Kvitová o náročném startu sezony: Bylo toho na mě poměrně hodně, přiznala Češka

17. 2. 2019, 22:18
Aktuality 22
Petra Kvitová zaznamenala parádní vstup do sezony, když ovládla turnaj v Sydney a na Australian Open prohrála až ve finále. Nyní ale světová dvojka přiznala, že se necítí duševně ani fyzicky úplně nejlépe. Byl to vyčerpávající začátek sezony, bylo toho na mě poměrně hodně, řekla Češka před startem turnaje v Dubaji.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová vlétla do sezony 2019 jako uragán. Na turnaji v Brisbane sice prohrála již v osmifinále, poté se ale rozehrála do parádní formy a triumfovala v Sydney a vítěznou šňůru pak prodloužila i na úvodním grandslamu sezony v Melbourne, kde si poprvé v kariéře zahrála finále. V něm sice v boji o třetí grandslamový titul podlehla Naomi Osakaové, i tak se ale Češka posunula na druhé místo žebříčku, čímž vyrovnala své maximum.

Po náročném startu sezony pak Kvitová odletěla s kamarády na turnaj do Petrohradu, kde obhajovala titul z minulého roku. Obhajoba však Češce nevyšla, když prohrála již ve čtvrtfinále s Chorvatkou Vekičovou.

"Byl to opravdu náročný start sezony. Bylo to vyčerpávající, ale jsem moc ráda za to, jak jsem v Austrálii hrála," konstatovala Kvitová před startem podniku v Dubaji, na němž se vítězka turnaje ze sezony 2013 představí poprvé od roku 2016.

"Když jsem letěla z Austrálie, musela jsem na den domů, protože jsem potřebovala získat vízum do Ruska a hned další den jsem odlétala do Petrohradu. Moc jsem se tam těšila, je to krásný turnaj, který jsem si minulý rok dost oblíbila. Navíc jsem tam letěla s kamarády, takže jsem se těšila, že to bude příjemná změna a zábava."

"Po turnaji v Rusku jsem letěla do Monaka a pak znovu do České republiky, kde jsem musela vyřídit nějaké věci," komentovala Kvitová, jež 5. února vypovídala asi hodinu a půl u Krajského soudu v Brně o svém napadení z prosince 2016. "Poté jsem pár dní trénovala, což nebylo úplně snadné, protože start sezony byl opravdu těžký. Stále cítím mírnou únavu."

"Necítím se teď stoprocentně duševně ani fyzicky, ale tenisový svět už je holt takový. Je to koloběh a je těžké si v průběhu roku pořádně odpočinout," řekla světová dvojka, jež v Dubaji v úvodním zápase narazí na vítězku utkání mezi Kateřinou Siniakovou a Chorvatkou Petrou Marticovou.

"Nechci si ale stěžovat. Odehrála jsem skvělé zápasy a zaznamenala jsem úžasné výsledky. Narážím tím spíše na to, že jsem hrála opravdu hodně, takže mám asi nárok být unavená. Rozhodně je to ale ta příjemná únava," dodala s úsměvem sympatická Češka.

"Finále v Melbourne pro mě bylo hodně emotivní. Nechci se k tomu už moc vracet, každý ví, co se stalo, takže není důvod, abych to komentovala stále dokola, nicméně ve mně je teď takový mix emocí, se kterými se musím poprat. Bylo toho na mě v posledním roce poměrně dost a v posledním měsíci se to snad všechno ještě vystupňovalo," dodala Kvitová.

"Snažím se najít cestu, jak s tím bojovat, a věřím, že to zvládnu. Tenis je pro mě zábavou, užívám si každou chvíli na kurtu, a to je pro mě momentálně opravdu důležité."

Na otázku, jak by vypadal ideální odpočinek, však Kvitová nedokázala jednoznačně odpovědět. "Nechala bych někde telefon a odletěla někam, kde bych byla jen já sama. Pak bych se vrátila a byla bych plná energie. Na druhou stranu ale nevím, jestli by mi úplně prospělo, kdybych tam byla jen já sama. Možná prostě potřebuju jen pár dní plných odpočinku, smíchu a příjemného času s někým. Je to těžké."

"Po návratu domů jsem pár dní na raketu vůbec nesáhla. Viděla jsem se s rodiči a s rodinou, se kterou jsem strávila krásný čas. Mrňousové od bráchy mi dodali hodně energie."

"Nechci ale, aby to vyznělo, že se netěším na další zápasy, to vůbec ne. Jsem ráda, že tu mohu být a těším se na zápasy, které přijdou. Mám na Dubaj krásné vzpomínky a udělám maximum, abych hrála dobrý tenis."

TenisPortal.cz, wtatennis.com, twitter.com

Komentáře

22
Přidat komentář
Meceon
Jasně, že tvoji mimořádnou únavu chápu Petro,cestou do finále jsi strávila na kurtu skoro 7 hodin za 12 dní!!!...To by vydržel málokdo...Za 40 milionů odměny:))))..Docela bych tě chtěl vidět makat 10-12 hodin denně 6 dní v tydnu za 14000, mít dvě práce,aby jsi prezila a ve volném čase místo dřiny na pláži lítat okolo dětí,tak jako to má polovina tohoto národa:))))... přeji hodně štěstí v daňovém ráji v Monaku
Reagovat
smazaný uživatel
ignor
Reagovat
George_Renel
Vůbec jsem netušil, že polovina národa u nás, byť za tu dřinu, bere měsíčně 56000. :-b
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si zase zález makat k pásu a neotravuj! ;)
Reagovat
KARLICEK
Nepřeháněj. S tím makáním to taky není asi tak drsný, když máš čas tady psát
Reagovat
FulnekUltras
kapitalismus občas dolehne na každého ;-)
Reagovat
blixa
A i línej lampasák Ultras musí pracovat, co ? :D To na politickém školení mužstva nehrozilo ! :D ;-)
Reagovat
FulnekUltras
tvoje představy do mé hlavy... ;-)))
Reagovat
d@ve
Měl ses holt lépe učit (ale asi to nešlo, což?) a nebo víc trénovat (na to jsi ale asi moc líný, což?). ;)
Reagovat
PetaM
Tady je jasně vidět příklad hloupého člověka, který vidí pouze hodiny na kurtu, ale ty věci okolo, které zabírají mnohem více času, už ne ... :) A čí je to problém, že máte 14 000? Proč jste se neučil? Nebavilo co? Radši venku s kámošema. No, tady je výsledek.
Reagovat
rybicka
Tu frustraci i chápu, ačkoliv v tom hodnocení chybí ta dlouhá cesta k možnosti hrát s nadějí těch peněz.

Ale i bez té letité práce k vrcholu. Ono mít za měsíc patnáct utkání na čtyřech místech světa, to prostě je zápřah.

:-) a jen tak nabízím autorovi větší trauma. Zatím se honí po světě za body a zisky. Ale až ukončí aktivní kariéru, nebude už muset pracovat ani hodinu měsíčně.
Reagovat
blixa
Tady snad tihle dementi mají hnízdo nebo co. Kolik se jich tu líhne, to je fakt peklo ....
Reagovat
Blondie
tady nejsi na Novinky.cz, ty nulo :D
Reagovat
Pavlis
Extrémní Petra. Snad se to trochu srovná a bude extrémní zase až v létě. Hodně ji ale ovlivňují i ty důsledky jejího přepadení. Stále za tím nemohla udělat tlustou čáru. Pěkný článek. Petro, hlavně si Dubaj užij. Ani nevím, že tam tak dlouho nehrála. Ale jo, ten šest let starý titul si pamatuji. Krásné vzpomínky.
Reagovat
FulnekUltras
by za daných okolností vnitřně vyždímalo každého. Žádný tlak, Peti, globalizované housátko teď už bude mít hlavně starosti samo se sebou - zda se někde veřejně vymáčknout japonsky či si vydrndat občanství nejagresivnější země světa - takže o post No.1 se hraje pořád. A jinak jsou tady i nějaké ty GS...

Pooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Můžeš mi říci, jak souvisí Petra s tvými kecy o globalizovaném housátku.
Fakt trapné.
Reagovat
blixa
Drndat nic nemusí, má obě občanství. Jen si musí rozmyslet, které zahodí, vymaštěnej rudochu.
Reagovat
FulnekUltras
tak ušákům v jejich "tavicím kotli" jsou tyhle věci tradičně volné - ještě štěstí, že Japonci zatím zdravý rozum neztratili a v dospělosti požadují v otázce státní příslušnosti jednoznačné vyjádření - Osaka s čistě americkým občanstvím by jen rozmnožila řadu jiných globalizovaně neurčitých produktů, o jejichž "kvalitě" víme své i z tenisové minulosti Československa
Reagovat
Fandina
Je celkem zvláštní, jak všichni tak touží v USA žít. Že by tam byly dobré podmínky pro život? Nebo ty nejlepší vůbec, že se tam všichni tak hrnou. Víc kosmopolitnější zemi na světě nenajdeš.
Reagovat
blixa
A když si zvolí Japonsko, tak si pomůže čím ? Že bude ve "své" zemi občankou 4 kategorie, kterou bude každý "správný" Japonec upřímně pohrdat ? Stejně bude celý život žít v USA, takže k čemu to japonské pokrytectví ?
Reagovat
FulnekUltras
Podle popularity, kterou v Japonsku ještě donedávna měla, se mi ta "4. kategorie" jeví silně přehnaná.
Reagovat
FulnekUltras
a myslím, že to právě teď v Naomi fest šrotuje - srovnání s případným americkým občanstvím Šarapky mi připadá docela trefné
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist