Kurt je připravený skvěle, pochvaluje si Berdych

9. 9. 2013, 16:29
Aktuality 1
Úkol zněl jasně: povrch musí být rychlý. A stavitelům dvorce na semifinále Davis Cupu se ho povedlo splnit. Svěřenci kapitána Navrátila mají v pražské O2 areně připravený dvorec na míru a čeští tenisté nyní doufají, že jim povrch v duelu s Argentinou pomůže stejně jako loni ve finále proti Španělsku.
Tomáš Berdych © Česká sportovní/Pavel Lebeda

Na zeleném, na deskách natřeném povrchu dnes ráno dvě hodiny bušili do míče pátý hráč světa Tomáš Berdych s Jiřím Veselým. "Kurt je jako vždy skvěle připravený," vysekl Berdych poklonu stavitelům dvorce. Skládané povrchy bývají ošidné, desky a spoje nemusejí být rovné a kvalita pak není ideální. "Ale to je připravený vždycky skvěle," chválil Berdych.

Při jeho výměnách s Veselým bylo vidět, jak musí oba hráči chodit precizně do kolen, aby se dostali k míčům po nízkém odskoku. "Hodně to sjíždí, takže si myslím, že bude hodně důležitý servis a klukům to sedět bude," řekl Veselý. "Působí to po Americe rychlejším dojmem, ale to byl náš záměr. Hrajeme doma, mohli jsme si zvolit, co jsme chtěli, tak, aby nám to sedělo," konstatoval Berdych.

Berdych: Radkovi povrch sedí nejvíc, já se přizpůsobím
Tíha semifinálového souboje s Argentinou by měla jako obvykle ležet na Berdychovi a Štěpánkovi, čerstvém vítězi čtyřhry na US Open. Oba se zasloužili o loňský titul a rychlost dvorce si vybírali hlavně oni dva. "Myslím, že Radek na tom hraje svůj nejlepší tenis, a já se přizpůsobím. Sedí nám to daleko víc než soupeřům," doufal Berdych.

Dvacetiletý Veselý, který se letos poprvé dostal do stovky žebříčku ATP, si trénink s Berdychem pochvaloval. "Tomášovi to lítá hodně rychle, hraje to dlouhé a je těžké to s ním stíhat. Je to jiná liga, než jsem zatím já," řekl.

Po Berdychovi s Veselým si spolu zahráli Lukáš Rosol s Janem Hájkem, který je pátým členem týmu. "Kurt je rychlej, to víme. Myslím, že bude ještě rychlejší, až to trochu ohraje, a to pro nás je v tomhle zápase lepší," mínil Rosol.

Tenisté mají v útrobách haly stejnou šatnu jako loni, každý v ní obsadil své místo jako při finále. Vyplétač raket Richard Šodek se stará o muziku. "Má aparaturu u sebe, dal ji k nám do šatny a každý si pouští to svoje, co má rád," prozradil Berdych.

Hráči jsou v O2 areně poprvé od loňského slavného vítězství ve finále nad Španěly, po kterém mají v držení "salátovou mísu". "Atmosféra na nás dýchne, asi až se to naplní lidmi," řekl Rosol. Berdych byl především rád, že tenisté po dvou zápasech venku můžou vůbec hrát před českými fanoušky. "A můžeme se ukázat lidem, kteří nás dohnali k vítězství. To vždycky stojí za to a je to hezký pocit," řekl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist