Kvitová po boji s Golubicovou: Ve druhé sadě jsem byla emočně vyčerpaná, jinak jsem ale poměrně spokojená

10. 2. 2018, 17:10
Aktuality 12
Petra Kvitová zajistila českému fedcupovému týmu v utkání se Švýcarskem první bod. Česká tenistka přehrála v pražské O2 areně v úvodní sobotní dvouhře Viktoriji Golubicovou ve třech setech. Ve druhé sadě jsem byla totálně emočně vyčerpaná a modlila jsem se, ať už skončí. S první a třetí sadou jsem ale poměrně spokojená, konstatovala Kvitová.
Profily hráčů
© Czech Fed Cup Team Facebook

"Pojďme to udělat rychle, ať stihneme Báru," prohlásila na úvod tiskové konference vysmátá Kvitová. "Začala jsem výborně a ona pak byla dost pod tlakem, nic nestíhala a já byla na koni. Ve druhém setu, jak jsem ji brejkla, mě to ale emočně hrozně vysílilo a pak jsem byla dost vyčerpaná a od té doby se mi to hrozně táhlo. Byla jsem ráda, že ten druhý set už skončil, protože tam jsem opravdu tahala za kratší konec a už jsem si hrozně moc přála, aby to skončilo," řekla Češka, jež po nevydařené druhé sadě odešla do šatny.

"V šatně jsem se potřebovala uklidnit a oprostit se od všeho, co v té hale je - od hluku, fanoušků i týmu. Potřebovala jsem se uklidnit, srovnat si to v hlavě a trošku vychladnout. S tím jsem pak přišla na kurt. Bylo to sice i nadále nahoru a dolu, ale nakonec jsem to ubojovala, za což jsem ráda. Jsem spokojená s tím, jak to dopadlo."

"Když byla na koni a já tahala za kratší konec, tak jsem si samozřejmě vzpomněla i na to, jak předloni obě naše holky v Lucernu porazila. Pak jsem se ale hecla a nechtěla jsem to dovolit," prohlásila Kvitová, jež třetí dějství odehrála bez čelenky.

"Třetí set byl zase bez čelenky, no. (smích) Dnes to bylo záměrně a záměrně jsem šla i do té šatny. Já jsem byla opravdu emočně vyčerpaná a potřebovala jsem být sama ve své vlastní bublině. Barča mi pak ale řekla, že mám jet, tak jsem jela. (smích) Čelenku odhazuju proto, protože chci vždycky něco změnit. Je to taková blbost, ale už mi to několikrát pomohlo, tak jsem to udělala i dnes."

"Atmosféra byla úžasná, proto my ten Fed Cup vlastně hrajeme. Není krásnějšího momentu, než když stojíte na kurtu a téměř všichni fanoušci vám fandí nebo křičí vaše jméno. V prvním a třetím setu jsem byla spokojená, ten druhý tam ale taky někdy patří, co už s tím nadělám," dodala s úsměvem Kvitová, jež si dnes v domácím prostředí připsala první fedcupovou výhru od listopadu 2015.

"Je pravda, že jsem cítila menší deficit v tom, že jsem ve Fed Cupu dlouho nehrála. Před začátkem zápasu jsme navíc drželi minutu ticha za Janu Novotnou, což nás všechny rozplakalo, takže po tom jít do zápasu taky nebylo úplně příjemné. Samozřejmě, že mi hlavou blesklo i to, proč jsem ten Fed Cupu vlastně tak dlouho nehrála," narážela Kvitová na prosinec 2016, kdy jsi napadl neznámý útočník a poranil ji ruku.

"Já mám Janu asi nejvíce spojenou s Wimbledonem, v tu chvíli mi ale blesklo hlavou úplně všechno. Vybavila jsem si všechny momenty, kdy jsem se s ní potkala a tak. Už o tom ale nebudu mluvit, protože jinak budu znovu brečet."

Češky proti Švýcarsku usilují o jubilejní desátý postup do semifinále za sebou. Svěřenkyně kapitána Petra Pály vyhrály pět z předchozích sedmi ročníků Fed Cupu, vloni při absenci opor vypadly v semifinále na půdě USA. Švýcarsko Češky ze sedmi předchozích vzájemných zápasů šestkrát porazily, naposledy předloni v Lucernu 3-2.

Vítěz utkání v O2 areně, kde se hraje 1. kolo Fed Cupu poprvé, změří v dubnovém semifinále síly s lepším z dvojice Bělorusko - Německo.

Komentáře

12
Přidat komentář
Marduch
"Ve druhém setu, jak jsem ji brejkla, mě to ale emočně hrozně vysílilo "
Zajímavý komentář, takove vzorove specifikum ženského tenisu:)
Reagovat
Fandina
Jj, ten druhý set byla hrůza. Ale první a začátek a konec třetího výborně. Takže super Peti, nebyla to jízda od začátku do konce, ale výhra a také některé super údery. Gratulka!!!
Reagovat
horska.kraslice
Domnívám se, že Petra bude hrát dvouhru i zítra. Pála musí nechat sedět jednu potenciální deblistku pro nejhorší variantu, tj. 2:2 po dvouhrách. Petra deblistka není, tudíž nastoupí do singlu i zítra. Tedy tohle vše za předpokládu, že Kája zítra hrát nebude, usuzují tak po vyslechnutí prognózy prof. Koláře.
Ještě je tady varianta, že by Kája byla zítra schopna hrát alespoň debla, pak by měl Pála trošku větší manévrovací prostor.
Reagovat
Frick
zítra nastoupit. :-( Fakt jo.
Reagovat
FulnekUltras
s jistotou můžeme říci jen to, že zítra nenastoupí Viróza
Reagovat
tommr
a kde si tu jistotu vzal? Petra nebyla dneska zrovna dvakrát přesvědčivá a Karolína by jí klidně mohla zítra nahradit ...
Reagovat
FulnekUltras
celý týden pohodové domácí přípravy na arabské hardy pod hlavičkou FC vyšel "summber one" skvěle
Reagovat
Torn
Jdi se léčit, pošuku.
Reagovat
Frick
A to je to nejhorší. Otrok žebříčku tam dá radši Káju, která se bude bát, aby jí nezhnědla sukně nebo Petru, která dnes předvedla labilní výkon.
Reagovat
PetaM
Petra předvádí labilní výkony pořád ty jo :D :D :D :D Nechápu, že jsou z toho lidé pořád tak moc v šoku :D :D :D
Reagovat
LukasH
Delas, jak kdyby to bylo 2:0 pro Svycarsko. Podle ceho se ma "otrok zebricku" rozhodnout? Podle tvych sympatii? Vsechny nase hracky jsou schopny. A Petra hraje stejne...je jedno, jestli je 5. nebo 30.
Reagovat
Jan
Výborně Petro. Ať s čelenkou nebo bez :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist