Krupa: Berdych musí předvést jeden ze životních výkonů

13. 11. 2014, 17:23
Aktuality 7
Potřetí za sebou čeká Tomáše Berdycha na závěr bojů ve skupině na Turnaji mistrů světová jednička. Loni prohrál napínavou třísetovou bitvu s Rafaelem Nadalem a v pátek v Londýně narazí na Novaka Djokoviče hrajícího ve velké formě. Podle trenéra Tomáše Krupy ze sebe musí Berdych dostat výkon na hranici svých možností, aby uspěl.
Profily hráčů
Tomáš Krupa a Tomáš Berdych

"Tomáš musí předvést jeden ze svých životních zápasů," řekl Krupa směrem k utkání s Djokovičem po dnešním více než hodinovém tréninku v londýnské O2 areně. "Stát se může všechno. První věc je, že musí hrát to nejlepší, co umí. A taky věřit, že se to může stát," doplnil kouč, který pracuje s Berdychem šestým rokem.

Djokovič v předešlých zápasech dominoval, zničil Marina Čiliče i Stana Wawrinku. "Budeme počítat gamy. Čilič udělal dva, Wawrinka tři, Tomáš může třeba čtyři, pak by byl nejlepší ze skupiny," vtipkoval Krupa.

Loni Berdych bojoval o postup proti Nadalovi a v dramatickém duelu vyhrál druhý set 6-1, ale rozhodující po jediné chybě ztratil. Nyní ho podle Krupy čeká s Djokovičem silnější sok. "Mnohem, protože Novak hraje ve větší formě než Rafa loni. Hraje asi lépe, navíc v hale je dost lepší než Rafa, takže to bude těžké," řekl kouč.

Krupa oslaví v pátek 42. narozeniny. Třeba dostane od Berdycha dárek v podobě výhry nad Djokovičem. "Počkám si, co mi dají doma," usmál se Krupa.

Berdych hraje Turnaj mistrů popáté a popáté se ve skupině střetne s prvním hráčem světa. Dvakrát prohrál s Nadalem a dvakrát s Djokovičem. Třikrát - loni, předloni a v roce 2010, přitom šlo o zápas, který rozhodoval o semifinále.

pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jestli Berdych vyhraje, tak sním kapesník, do kterého jsem se právě vysmrkal.
Reagovat
gigin
Jak tedy Berdych může postoupit? Pokud dojde na překvapení, alespoň podle dosavadních výkonů, a Berdych jakkoli porazí Djokoviče a Čilič zdolá Wawrinku, tak český hráč dokonce vyhraje skupinu. Berdych postoupí i v případě, že vyhraje nad Djokovičem 2:0 a Čilič získá v utkání s Wawrinkou set. Zvítězí-li Berdych 2:0 a Wawrinka stejným poměrem, bude mezi nimi a Djokovičem rozhodovat poměr gamů.

Při prohře 1:2 s Djokovičem uspěje Berdych jen v případě výhry Čiliče nad Wawrinkou 2:0. Berdych může prohrát i 0:2, pak ale musí Čilič zvítězit ve dvou setech a na řadu přijde poměr gamů mezi Berdychem, Čiličem a Wawrinkou.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pěkné, že snad budeme mít naději až do večerního zápasu :)
Reagovat
Jan
Tomáš je podělaný z Djoka už na té fotce. Potřeboval by nějaké elektrošoky, aby nemyslel na to, že s Djokovičem prohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Dela co umi, taky bych mel strach, kdyz totalne znicil predchozi soupere. Povrch byl staveny na neho a murray
Reagovat
Fandina
Já také doufám, že Berďa odhodí veškeré myšlenky na to, že Nole hraje super a poráží ho. Neměl by si tohle vůbec připouštět a naopak by měl chtít ho právě proto, že je tak dobrý porazit. Držím palce Berďo pojď!!!
Reagovat
Lina
Měl by, nic jiného mu nezbývá, ale ono se to hůře udělá než řekne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist