Kuzněcovová se pomstila za olympijskou porážku

17. 9. 2008, 14:38
Aktuality 15
Ruský den zažil turnaj WTA v Tokiu. Ke svým zápasům nastoupily tři zástupkyně čerstvého vítěze Fed Cupu a všechny postoupily. Mezi nimi i nasazená pětka Světlana Kuzněcovová, která se Číňance Li Na pomstila za porážku v prvním kole olympijského turnaje.
Světlana Kuzněcovová

Čerstvou vítězku Fed Cupu Světlanu Kuzněcovovou čekal v Tokiu těžký úkol. Ruskou reprezentantku čekala nebezpečná Číňanka Li Na. První sadu sice Kuzněcovová vyhrála, ve druhém setu ale ruská tenistka vyhrála jen 35% bodů při svém podání a proměnila jediný ze čtyř brejkbolů. Rozhodnout se proto muselo ve třetí sadě, v níž už pátá nasazená hráčka turnaje nenabídla Číňance jedinou možnost vzít jí podání a oplatila jí tak porážku z olympijských her.

"Za ten výsledek jsem šťastná. V neděli jsem v Evropě hrála na antuce, nemohla jsem od sebe chtít víc," řekla po utkání Ruska. "Od olympiády jsem dřela a teď hraju líp a dostávám se zpátky na normální úroveň. Nehrála jsem moc konzistentně. Ve druhém setu jsem se přestala soustředit, ale naštěstí jsem se dokázala vrátit do zápasu a vyhrát," dodala Kuzněcovová, která zápas ukončila esem.

Cibulková favoritku nezaskočila
Čtvrtou nasazenou Dinaru Safinovou čekal vůbec první zápas od semifinále US Open, v němž před dvěma týdny nestačila na pozdější vítězku Serenu Williamsovou. V úvodu utkání ale nerozehraně rozhodně nepůsobila: Dominice Cibulkové sebrala hned první servis a i přes pět svých dvojchyb vyhrála úvodní set 6-3. Druhá sada vypadala podobně, Slovenka jí sice dokázala prolomit podání, Safinové se ale to samé povedlo dvakrát a po hodině a pětatřiceti minutách postoupila do třetího kola.

Ve druhém kole je i další Ruska Nadia Petrovová, jež ve dvou setech porazila Francouzku Aravane Rezaiovou. Překvapivě snadnou cestu dál turnajem měla slovinská tenistka Katarina Srebotniková, která smetla sedmnáctou hráčku světa Caroline Wozniackou 6-1 6-2.

Výsledky - Tokio:
Dvouhra - 1. kolo:
Kuzněcovová (5-Rus.) - Li Na (Čína) 6:2, 1:6, 6:3, Srebotniková (Slovin.) - Wozniacká (Dán.) 6:1, 6:2, Razzanová (Fr.) - Sugijamaová (Jap.) 6:3, 6:2, Petrovová (Rus.) - Rézaiová (Fr.) 7:5, 6:2.

2. kolo:
Safinová (4-Rus.) - Cibulková (SR) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Dellacquaová, Schiavonevá (3-Austr./It.) - Duševinová, Uhlířová (Rus./ČR) 4:6, 7:5, 10:8.

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
No.. já bych řekl, že 9 cenťáků je dost velký rozdíl. :-) Nelze brát v potaz jen výšku jako takovou, ale i délka a rozpětí paží je dost rozdílné. Jeví se to jako malý kousek, ale například při podání nebo při hře nad hlavou je to hodně znát. Ale vždycky záleží na tom, jak která hráčka (hráč) dokáže se svými centimetry naložit, jak se dokáže pohybovat.. Například u Vaidišové je výška spíš na škodu, pokud se podíváte na její pohyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, tento příspěvek měl přijít níže :-)
Reagovat
skott
jasny chapu, ale v pripade Cibulkovy mam zkratka pocit, ze neni problem v razanci uderu, ale umistovani.V pripade kdyz hrajes se zirafou, ktera do toho placa hlava nehlava jako Ivanovic te to stejne nevytrhne.Videl sem ji teda, ale hlavne ve Fed cupu takze ji zas tak moc soudit nemuzu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdíl mezi 160 - 170 nebo dokonce 180 je podstatný po všech stránkách, ruce jsou úměrně tomu delší: podání, prohozy, smeče, líp se dosáhne na dobíhaný míče.
Reagovat
skott
Vim jak to myslis, urcite je v tenise lepsi byt o 9cm vyssi.Chtel sem, alee rict, ze Daniela by nemela pristupovat na hru vyssich hracek jako treba ve finale s Dinarou, ale naopak se snazit utocit, jak to dela treba prave Agniezska, ktera je na tom podobne.
Reagovat
skott
resp. Dominika
Reagovat
smazaný uživatel
No tohle, tak jasně prohrát. Wozňakiová asi měla své dny. Přitom se ještě mohla dostat na women masters.
Reagovat
skott
Leda sbirat micky, zatim to vypada nadejne pro Agniezsku, kdyz Chakvetadze i Hantuchova jsou out.
Reagovat
smazaný uživatel
Zvonareva má zatím 10. místo (klidně to může stačit, když odřekne ještě jedna), na kterou se Caroline mohla dotáhnout. Nebýt tohoto výpadku.
http://www.sonyericssonwtatour.com/2/global/Pdfs/rankings/2008/ytd_champ_sgl.pdf
Reagovat
skott
Cibule je nejaka nevyrovnana, nejdrive prejede Mauresmo a v dalsim kole hladce prohraje s Dinarou.Teda ne, ze by mi to vadilo, ale cekal sem tezsi zapas, na hardu je celkem dobra.
Reagovat
smazaný uživatel
To vítězství Cibulkové nad Mauresmovou bych teda nenazval přejetím..a taky bych řekl, že Safinová je momentálně daleko kvalitnější hráčka než stárnoucí Francouzska.
Reagovat
dabelsobul
Souhlas s nepofatou... Cibulková měla už namále s Mauresmovou, a že prohraje se Safinovou, která má skvělou formu, není žádné překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Skott, co je na prohře 6:3, 6:4 tak hladkého? Já tam v každém setu vidím jenom 1 brejk a celkem 7 prohraných gamů. Proč tolik?
Netvrdím, že Cibule je dneska snadná soupeřka, opakování Montrealu jsem nečekal, takže dík aspoň za tohle. A když v 1. kole šťastně postoupila 2-1 na sety a přes 4 mečboly soupeřky, tak to má k přejetí taky hodně daleko. Máš někdy příliš kategorické názory.
Reagovat
skott
Ja sem to psal v reakci na to, ze v 1kole vyradila Mauresmo, kterou narozdil od nepofaty, stale povazuju za lepsi hracku.A prave finale Montrealu, ze ktereho si mohla vzit ponauceni,navic toho nenahrala zdaleka tolik,co Dinara.Jeji hra, je zalozena hlavne na pohybu a kondici, to ji taky mohlo nahrat a stejne vcelku jasne prohrala.Nemluve o Daniele, ktera mne taky velice nemile prakvapila.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim, ale 6:3, 6:4 přece není vcelku jasná prohra. U brejknutých gemů je to často záležitost dvou míčů. Pokud skončí opačně, brejk není a klidně to může dojít do tajbrejků. A ponaučení si těžko vezme, když momentálně na ni ještě úplně nestačí.
Rozehranost bych viděl jako výhodu, navíc tam jsou týdenní pauzy. Hlavní je, že si obě odpustily tu nesmyslnou antuku u španěláků. To by byl skutečný malér. Co se týká Hantucha, tam mě nepřekvapí už nic. Stejně jako u Nicolky se vyplatí pravidelně sázet na jejich prohry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist