Kuzněcovová porazila Safinovou a ze Stuttgartu si odveze Porsche

3. 5. 2009, 20:59
Aktuality 0
WTA STUTTGART - Ruská tenistka Světlana Kuzněcovová získala na antukovém turnaji ve Stuttgartu první letošní titul. Třiadvacetiletá hráčka dnes ve finále porazila svou krajanku a světovou jedničku Dinaru Safinovou za hodinu a devatenáct minut 6-4 6-3.
Světlana Kuzněcovová

Dinara Safinová hrála ve Stuttgartu poprvé jeko světová jednička, ovšem ani napotřetí letos finále nezvládla a na první titul od loňského podzimu stále čeká.

"Světlaně se dařilo, já jsem se dnes necítila moc dobře. Ale stále zůstávám světovou jedničkou," připomněla Safinová.

Naopak Světlana Kuzněcovová konečně dokázala prolomit finálové prokletí, když předchozích šest soubojů o titul prohrála. Naposledy triumfovala v roce 2007 v New Havenu, kde jí tři ze čtyř soupeřek vzdaly. Za jubilejní desátý titul z okruhu WTA získala vedle prémie 107.000 dolarů z celkové dotace 700.000 i bílý vůz Porsche od hlavního sponzora turnaje. Stejně stará Safinová, jež na letošní premiérový vavřín stále čeká, inkasovala 56.000 dolarů.

"Je to skvělý pocit po tak dlouhé době znovu vyhrát, navíc na takovém turnaji," radovala se Kuzněcovová, jež se Safinovou prohrála čtyři předchozí souboje. "Nebylo to snadné, ale zvládla jsem to."

Soutěž deblistek vyhrála americko-ruská dvojice Matteková-Sandsová/Petrovová, které vyhrály i před čtrnácti dny v Charlestonu. Američanka navíc před týdnem přispěla k postupu své země do finále Fed Cupu, když získala po boku rozhodující třetí bod proti Češkám.

Turnaj se na jihozápadě Německa hrál letos poprvé na antuce, ale stejně jako v minulých letech v hale.

- WTA PREMIER STUTTGART (Německo, antuka, 700.000 dolarů) -
páteční výsledky (02. 05. 2009)

Dvouhra - finále:
Kuzněcovová (5-Rus.) - Safinová (1-Rus.) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Matteková-Sandsová/Petrovová (USA/Rus.) - Dulková/Pennettaová (Arg./It.) 5-7 6-3 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist