Kvitová by proti sobě finále hrát nechtěla

4. 5. 2018, 15:29
Aktuality 26
Petra Kvitová se v sobotu pokusí vylepšit na turnaji v Praze výbornou finálovou bilanci. Na okruhu WTA získala dvaadvacet titulů z devětadvaceti pokusů a pro soupeřky představuje v utkáních o turnajový vavřín postrach.
Profily hráčů

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu ale upozornila, že vyhrané finále dopředu nemá. "Vždycky je to ošemetné, a když už je každá z nás ve finále, chce to," řekla po semifinálové výhře na antuce ve Stromovce nad Číňankou Shuai Zhang.

V utkání o titul ze sebe Kvitová většinou dostane nejlepší výkon. Soupeřky dokáže deklasovat, tak jako Kanaďanku Eugenii Bouchardovou na londýnské trávě v roce 2014 (6-3, 6-0) nebo Slovenku Dominiku Cibulkovou v Číně (dvakrát 6-1).

Stát proti Kvitové ve finále není nic příjemného. Ani ona sama by proti sobě hrát nechtěla. "To bych samozřejmě nechtěla a doufám, že ani holky tam dole," poukázala na tiskové konferenci na Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou a Italku Camilu Giorgiovou, které v té době bojovaly na centrkurtu o místo ve finále.

Kvitová si uvědomuje, že není v "titulových" zápasech neporazitelná. "Sedmkrát jsem prohrála, šance tam je," podotkla. Naposledy prohrála ve finále předloni v Lucemburku, ale od té doby další čtyři vyhrála, včetně dvou letošních. "Rozhodně bych nechtěla zvýšit počet proher na osm, ale naopak zvýšit výhry."

Na Spartě si finále zopakuje po sedmi letech. V květnu 2011 ještě na akci ITF nestačila na Slovenku Magdalénu Rybárikovou. "Byla jsem trochu zraněná, nic příjemného. Doufám, že tentokrát to bude jiný. I ten konec," řekla.

Turnajem J&T Banka Prague Open prochází bez ztráty setu. S Číňankou vydřela první sadu a ve druhé byla nezastavitelná. Cíleně ale nechtěla soupeřce nadělit "kanára". "Ne, to ne. Ani si ho nezaslouží, je to hrozně fajn holka. Hrála první set výborně, druhý taky, ale to už jsem měla víc navrch," řekla Kvitová.

Ukazuje, že v domácím prostředí hraje výborně. Dokáže se dostat na maximum v zápasech Fed Cupu a fanouškům předvádí vrcholný tenis i nyní v turnaji. "Diváci byli zase o něco lepší a pomohli mi. Asi viděli, že to potřebuju," řekla s povděkem.

Postup do finále je pro Kvitovou i určitou komplikací. Už v sobotu začne v Madridu velký turnaj s dotací 6,6 milionu dolarů, zatímco Praha má dotaci 250 tisíc dolarů. Kvitová bude hrát v sobotu v Česku finále a v neděli 1. kolo ve Španělsku.

"Z tohoto pohledu nic příjemného, ale tady je to finále a já mám finále ráda. Nejdřív musí skončit jedna věc a pak začne ta druhá. Zápasy jsou nejlepší trénink," řekla.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis/334096/kondicni-trener-vydra-hubnuti-kvitove-mam-z-toho-trosku-strach.html
Reagovat
Torn
Ono je otázkou, co je výrazně pod 70 kilo. Já si třeba představim 65 a méně kilo a to mi tedy nepříjde, že by Petra byla tak hubená. Samozřejmě každý je trochu jinak konstitučně řešený, ale vzhledem k Petřině výšce, není to zrovna žádná plochá dráha, by musela vypadat dost vyhuble.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano každý to má jinak, běžné se říká, ze při výšce 182 cm je ideální hmotnost 72 kg.
Reagovat
Torn
To nevím, kde si na tyhle čísla tedy přišla. :D Pro muže a ženy je to odlišné, stejně tak pro sportovce. Bohužel jsem osobně Petru neviděl, tak nemohu posoudit, ale že by to byl takový extrémní rozdíl v TV? Jsem mě spolužačku co měřila asi 178 cm a vážila 61-62 kilo, dělala modelku a tedy ta byla dost hubená. Asi záhada.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká záhada, vždyť to sám píšeš, ze byla hodně hubená. Ty moje čísla používali dřív vyživový poradci pro běžnou ženskou. V žádném případě ne pro sportovkyni a ano ještě jednou říkám je to individuální.
Reagovat
Torn
No záhada je, že Petra mi nepříjde nějak extrémně vychrtlá, ale taková normální. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra je celkem kostnatá. Jinak televize prý přidává asi 5 kolo.
Reagovat
Torn
Tak možná to tak je, každopádně jí to sluší. Někomu se daří a hubne a někdo zase tloustne. :D
Reagovat
Fandina
Petra je teď hodně hubená, hlavně v obličeji mi tak připadá. Jinak ona má štíhlé nohy a ty mi připadají pořád stejné. Já ji vlastně hodně zblízka viděla prvně právě na Spartě na ITF v roce 2011. A to byla určitě kulatější, po těle i v obličeji. Pak jsem ji viděla mockrát a jednou myslím v Paříži v roce 2013 mi připadala kulatá po těle. Letos jsem ji viděla i na FEDu v únoru a teď v pondělí a to mi připadala nejhubenější. Hlavně v obličeji, ale i po rukou a těle. Ale moc jí to sluší.
Reagovat
Frick
Musíme jít svlíknout do plavek.
Reagovat
Torn
Ona za chvilku příjde sezóna, tak uvidíme. :D
Reagovat
Frick
Mohlo by to tak bejt. Uvidíme.
Reagovat
blixa
Ale jo Fricku, bež se svlíknout do plavek. Ale foto prosím neposílej, ty atraktivní a sexy dívko ;-) :D
Reagovat
Torn
Co ty víš, třeba může konkurovat Jůdžený Bušárdové. :D
Reagovat
blixa
Obávám se, že spíše bioložce Ekrtové ;-)
Reagovat
Torn
Ta ochlupení u žen je teď "moderní" ne?:D
Reagovat
blixa
No možná, jen nevím, jestli míry 50-110-110 budou ty správné ... :D
Reagovat
Torn
50 přes prsa? :D To má snad i Hsies. :D
Reagovat
blixa
Tak to stojí v originále u bioložky Ekrtové ;-)
Reagovat
Torn
Aha, já to znám jen povrchově. :D
Reagovat
tommr
na to finále proti Rybárikový si ještě živě vzpomínám. Petra byla tenkrát vycházející hvězda a do Prahy přijela po nečekaným zisku velkýho titulu v Madridu a její prohra byla proto velký zklamání i když nebyla úplně fit. Tentokrát je ale naštěstí zdravá a navíc jí poženou plný tribuny a snad jí k tomu titulu dotlačí ... :)
Reagovat
Fandina
Já na tom turnaji byla. Sisce ne na finále, ale v týdnu a Petra se mi tam moc líbila.
Reagovat
tommr
herně to ale nebylo úplně ono, protože Petra kvůli tomu zranění nemohla hrát naplno ...
Reagovat
Fandina
Já tam byla v týdnu a to Petra vyhrávala, takže jsem to zase tak neřešila. Líbila se mi a tím to končilo.
Reagovat
Fandina
A jinak to byla ITF, malý turnaj, sezení bylo jen pod budovou a až snad na finále se postavilo malé sezení i na dvojce. A restaurace nahoře byla otevřená i pro veřejnost. A pak vyhrála Petra Wimbledon. Myslím, že se i díky tomu zvětšil zájem o tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist