Kvitová je připravena jít k soudu, chce vypovídat mimo soudní síň

28. 1. 2019, 15:37
Aktuality 40
Petra Kvitová je připravena příští týden vypovídat u soudu o svém přepadení z prosince 2016. Další stání u Krajského soudu v Brně je v plánu 5. a 6. února a čerstvá finalistka grandslamového Australian Open požádala o výslech mimo soudní síň, aby se nemusela potkat s obžalovaným. Obžaloba z činu viní třiatřicetiletého Radima Žondru, který ale vinu popírá.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová se dnes objevila na krátkou dobu v Česku po příletu z Austrálie a hned pokračovala na turnaj do Petrohradu. Sama se k soudu nevyjádřila, pověřila svého mluvčího Karla Tejkala. "Petra to vnímá jako neodvratitelnou věc. Být u soudu není pro nikoho příjemné. Byť je to v roli svědka, na druhé straně si uvědomuje, že to je nezbytné, aby celá záležitost mohla definitivně skončit," řekl Tejkal novinářům.

Osmadvacetiletou Kvitovou pachatel přepadl v prosinci 2016 v bytě v Prostějově a vážně jí pořezal levou ruku, v které drží raketu. Hráčka podstoupila operaci a po pěti měsících se úspěšně vrátila na kurty, což nyní podtrhla v Melbourne.

Ráda by ale také uzavřela soudní jednání, proto se nyní chystá vypovídat. "Petra je připravena odpovědět na všechny otázky a udělat vše, co je nezbytné, aby mohl soud spravedlivě rozhodnout o vině a následně o trestu," řekl Tejkal.

Prostřednictvím svého právního zástupce požádala druhá tenistka světového žebříčku o výslech mimo soudní síň. "Soud zvažuje žádost, aby výslech mohl probíhat v nepřítomnosti Petry v soudní síni, ve stejné místnosti jako bude obžalovaný," řekl Tejkal. Kvitová loni při rekognici Žondru poznala a označila za pachatele.

Podle státního zastupitelství se obžalovaný dostal do bytu Kvitové pod falešnou záminkou, že jde na revizi kotle. Pak ji napadl a vážně pořezal na ruce. Žondra už dříve řekl, že ani neví, kde Kvitová bydlí. Tvrdí, že v místě jejího bydliště nebyl. Navrhl také, že na vlastní náklady podstoupí zkoušku na detektoru lži.

Vedle Kvitové by měli 5. a 6. února u krajského soudu v Brně vypovídat i dva znalci a další svědci.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
Frick
Že pokud se Žondra nepřizná, tak se nedovíme, jak to bylo - tj. zda ho do Petřinýho bytu přivedla jen shoda těžko uvěřitelnejch náhod nebo věděl za kým jde.
Reagovat
Frick
Tedy opravdu si myslím, že by bylo dobré vědět, zda Petra byla obětí náhodného pachatele nebo cíleného útoku - ať už jako na osobu s velkým majetkem nebo přímo jako na významnou sportovní osobnost za účelem zničení její kariéry.
Reagovat
slacker
obzalovana povstante
Reagovat
com
:D ..ale stejne je to naky divny, kdyz je ochotnej jit i na detektor lzi.. tak at mu to ten soud povoli a ukaze se.. Nevypada na nakyho studovanyho inzenyra, ze by ten detektor dokazal nejak ochcat
Reagovat
Blondie
Tak on se v Česku, pokud vím, test na detektoru nepřipouští jako vypovídající.
Takže je to mlžení namířené ke změně veřejného mínění a cílí na tvory typu slacker a com.
Reagovat
slacker
co si me beres do huby?
Reagovat
Holahej
Detektor lži , musel by se změnit zákon. A aby mohl být vůbec považován za relevantní, muselo by být prokazatelné, že člověk není žádným způsobem v tu danou chvíli ovlivněn, nadopován a předpřipraven farmaceutickými, chemickými látkami.
Reagovat
EllNino
Je někde k vidění celá tiskovka?
Reagovat
FulnekUltras
dal jsem to tady vedle
Reagovat
cabuna
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/primy-prenos-petra-kvitova-se-vraci-z-australian-open-na-fed-cup-nepojede-65072?seq-no=14&dop-ab-variant=&source=clanky-home
Reagovat
smazaný uživatel
Já na to koukala na Idnes. Jestli je tam celý záznam, ale nevím.
Reagovat
Holahej
...celý záznam trvá 35:48 min.
Reagovat
Torn
Je tam celý záznam a Petře to tam až nějak moc sluší. :)
Reagovat
FulnekUltras
https://www.denik.cz/tenis/jiri-kvita-v-navrat-dcery-veril-20190128.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
vojta91
pořád by mě zajímalo, jestli někdo prověřoval aliby p. Hrdličky.. podle identikitu je více podobný, než ten Žondra, co má aliby a narozdíl od Hrdličky nemá důvod...
Než schytám snůšku hejtů, vzpomeňme kauzu Hardingová X Kerriganová..
Reagovat
Torn
jdi se léčit. :D
Reagovat
PetaM
Viděl jsem to slavné alibi, o kterém se psalo. Neříkal bych tomu alibi :D :D
Reagovat
Torn
Já to spíš považoval za alternativní formu doznání. :D
Reagovat
vojta91
vždyť dělal nějaké stavební práce v tu dobu, má na to svědky a zápisy ve stavebním deníku...
mně by stačilo říct, pan Hrdlička měl v tolik hodin živý vstup, tudíž není fyzicky možné, aby se dostal do Prostějova jinak, než vrtulníkem a podle řízení letového provozu ten den nikdo s vrtulníkem z Prahy do Prostějova neletěl, tudíž jeho alibi jsou naprosto neotřesitelné..
Reagovat
jirkaS
mám pocit že tenkrát byl Hrdlička na dovolené s Kájou
v cizině
Reagovat
bIbec
já myslím, že na tohle snad ani nemá cenu reagovat. Vypadá to, že ten nick vojta91 sem háže tyhle hlody se vší vážností (jako fór to bylo celkem dobrý ale)
Reagovat
vojta91
.. asi moc koukám na kriminálky..:)
Reagovat
FulnekUltras
právě tu "účast" na stavbě nemá Žondra nijak důvěryhodně doloženou, v deníku podpis není, na kamerovém systému zachycen není - všechno jen výpovědi jeho blízkých, kteří se před prvním soudem domlouvali s advokátkou - už teď je to "alibi" pořádně nahnuté - uvidíme, s čím jeho ""tým " přijde nově...
Reagovat
Torn
Já si myslím, že tobě nikdo a nic říkat nemusí. Petry případ vyšetřuje policie, která měla a má okruh podezřelých osob. Kdyby byl v tomto okruhu i Hrdlička, jistě ho vyslechnou i s Karolínou.

A "svědci" a "zápis v deníku" ty ses moc koukal na Jessicu Fletcher, co? :D
Reagovat
gigin
Panebože. Proč by to Hrdlička dělal jako? A i kdyby se mu v hlavě zpřeházely všechny šuplíky a jakože to udělá, tak si snad někoho na to najme. Peněz na to má dost. Není piča, aby kdesi lezl kohosi pořezat.
Reagovat
vojta91
jinak jsem sjel Karolíny facebook a v daný termín tam není žádný příspěvek.. náhoda? nemyslím si!
pouze pokládám otázky, nikoho neobviňuji...
Reagovat
gigin
Teď si na to káp. Nebyli aktivní na FB, tak řezali Kvítí. Jas jasů.
Reagovat
cabuna
:-D to je moc ,tomu by člověk nevěřil ,že je tohle vůbec možné vypotit z hlavy.
Reagovat
vojta91
věřit tomu, že by to udělal Hrdlička se mi nechce, i když je dle identikitu podobný..
každopádně věřím v českou justici a doufám, že se vše vysvětlí..
Reagovat
blixa
Ty seš ještě větší dement než Frick, tohle by nevypotil ani on. Bože, Petra Hrdličku osobně zná a on bude předstírat že je plynař ? :D :D Když by mu hned ve dveřích řekla ahoj Michale, co tu děláš ? :D To je tak IQ 50 a to ještě asi přeháním :D
Reagovat
vojta91
je evidentní, že každý máme nějakou teorii a názor
uvidíme, jak rozhodne soud.. v tuto chvíli ctím presumpci neviny, takže pan Žondra je pro mě v tuto chvíli nevinný, respektive je vinný, jako kdokoliv jiný, takže třeba i pan Hrdlička, či vojta91..
Reagovat
Fandina
Jenže jen hlupák bude vytvářet teorie o někom, koho oběť neoznačila za pachatele.
Reagovat
blixa
No dobrá, tak IQ 40. Přehnal jsem to ... ;-)
Reagovat
Torn
Vojta91 je možná pan Žondra, inteligence a argumenty podobného raženi.
Reagovat
vojta91
indicie by tomu nasvědčovaly.. včera jsem měl fazole a dneska jsem taky dobrej plynař...
Reagovat
blixa
Přiznal se pane inspektore ! Má les ! Že bychom na Žondru použili šrapnel ? ;-)
Reagovat
PetaM
Stavební deník, který se nemůže najít :D Super.

Svědci, kteří řekli, že tam určitě musel být, ale neviděli ho :D

Kamery, které nahrávaly traktor (nebo co to), kterým se mělo jezdit a měl ho řídit on (ovšem ten traktor jen stál).

Přítelkyně, se kterou si psal, ale SMS jsou smazané, a i kdyby nebyly, pochybuju, že SMS typu "Jsem v práci", jsou nějaké alibi :D

Ale jinak kvalitní alibi opravdu :D
Reagovat
blixa
Tak nějak. každý ze "svědků" si dával zatracený pozor, aby neřekl že ho v tolik a v tolik někde viděl (protože neviděl). Ten chlap je prostě duch, je všude a nikdo ho nevidí :D
Reagovat
jirkaS
+1 (to co prezentoval jako alibi, žádné alibi nejsou)
Reagovat
Karlicka
To nechápu, myslíš, že by ho jako Petra nepoznala ? Snad jasně ukazala na pachatele.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist