Kvitová: Fed Cup mi dost chyběl, jsem ráda, že jsem zpátky

6. 2. 2018, 16:22
Aktuality 16
Petra Kvitová kvůli zranění ruky po předloňském přepadení neznámým útočníkem více než rok nehrála Fed Cup a přiznala, že už jí oblíbená soutěž začala dost chybět. Česká žebříčková dvojka je proto ráda, že se pro víkendový zápas 1. kola proti Švýcarsku vrací do týmu. Doufá, že si přivezla do Prahy formu z vítězného turnaje v Petrohradu.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© instagram P.K.)

"Fed Cup mi určitě chyběl. Loni jsme hrály 1. kolo doma v Ostravě (proti Španělsku), kde jsem nebyla. V Ostravě je to pro mě trošku srdeční záležitost, z Fulneku to mám kousek. Sledovala jsem to a holkám postup přála. V Americe to potom bylo těžké. Chybělo mi to dost a jsem ráda, že jsem zpátky," řekla novinářům Kvitová.

"Po loňské odmlce, kdy jsem to jen sledovala, se moc těším. Navíc, když hrajeme doma, je to něco navíc. Je to něco, co my během sezony nemáme. Vždycky se stmelíme na pár týdnů v roce. Když to vyjde dobře, tak na tři (v případě postupu do finále), když ne, tak na dva," doplnila sedmadvacetiletá tenistka.

K týmu se připojila v pondělí večer jako vítězka turnaje v Petrohradu a formu by si ráda přenesla do Fed Cupu. "Věřím v to, nic jiného mi nyní nezbývá. Těch pět zápasů, co jsem tam odehrála, bylo na vysoké úrovni. Doufám, že mi to utkvělo někde v paměti, jak v mozku, tak v těle. Bude to tady trošku něco jiného, jiný povrch. Snad ten tenis by mohl zůstat aspoň podobný. Byly tam momenty, kdy tam byl herní ideál," řekla.

Trénovat v dějišti zápasu O2 areně začne až od středy. "Potřebuju si trošku odpočinout. Zdravotně jsem v pořádku. Spíš jsem taková unavenější, zataženější, ale realizační tým mě snad dá brzy do kupy a bude to fajn," prohlásila Kvitová.

Do Petrohradu původně neměla jet, start na turnaji jí až dodatečně navrhl trenér Jiří Vaněk. "Prohrála jsem v Melbourne s Petkovicovou a další den za mnou Jirka přišel, jestli bych nechtěla jet na volnou kartu do Petrohradu. Hned jsem to odsouhlasila, nemusel mě přemlouvat. Pochválila jsem ho při závěrečném ceremoniálu, že to byl dobrý nápad," usmála se Kvitová.

Triumfem v Petrohradu se posunula v žebříčku před Barboru Strýcovou a stala se českou dvojkou. Jestli nastoupí v sobotu v jedné z úvodních dvouher, zatím není jasné. "Asi jsem mu (kapitánovi Petru Pálovi) turnajem v Petrohradu trošku zamotala hlavu. Za to se mu asi nebudu omlouvat," řekla s úsměvem. "Záleží na něm, já tohle vůbec neřeším. Jsem připravená na fandění i na hraní, je to tým a fakt tohle neřeším," doplnila.

Český tým si poprvé zahraje hned v úvodním kole v pražské O2 areně. "Pro nás to nebude úplně 1. kolo. Já budu mít takový pocit, že to bude finále. Zaprvé jak jsme zvyklé tady hrát finále, zadruhé snad bude vyprodáno. Jak to budeme o to víc prožívat, přijde mi to asi jako finále. Na 1. kolo navíc ne úplně lehký soupeř, bude to těžké," dodala světová jednadvacítka.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
https://img.cncenter.cz/img/18/gallery/1370830_marie-fikackova-v0.jpg?v=0
Reagovat
Pavlis
Ta demolice Vesniny byla fakt hustá. Ale v jednom gamu se přetahovaly, za stavu 4-0 ve druhém.

https://www.youtube.com/watch?v=Nm9zNZhdeoI

Petřina cesta turnajem
https://www.youtube.com/watch?v=E6MAt8B0McU
Reagovat
Pavlis
Hehe, Pála měl zase pravdu :) Ohledně Petry. - 6b.cz/CUxi
Reagovat
misa
Kdo jiný by měl hrát než Petra Kvitová - budoucí česká jednička?
Reagovat
FulnekUltras
staronový prezident nám jde příkladem
Reagovat
com
Že by třeba minulá světová jednička
Reagovat
kada.tom
Tenisové US Open se v letošním roce dočká poprvé v historii nočních zápasů na dvou kurtech. Po dokončení nové arény Louise Armstronga pro 14.000 diváků se tak mohou na bohatý večerní program těšit nejen fanoušci na dvorci Arthura Ashe, oba největší kurty v areálu Flushing Meadows navíc mají zatahovací střechu.

zdroj: idnes.cz
Reagovat
Fandina
Jj, já přijdu do haly, osobně podpořit. A doufám, že vyhrajete!!!
Reagovat
FulnekUltras
Kam se hrabou všechny ty naše i "naše" larvy od Navrátilové přes Mandlíkovou po Vaidišovou a současný spol. Charakter prověří teprve čas a skutečné činy. A nepotřebujeme k tomu žádné kosmopolitní rozumbrady. Šafinka teď na chvilku promine... ;)

POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJĎ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
.vorlik.
Dneska jsi už vyčuchal alespoň 2 plechovky toluenu, že? Je to znát :D :D :D
Reagovat
blixa
On je takový magor i bez toluenu :D
Reagovat
Empe
A Petra chyběla FedCupu. :)
Reagovat
Kozoroh
19. místo - Hana Mandlíková
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-19-hana-mandlikova/71922/

Dnešní WTA-medailónek patří jedné z našich nejlepších tenistek. Hrála v éře dvou silných šampionek - Martiny Navrátilové a Chris Evertové, i přesto se dokázala znamenitě prosadit.
Reagovat
PetaM
Tak to už tam Petra nebude :D
Reagovat
Nola
je to iba pseudorebricek jedneho novinara, ak tam zaradil Li, Gabi Sabatini, Wozniacku..... tak by tam mala mat miesto nielen Petra, ale aj Svetlana Kuznetsova, kazdy si moze utvorit vlastny rebricek, Hanka Mandlikova ma 4 GS, tak potom patri rozhodne vyssie
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist