Kvitová neztratila set ani se Siniakovou a je v semifinále. Kr. Plíšková finále neobhájí

3. 5. 2018, 12:24
Aktuality 70
WTA PRAHA - Petra Kvitová při své premiéře na největším českém tenisovém turnaji WTA International v pražské Stromovce i nadále pokračuje bez ztráty setu. Největší hvězda letošního ročníku ve čtvrtfinále přehrála krajanku Kateřinu Siniakovou. Kristýna Plíšková naopak ve čtvrtfinále končí na raketě Mihaely Buzarnescuové z Rumunska a neobhájí loňskou finálovou účast.
© Getty Images

Petra Kvitová se před necelými dvěma týdny představila v semifinále Fed Cupu a po jednoznačných vítězstvích nad Görgesovou i Kerberovou se z velké části postarala o postup českého týmu do listopadového finále.

Skvělá generálka ve stuttgartské hale ale k vítěznému vstupu do antukového jara osmadvacetileté Češce nepomohla. Na turnaji WTA Premier totiž v totožných podmínkách v prvním kole s Kerberovou stejně jednoznačně prohrála.

Na největším českém tenisovém turnaji si letos odbývá svou premiéru a zatím hraje na výbornou. V prvních dvou zápasech ztratila s Terezou Smitkovou i Natalií Vichljancevovou shodně čtyři hry a dnes ve čtvrtfinálovém českém derby porazila v premiérovém vzájemném duelu 6-3 6-3 loňskou čtvrtfinalistku Kateřinu Siniakovou.

Kvitová sice v úvodním gamu ztratila podání, ale okamžitě si ho dokázala vzít zpět, v osmé hře svou krajanku brejkla znovu a set doservírovala čistou hrou.

V úvodní hře druhé sady naopak brejk slavila favorizovaná Kvitová a další přidala v sedmém gamu. Poté přišlo druhé malé zaváhání, když nezvládla utkání dopodávat. To však ihned napravila na returnu a proměnila druhý mečbol.

"Byl to těžký zápas. Káťa doma hraje výborně, je to bojovnice a ukázala to i tentokrát. Byl to ostrý zápas a jsem spokojená, jak jsem to zvládla," řekla Kvitová, jež na antuce získala na okruhu WTA titul dvakrát a vždy v Madridu.

"Nemůžu být spokojená, hodně věcí musím zlepšovat. Když proti takové hráčce už dostanu šanci, je třeba ji využít," řekla Siniaková poté, co vypadla stejně jako loni ve čtvrtfinále. "Mám dvě výhry v zádech, toho si vážím, protože jsem neměla dobrou americkou šňůru. Turnaj beru pozitivně a dobrý byl i zápas s Péťou," dodala.

Kvitová tak i nadále v pražské Stromovce dominuje a ani ve třetím zápase neztratila set. Na kurtu se navíc ani potřetí výrazně nezdržela. "Je tam pár maličkostí, které se dají vystříbřit, ale teď si užiju výhru a soustředím se na semifinále," uvedla Kvitová po duelu trvajícím 70 minut.

V semifinále čeká největší hvězdu letošního ročníku nasazená šestka Shuai Zhang. Čínská tenistka si poradila 6-4 6-3 s lucky loserem Jasmine Paoliniovou z Itálie. Se Shuai Zhang má vyrovnanou vzájemnou bilanci, naposledy od ní utrpěla loni v New Havenu debakl. "Prohrála jsem hladce, tak doufám, že jí to tady vrátím," řekla Kvitová a věřila v podporu domácího publika.

Na antuce už se Shuai Zhang hrály, před čtyřmi lety v Římě Kvitová podlehla ve třech setech. Letos před antukovou sezonou zhubla a lépe se hýbe. "Doběhla jsem hodně míčů, i když jsem ve finále zkazila, tak jsem tam byla," pochvalovala si Kvitová po čtvrtfinálové výhře nad Kateřinou Siniakovou a dodala: "Obecně hru líp čtu."

S Číňankou bude Kvitová čelit rychlé hře. "Hraje jako já. Dobře servíruje a dává placatější rychlé údery z obou stran. Když to má na ruce, tak to dokáže zamáznout z jakékoli pozice. Příjemná teda není v ničem," konstatovala Kvitová.

Pokud postoupí v Praze do finále, bude v případě výhry v klubu na Spartě, kde trénuje, viset v chodbě její fotka. Tak jako už tam jsou minulé vítězky Lucie Šafářová či Karolína Plíšková. "To by nebyla špatná společnost," usmála se Kvitová. "Ale ještě jsem o tom nepřemýšlela, teprve mě čeká semifinále."

Kristýna Plíšková loňské finále v pražské Stromovce neobhájí. Česká tenistka ve čtvrtfinále prohrála 2-6 3-6 s nasazenou sedmičkou Mihaelou Buzarnescuovou.

Plíšková dnes celkem třikrát přišla o servis a na příjmu nevyužila ani jeden ze čtyř brejkbolů. Proti výborně hrající rumunské soupeřce tahala ve výměnách často za kratší konec a po necelé hodině a půl pro ni turnaj skončil. Ještě dnes by se měla přesunout do Madridu, kde by měla zítra odehrát první kolo kvalifikace.

Po dnešním vypadnutí si kvůli neobhajobě loňských bodů výrazně pohorší v žebříčku WTA. V pondělí jí bude patřit nejlépe 92. pozice, což znamená pokles o minimálně 18 příček.

Buzarnescuovou v semifinále čeká Italka Camila Giorgiová, která vyřadila předloňskou finalistku Samanthu Stosurovou.


Peschkeová postoupila do finále čtyřhry
Květa Peschkeová bude na turnaji WTA v Praze obhajovat titul ve čtyřhře. Společně s Američankou Nicole Melicharovou vyřadily v semifinále první nasazený český pár Andrea Sestini Hlaváčková a Renata Voráčová 6-4 6-0.

O titul se utkají s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou a Lidzijí Marozavovou z Běloruska, které se do finále dostaly bez boje po odstoupení zraněné Barbory Strýcové.

Strýcová, která ve Stromovce hrála v páru s Barborou Štefkovou, se z deblové soutěže odhlásila ve středu večer kvůli bolesti v levé achilovce. Ve dvouhře vypadla jako pátá nasazená hned v prvním kole.

Peschkeová loni triumfovala s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou. "Obhajoba by byla hezká a konečně si zahrajeme na centrkurtu," těšila se dvaačtyřicetiletá Peschkeová, vítězka Wimbledonu v deblu z roku 2011.

S Američankou českého původu Melicharovou tvoří pár od letošní sezony. A Hlaváčkovou s Voráčovou vyřadily v pražském semifinále za hodinu. "Měly jsme chytrou taktiku," řekla čtyřiadvacetiletá Melicharová. "Zahrály jsme velice solidní zápas. Chodilo nám to, jak jsme si představovaly. Bylo to ideální. Hrály jsme agresivně a vzaly jsme jim křížové údery," řekla Peschkeová.

"Narazily jsme na rozjetý vlak. Takhle dobře jsem ještě Květu s Nicole neviděla hrát. Hrály o dvě úrovně výš než před týdnem," hodnotila Sestini Hlaváčková.

Peschkeová má na kontě osmadvacet deblových vavřínů a ten poslední právě z loňska z Prahy. S Melicharovou jsou v boji o titul podruhé za sebou, před týdnem neuspěly ve Stuttgartu. "Už je na čase něco vyhrát," shodly se.

Čtyřhra na antuce ve Stromovce tak může mít od vzniku turnaje WTA i počtvrté domácí vítězky. Před Peschkeovou s Grönefeldovou uspěly Hlaváčková s Margaritou Gasparjanovou z Ruska a v roce 2015 Kateřina Siniaková se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (3. 5. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kvitová (2-ČR) - Siniaková (8-ČR) 6-3 6-3
Buzarnescuová (7-Rum.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-2 6-3
Shuai Zhang (6-Čína) - Paoliniová (It.) 6-4 6-3
Giorgiová (It.) - Stosurová (Austr.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Buzarnescuová/Mororozová (Rum./Běl.) - Štefková/Strýcová (ČR) / bez boje
Melicharová/Peschkeová (3-USA/ČR) - Sestini Hlaváčková/Voráčová (1-ČR) 6-4 6-0
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

70
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať si k třicátinám nadělí finále :-)
Loni touhle dobou 400. místo, teď 36. místo.
Dneska hrála super.
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsem Giorgi-Stosur, a Camila tady hraje taky dobře. Osobně si myslím, že finále si zahraje ona.
Reagovat
smazaný uživatel
Camila je pistolnice - to předvedla i v utkání s Bárou.
Mihaela mě překvapila, jak byla dneska téměř bezchybná.
Jsem zvědavý, co ještě předvede.
Reagovat
Frick
By měly mít plné právo vypadnout s první Češkou, se kterou se utkají. Třeba v roce 2015 to právo využily na 100%!
Reagovat
Frick
Ať už dopadně zbytek turnaje jakkoliv, můžeme už nyní hovořit o tom, že žádná z holek neudělala (na její poměry) skutečně dobrý, kvalitní výsledek, který by jí mohl nakopnout. V roce 2015 to Karolína (W), Lucka H. (F) i Katka Sinaková (SF), v roce 2016 to byla Šafi a tak trochu i Maki, která si tehdy připsala první výhru na WTA okruhu, loni se vyšvihla Týna. Letos to samozřejmě může vyhrát Petra, ale bude to pro ni bůh ví co? Chraň bůh kdyby v Madridu brzy vypadla a vypadala by znaveně.

A zas tak nacvakanej ten turnaj taky nebyl.
Reagovat
tommr
jak už tu zaznělo dostala se Petra v letošní Race na 5.místo se 1732 body, na 6.místě je Karolína se 1720 body ...
Oběma ale šlape na paty Mertensová, která dneska vyhrála na antuce podesáté v řadě. Pokud by Mertensová v Rabatu došla až k titulu měla by pak 1756 bodů a obě naše hráčky by přeskočila ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kristýna spěchá na kvaldu do Madridu ;)
Reagovat
Krisboy
Viděl jsem jenom kousky, ale Buzar vypadala jasně lepší. Škoda, tak snad ta Petra to dotáhne...
Reagovat
Jan
Giorgiová i Stosurová mají pěkně vyrýsované svaly.
Reagovat
jirkaS
Stosurová vypadá že je denně v posilovně 8-o
Reagovat
blixa
To je o ní všeobecně známo ;-)
Reagovat
Frick
Díky. Jsme slepí a tak jsme to nevěděli.
Reagovat
tommr
byla dneska bez šance. Rumunka byla jasně lepší ve všech ohledech ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
velká pravda, ale i tak tam šance ve druhém setu byly s tím něco udělat... jeden break by jí mohl vyšvihnout a třetí set by pak byl už 50:50
Reagovat
Dobry-den
Kristýna celkem výprask.

Favoritkou sice nebyla, ale zklamání to je, to rozhodně.

Pouze jedna Češka v semifinále, to se Černoškovi moc líbit nebude...
Reagovat
tommr
podstatný je, že jde dál Petra ... :)
Reagovat
MartinPa
Hm, zvláštní rady dával tata Plíškůj Kristýně, prý jsem silnější máš větší pracku, musíš ji dávat větší rány :-) Přitom je evidentní, že forehand soupeřky je technicky a kvalitou někde jinde a přitom váží tak třetinu :-) Zřejmě si švihový technický sport plete s boxem.
Reagovat
MartinPa
Jinak, rodič - amatér, je snad nejhorší varianta trenéra a to v jakémkoliv sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
řekl bych, že je teď hotovo, měla další brejkboly, ale nevyužila je a sama měla ve 2. setu jeden klidný game při podání... velká škoda tohohle gamu, protože se to mohlo začít lámat na její stranu... Buzarnescu je ale lepší ve všem jinak dnes, což je smutný zjištění
Reagovat
tommr
táta Plíšek ale Kristýnu netrénuje. Jen vypomáhá jako kouč když ted přechodně nemá žádnýho trenéra ...
Reagovat
MartinPa
no tak ještěže tak :-) ale pár světlých momentů tam měla - škoda, že nebyla schopná hrát vytrvaleji do BH (možná na to není zvyklá u leváka), protože co sem se díval, tak většina úderů šla do výborného FH soupeřky
Reagovat
tommr
u Kristýny je překvapení, že vůbec došla až do čtvrtfinále. Proti Buzarnescu, která v poslední době hraje v životní formě neměla šanci ...
Reagovat
blax
Taky mě to docela vyděsilo. Jestli takhle radí normálně, tak se nedivím, že je Kristýna tam kde je. Katastrofa.
Reagovat
George_Renel
Kde jste byli, když takto radil minulý týden ve Stuttgartu???
(Znalí vědí, že pan Plíšek není trenér ani jedné z dcerek, že pouze zaskakuje v nouzi největší.)
Reagovat
Torn
Káje radil náhodou dobře. :)
Reagovat
Aussie
Tak to je, kdo byl ten potetovanej! No nazdar.
Reagovat
tommr
nezačala dobře. Proti Rumunkám se našim hráčkám nedaří at je to kdokoli ... :(
Reagovat
Krisboy
Budíček, Kristýno!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Buzarnescu zatím paráda, pokud takhle bude hrát celý zápas, tak je to asi pro Kristýnu too good.
Reagovat
EllNino
Reagovat
Pavlis
Petře gratuluji k další výhře. Pěkný byl konec prvního setu, kde míček třikrát za sebou škrtnul o sít a vždy spadl na druhou stranu. prásátko ani jedno, pokaždé dokázaly udržet výměnu. To bylo prostě husté. Přehození Petry v předposlední hře zápasu taky slušný. Teď bude třeba vyvinout snahu o nejlepší výkon a poradit si v semifinále. Snad i zítra bude adekvátní počasí, přestože už hrozí bouřky. A konkrétně u mě už prší.
Reagovat
Krisboy
Ta Paolini je nějaká malinká, nebo se mi to zdá jen?
Reagovat
Krisboy
Nezdá, 160 cm :)
Reagovat
George_Renel
Petra zatím ve velké pohodě. Vlastně velkou minelu předvedla za celý zápas jen jednu a naopak, spoustu výměn zakončovala velmi kontrolovaně, což dříve nebývalo. (A taky dnes opět přeskočila KP v race :-) )
Reagovat
Krisboy
A v sobotu přeskočí Elinu :)
Reagovat
tommr
jj pokud by v Praze získala titul půjde Petra v letošní Race na 4.místo. Následující dva zápasy ale budou hodně těžký ... :)
Reagovat
Krisboy
Získá ho, přijela si pro něj. Zatím hraje o level výš než ostatní.
Reagovat
tommr
už zítra ale bude hrát proti zatím nejtěžší soupeřce na kterou nemá zrovna nejlepší vzpomínky ...
Reagovat
bella
bububu
Reagovat
tommr
tvoje příspěvky jsou opravdu mimořádně inteligentní ...
Reagovat
slacker
Miky Topasy, uz jsi dloho nekomentoval nic z politiky, s Kajou cerokezem jeste kamaradite?
Reagovat
Torn
O leve výš hrát může, ale hrála s hráčou druhé stovky a další, co je na konci první stovky. A Katka taky nemá super sezónu a Petra se na češky umí vyhecovat. Zatím z těch výkonů nelze dělat vůbec prognózu, protože to měla Petra pro své potřeby zatím dost přijatelné.
Reagovat
Krisboy
Šampiónka!
Reagovat
tommr
až na malý zaváhání v závěru kdy za stavu 5:2 nedopodávala zápas zahrála Petra opět velice dobře a měla celej zápas bezpečně pod kontrolou. Je potěšující, že se na kurtu opět moc dlouho nezdržela a ušetřila tak síly do dalších zápasů a pro přechod do Madridu ...
Katka se sice snažila, ale na Petru zatím prostě nemá ...
Reagovat
Nenela
Ty se z toho Madridu jednou po... :-)
Madrid neni pupek sveta.
Reagovat
tommr
Madrid je Premier Mandatory a pro Petru je to největší šance získat na antuce nějaký body. Vzhledem k tomu, že finále v Praze se hraje v sobotu a Petra bude možná v Madridu muset hrát už v neděli je pro ní nesmírně důležitý, aby se v Praze moc nevyčerpala. Nevím co je na tom k nepochopení ...
Reagovat
Nenela
Ja to chapu, ale zbytecne tady o tom porad pises. Petra muze ziskat body kdekoliv, nejen v madridu. Treba v Parizi :-) Neni treba kvuli tomu vypustit domaci turnaj, kdyz si ho evidentne tak uziva.
Reagovat
tommr
já jsem ale nikde nepsal, že by měla Petra Prahu vypustit. Bud si mě s někým pleteš nebo neumíš číst. Jsem ale rád, že Petra prochází turnajem tak hladce a šetří tak síly pro nadcházející klání ...
Je zajímavý, že když tady někdy Petru kritizuju tak se FFPK můžou vzteky pominout a když jí za něco pochválím tak se to zase někomu nelíbí ... :)
Reagovat
bIbec
tak přiznejme si to. Pokud je někde šance pro Petru, že získá velký antukový titul, tak je to prostě zrovna ten Madrid..

Ono třeba na Karolínu bych zase s tím Madridem tak extra nespěchal. Jednak je fyzicky víc fit, takže větší množství zápasů po sobě zvládne líp.. a hlavně ona nemá tu Madridskou historii jako Petra.
Reagovat
tommr
jj Petře se v Madridu daří jako nikde jinde na antuce a právě proto je důležitý, aby tam přijela pokud možno v plný síle a byla schopná z toho vytěžit maximum ...
Karolína sice v Madridu zatím nemá takový úspěchy jako Petra, ale myslím si, že by na tamní rychlý antuce taky mohla hrát dobře. Její titul ze Stuttgartu je toho nepřímým důkazem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud máš namysli tuto neděli, tak v Madridu se 1. kolo rozhodně hrát nebude. Je záhadno odkud čerpáš info, jelikož všude je uveden termín 7.5., což je u mě v pondělí.
Reagovat
bIbec
kde všude? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Mutua_Madrid_Open
Reagovat
bIbec
vždycky se začínalo už o víkendu. 1. kolo nejde stihnout za jeden den.
Reagovat
tommr
kdyby se letos začínalo až v pondělí tak by to bylo pro Petru samozřejmě skvělý. V Madridu se ale odjakživa hraje první kolo už v neděli a pár zápasů prvního kola se hraje dokonce už v sobotu ...
Reagovat
bIbec
nějaké schedule sem našel a 1. kolo se DOHRÁVÁ v pondělí. Pokud by Petra začala v pondělí a myslela na titul, bude muset v Madridu vyhrát 6 zápasů v 6 dnech (ženské finále v sobotu)
Reagovat
tommr
jj to by bylo hodně náročný. Aby to Petra úspěšně zvládla musela by být stoprocentně fit a ještě by k tomu potřebovala trochu štěstí na dobrej los ...
Reagovat
bIbec
teďkom si ale nejsem jistý, jestli je to schedule správně. Minulý rok se totiž druhé kolo hrálo v pondělí a úterý

Lucka (i finalistka Sam Stosur) v tom roce (2016), co vyhrála Prahu, hrála 1.kolo už hned druhý den (v neděli)

Takže bych nakonec spíš řek, že v pondělí už musí být dohráno to první kolo..
Reagovat
bIbec
na druhou stranu, pokud ten zápas v neděli zvládne, tak bude mít v pondělí volno (což je fajn). Tak hlavně vyhrát to první kolo, no..
Reagovat
smazaný uživatel
Podle prodeje vstupenek, ženy začínají již od soboty -viz ticket diagram.

https://www.madrid-open.com/en/tickets-mutua-madrid-open/

Takže na googlu a na těchto stránkách v kalendáři turnajů mají zavádějící informace.
Reagovat
bIbec
tak je to jasné. Holky opravdu musí mít dohrané to první kolo už v neděli. Je to takové nešťastné, ale co se dá dělat..
Reagovat
smazaný uživatel
nj, dneska, aby si člověk informace ověřoval minimálně 3x, pak je skutečně záruka, že má ty správné.
Reagovat
tommr
pokud bude Petra hrát v Praze v sobotním finále tak doufám, že jí Černošek aspoň zajistí soukromý letadlo na přelet do Madridu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně musí v sobotu být dobré počasí, aby se neposouval program. Pokud máš na mysli charterový let, tak na to jsem opravdu zvědav.
Reagovat
EllNino
Petra hraje podobný tenis tomu, který předváděla v Petrohradu :) v Doha to bylo hodě o morálce, ale tady je to zatím mód "padá mi vše, na co sáhnu" :)

Zhang - Paolini v semifinále, tam bych si asi radši přál Číňanku :) Italka je nebezpečně rozjetá ...
Pojď! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Žádnej tlak, žádnej stres a jde to jak po másle. :)
Reagovat
Vaslab
Já bych teda Petře přál mnohem víc Italku. Se Zhang mají vzájemné zápasy 2:2, jediný zápas na antuce vyhrála Zhang...
Reagovat
tommr
a v jejich posledním vzájemným zápase loni v New Havenu uhrála Petra jen tři hry!
Reagovat
bella
no to je hruuuza!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist