Kvalitní soutěž v Pekingu po roce vyhrál opět Djokovič

11. 10. 2010, 07:27
Aktuality 1
ATP PEKING - Novak Djokovič obhájil bez ztráty setu titul na dvoumilionovém turnaji v Pekingu, kde startovalo sedm hráčů z top 10. Ve finále, které se včera kvůli dešti nestihlo dohrát, si poradil se Španělem Davidem Ferrerem.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Sedm hráčů z elitní světové desítky se představilo divákům v Pekingu, do semifinále se z nich dostal jen obhájce titulu Novak Djokovič. Rodák z Bělehradu si tím definitivně zajistil start na Turnaji mistrů a nakonec došel až do finále.

Tenisty v čínské metropoli trápil smog a sá Djokovič přiznal, že to příjemné není. "Ale už jsem v těch podmínkách hrál na olympiádě. Není to nejsnadnější, ale musíte si zvyknout," prohlásil Srb během svého pobytu v Číně.

Ve finále na něj čekal David Ferrer, který v této sezoně vyhrál o dva zápasy víc a vzájemnou bilanci měl s Djokovičem vyrovnanou 4-4. Jenže ve čtyřech zápasech na rychlém povrchu neuhrál ani set a změnit to nedokázal ani v Pekingu.

Zápas byl rozehrán již v neděli, kvůli dešti se ale stihli odehrát jen čtyři gamy. Dnes se pokračovalo za stavu 3-1 pro Djokoviče a žádný obrat se nekonal. Třetí muž světového žebříčku vyhrál první set 6-2, a i když ve druhém jediný brejkbol neodvrátil, od stavu 2-4 získal čtyři gamy v řadě a mohl se radovat z druhého titulu v sezoně.

"Začal jsem dobře, ale pak jsem na chvíli ztratil impuls a vypadl jsem z rytmu. Dostal jsem ho zpět do hry a myslím, že to s obou stran nebylo pohledné utkání. Oba jsme udělali hodně nevynucených chyb," přiznal Djokovič. 

"Ale jsem šťastný, že jsem vyhrál i jiný turnaj a vylepšil tu svou bilanci. Je to asi můj nejúspěšnější turnaj na okruhu," komentoval Djokovič. 

"Myslím, že on tolik chyb nedělal. Já zahrál špatně ve druhém setu, když jsem vedl 4-3. Měl jsem tam šance, ale na výhodu jsem udělal dvojchybu. Novak odehrál dobrý zápas a vyhrát si zasloužil," přiznal Ferrer.

Nejlepší srbský tenista si v Pekingu zahrál své letošní třetí finále, přičemž všechna byla o den odložena kvůli dešti. V únoru v Dubaji Djokovič zvládl dohrávku s Michailem Južným, v září na US Open nestačil na světovou jedničku Rafaela Nadala. 

Po převzetí poháru za 18. titul v kariéře a šeku na 500.000 dolarů musel Djokovič společně se svým soupeřem spěchat na letadlo do Šanghaje na turnaj série Masters 1000. Ferrer se už zítra utká s Francouzem Llodrou, Djokovič bude hrát ve druhém kole zřejmě s Ljubičičem.

- ATP 500 PEKING (Čína, tv. povrch, 2.100.000 dolarů) -
pondělní výsledky (11. 10. 2010)

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Ferrer (8-Šp.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
ma co obhajovat, myslim, ze letos druhou pozici neudrzi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist