Kvitová: Hrála jsem, co jsem hrát měla

23. 1. 2012, 13:21
Aktuality 13
Pohyb i celkovou hru si po svém postupu do čtvrtfinále Australian Open pochvalovala světová dvojka Petra Kvitová. Při výhře nad Srbkou Anou Ivanovičovou v osmifinále předvedla jen malé zaváhání v závěru druhé sady, které však brzy napravila.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Cítila jsem se na dvorci docela dobře, měla jsem dobrý pohyb a hrála to, co jsem hrát měla," hodnotila turnajová dvojka dnešní výhru 6-2 a 7-6. "Těší mě, že jsem zvládla i drobný výpadek v závěru druhého setu a vrátila jsem se ke své hře."

Výpadek Kvitové přišel po málo vídané chybě v deváté hře druhé sady. Wimbledonská vítězka těsně u sítě nezvládla smeč - míček jen "lízla" rámem rakety a ten, místo aby vítězně proletěl polem soupeřky, dopadl na Češku.

"Nevím, co se stalo. Slunce tam nebylo," vrátila se k momentu Kvitová. "Zřejmě jsem si myslela, že to lehce uhraju. Abych pravdu řekla, tak vůbec nevím, kudy ten míček proletěl, a najednou jsem ho cítila na břiše," řekla tenistka.

Za stavu 5-4 šla Kvitová podávat na vítězství v utkání. Vypadala křečovitě a Ivanovičová začala riskovat. "Párkrát mi to tam slušně vystřelila. Trošku mně zmrzla ruka a bylo dost těžké ji zase odmrazit. Prohrála jsem dva gamy bez zisku míče a nebylo lehké sedět na lavičce a zase se vyburcovat," řekla Kvitová.

Za stavu 5-6 se ale česká tenistka zvedla. Povedl se jí první servis, získala po chybě soupeřky na returnu další fiftýn a uklidnila se. "Bylo hrozně důležité se dostat zpátky. Na tie-break už jsem si věřila, protože tie-breaky mám ráda a Ivanovičová mi navíc pomohla dvěma dvojchybami," konstatovala jednadvacetiletá hráčka.

Kvitová stíhá sledovat i své sokyně. Viděla v televizi Caroline Wozniackou a těšila se, že dojde na zápas Rusky Marie Šarapovové s Američankou Serenou Williamsovou. Serena ale nečekaně v osmifinále vypadla. "Moc dobře tady ale hraje také (Viktoria) Azarenková," všimla si Kvitová formy běloruské tenistky.

V Melbourne je Kvitová totálně koncentrovaná na tenis. "Když nehrajeme a netrénujeme, tak se snažím být v pohodě a nepřemýšlet o věcech, které se dějí kolem," řekla tenistka. Na mysli měla hlavně diskuse o tom, jestli se stane světovou jedničkou. "Není nutné o tom diskutovat, zatím může být první dost hráček. Řeknu k tomu něco, pokud se jedničkou jednou stanu, teď k tomu co říci není," dodala.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/index.html?sportId=131&limit=100

Sirýna má druhý nejnižší kurs 6 (Kvitová 5) na titul z Roland Garros :-)))))
Rád bych viděl někoho, kdo si takový totální nesmysl vsadí. V Paříži vyhrála poprvé a naposled před 10 lety. Opravdu si někdo myslí, že tenhle těžkotonážní mastodont ještě může vyhrát antukový GS?
V případě Wimbledonu má 3, což je dokonce vůbec nejnižší! Milánkové z Fortuny nějak nepostřehli, že už není rok 2009.
Reagovat
Fandina
Petro ........ jen tak dál
Reagovat
mac.hall
Tak trochu nechápu spokojenost Petry se svou hrou. Myslím , že dnes neměla být s čím spokojená , snad jen s vítězstvím. Těch chyb , co nakupila bylo neúnosně mnoho. Vůbec na mě nepůsobila , že by byla v pohodě spíš naopak. S takovouto hrou by proti hráčkám jako jsou Viky, Agnežka, Kim a Šarapka neměla šanci.
Reagovat
majkl005
a ty si prosímtě viděl jaký zápas ? Petra neudělala zase tolik chyb tak nechápu co tu meleš....
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, az na ten vypadek ke konci druheho setu to byl z jeji strany solidni zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty její zápasy asi moc nesleduješ, viď?
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto nesouhlasím!! Petře nefungoval 1.servis, ale hrála výborně, až na jedinou hru za stavu 5:4 ve druhé sadě, kterou při svém podání nezvládla. Je třeba si uvědomit, že na druhé straně kurtu stála Ana, bývalá světová jednička, která když má den, je schopna porazit jakoukoliv hráčku. A zase tak moc jí toho Petra nepovolila a zaslouženě postoupila do čtvrtfinále AO.
Reagovat
smazaný uživatel
To se stane, koukneš do sluníčka, podceníš situaci aje to hned.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě pobavilo, jak Ana chtěla odejít na lavičku v prvním gemu 2. setu za stavu 40-15. :D Ale můžu říct, že Aně se takové věci stávají. Třeba ve finále loňského Bali si sedla na lavičku Anabel místo na svou. Člověk je prostě tak koncentrovaný, že přestane vnímat. :)
Reagovat
Vojtaakk
Já myslim že Aně to člověk rád odpustí :)
Reagovat
VlS
Zvlášť, když se pak tak krásně usměje :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :)
Reagovat
Heather_Fedex
Jeste stesti, ze si neublizila. je to jenom clovek, ne robot. ja takhle micek skazim uplne bezne ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist