Kvitová dnes proti Radwaňské o post světové dvojky

28. 10. 2011, 09:39
Previews 22
Už jako jistá semifinalistka Turnaje mistryň nastoupí Petra Kvitová dnes ke svému poslednímu utkání v Červené skupině. Proti Polce Agnieszce Radwaňské bude hrát v istanbulské hale druhý zápas dne a v případě vítězství si zajistí druhé místo ve světovém žebříčku dvouhry WTA.
Petra Kvitová - Agnieszka Radwaňská

Petra Kvitová se s Agnieszkou Radwaňskou se Kvitová střetla dosud dvakrát a dvakrát vyhrála. Letošní souboj na trávě v Eastbourne byl ale vyrovnaný a rozhodl až tie-break třetí sady.

Zatímco Kvitová má již jistý postup do semifinále a její největší motivací je atak postu světové dvojky, Radwaňská bude bojovat o druhé postupové místo ze skupiny. To bude její v případě, že uhraje alespoň set, pokud vyhraje, postoupí z prvního místa. Zvonarevová si v sobotním semifinále zahraje jen tehdy, když Kvitová zvítězí i e třetím zápase 2-0 na sety.

"To ještě musím vyhrát? Hmmm, tak to budu strašně bojovat," smála se Kvitová dotazu médií, že musí ještě jednou vyhrát, aby byla sětovou dvojkou. "Popravdě, já to ještě moc nevnímám. Nebudu v křeči, ale bude to těžký. Takovou situaci jsem ještě nezažila," dodala již vážně svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy. 

Na pořadu jsou dnes i závěrečné zápasy Bílé skupiny. O postup do semifinále se od 16:00 středoevropského času střetnou v přímém souboji letošní grandslamové vítězky - pařížská Na Li z Číny a newyorská Samantha Stosurová z Austrálie. 

Jistý postup má Běloruska Victoria Azarenková, která si "zatrénuje" s Francouzkou Marion Bartoliovou, náhradnicí za zraněnou Rusku Marii Šarapovovou.

Páteční program Turnaje mistryň (začátek 16:00 SELČ):

Na Li (5-Čína) - Stosurová (7-Austr.)
Kvitová (3-ČR) - Radwaňská (8-Pol.)
Bartoliová (9-Fr.) - Azarenková (4-Běl.)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Poklona! Škoda, že to nebylo ve dvou setech. Za ten velký vzestup v druhé polovině roku by si postup do SF zasloužila nejvíc.
Zvonarevka se zase tím závěrem parádně předvedla. Při třetím mečbolu řvala jak zvíře a přesto ho nedala.
Reagovat
smazaný uživatel
A co Azarenka? Přeci když vyhraje turnaj, bude druhá ona ne?
Reagovat
smazaný uživatel
I když už by se zdálo, že Péti o nic nejde, musí jít do toho naplno. Takže Petro, hurá na Agu, nic jí nedaruj, i když je to kamarádka. O to No.2 zase až tak moc nejde, ale je zatraceně důležité nevypadnout z vítězné vlny!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Radwanské stačí k postupu uhrát s Petrou set.
Reagovat
smazaný uživatel
Při prohře 2:0 postupuje Zvonareva.
Reagovat
smazaný uživatel
v to doufám... Vera nebo Agnieszka...
Reagovat
smazaný uživatel
Už nemusíš doufat, Věrka nebo Agnieszka to budou tak jako tak.
Turecké aerolinky už mají nachystanou sklápěcí sedačku i s občerstvením.
Reagovat
smazaný uživatel
to si vychytal ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty asi závidíš, protože s Turkish Airlines nikdy nepoletíš. :D Teď vážně... Rád bych, aby Caro postoupila, ale asi je to tak lepší. Zaprvé už nebudu muset číst blbé řeči na její adresu a zadruhé si potřebuje odpočinout. Když člověk nemůže hrát na sto procent, tak to nemá cenu... Snad ji Rory aspoň někam pozve, až se uzdraví. :)
Reagovat
smazaný uživatel
to "aspoň někam pozve, až se" bych vynechala! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Radwanska ještě může být i 1.ve skupině. Pokud dnes vyhraje 2-0, je to tak?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to myslel spíš ze srandy. :) Ale tak proč by ji nepozval? :D
Reagovat
smazaný uživatel
A já už se přestanu otírat o Caro, už toho bylo dost. Vlastně jsem proti ní nikdy nic neměl, nelíbil se mi její tenis, ale jinak ne že bych nějak fandil proti ní, takový neutrální postoj. Až tím jedním letošním výstupem na tiskovce (ta trapná parodie na Rafu) mě děsně vytočila a začal jsem jí mít přímo nerad. Ale už toho raději nechám.
Reagovat
VlS
Monty viditelně nepo chopil Sojku a ni tebe, že uzdravovat se může někdo z nemoci z divadla se neuzdravíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpočinku po dvou neúspěšných turnajích v Tokiu a Pekingu měla Carol víc než dost. Problém bude někde jinde.
K jinému tvému názoru: Mít volný den až v pátek, před SF, je velká výhoda. Pokud se ovšem do toho SF nakonec postoupí. Hrát tři dny za sebou by neměl být problém, zvlášť, když zde nehrozí ty zoufalé podmínky (horko, velké vlhko) jako v Doha.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra řekla v rozhovoru po zápase: "Ale na druhou stranu musím říct, že Carolina nebyla dneska úplně v pořádku, o tom jsme se bavily hned u sítě. Říkala, že je nemocná. Poznala jsem to i při zápase z její hry, protože se nehýbala tak jako obyčejně. Bylo to zvláštní utkání."
VIS: Tak zrovna ty mě přirovnáváš k lopatovi a píšeš mi, abych se nad sebou zamyslel... Myslíš, že si Caro nechala měřit tlak jenom tak? Podle mě je Caro dobrá, že to v takovém stavu vůbec dohrála a Petra za to byla určitě taky ráda... Dneska se zamysli ty.
Reagovat
VlS
Já jsem se zamyslel - pokud vytrénovaný sportovec potřebuje měřit při výkonu tlak, tak má být v posteli. Měření tlaku při hře je přesně to, čemu říkám divadlo (a u Caro ne první). Prostě si připusz, že je buď z formy, nebo ostatní tenistky našly na její hru recept, protože jinak je s výjimkou USO asi nemocná od Madridu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zamyslel ses, ale asi málo... Petra taky poznala, že Caro není zdravotně v pořádku. A že je pro tebe měření tlaku divadlo? Vzpomínám si na zápas letošního French Open Zvonareva - Lisicki. Sabine tam tenkrát taky měřili tlak, ale ona to nechtěla vzdát a hrála dál. Ten zápas vyhrála Věra snad 8:6 ve třetím setu. Sabine po zápase ani nemohla odejít po svých z kurtu a byl to fakt nepříjemný pohled, protože šíleně trpěla... Takže to bylo podle tebe taky divadlo?
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych postup Agnieszce z druhého místa. Hraje chytře, její hra se zlepšuje a pokud nebude hodně kazit, tak má šanci. Určitě by víc Azarenku potrápila než Vera.
Reagovat
smazaný uživatel
No to si právě vůbec nemyslím, že by Aga potrápila Viku více než Věrka. Ne,ne myslím, že je to právě naopak. I když se podíváš na H2H.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodnotil jsem to spíš podle formy zpětně. Tady jsou plusové body na straně Agniszky. I při společném zápase Vera koncovku po stránce psychické nezvládla, kdežto Agniszka zahrála famózní údery. Chci říct, že aktuální forma je na straně polky. Statistiky vypovidají hodně, ale velké zápasy se hrají právě na těchto turnajích a poslední zápas s Viky, lépe zvládla Aga.
Reagovat
smazaný uživatel
No, těžké odhadovat... Já vždycky spíše vycházím z výhodností či nevýhodnosti toho kterého tenisového stylu proti jinému. A taky z psychologického hlediska. Vzájemný zápas Agy s Věrou bych při odhadu jejich šancí proti Vice vůbec nebral v úvahu, protože Věrka zrovna na Agnieszku notoricky neumí zahrát a má už z ní asi mindrák.
Ze stejného důvodu bych při vzájemném souboji Petra - Vika favorizoval Péťu, protože si myslím, že Vika si na ní nebude věřit, ale tam to nebude tak výrazné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist