Krejčíková v žebříčku vyletěla o 112 míst

28. 5. 2017, 10:59
Aktuality 5
Barbora Krejčíková se po postupu do finále turnaje v Norimberku posunula ve světovém žebříčku o 112 míst na 142. pozici. Nejlepší Češka Karolína Plíšková zůstala před startem Roland Garros třetí.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková

Jednadvacetiletá Krejčíková prožila v Norimberku životní týden. Z kvalifikace postoupila do hlavní soutěže, v níž poprvé v kariéře prošla do čtvrtfinále a nakonec i do boje o titul. V něm nestačila na nejvýše nasazenou Kiki Bertensovou z Nizozemska, přesto si výrazně vylepšila své žebříčkové maximum. V pořadí českých tenistek patří nyní brněnské rodačce deváté místo.

Plíšková je před grandslamovou Paříží třetí s odstupem 10 bodů za Američankou Serenou Williamsovou, jež kvůli těhotenství nehraje. Na světovou jedničku Angelique Kerberovou z Německa ztrácí Češka 935 bodů a teoreticky by ji mohla v čele žebříčku vystřídat. Antuka však nepatří k jejím nejsilnějším povrchům a na Roland Garros je jejím dosavadním maximem druhé kolo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Finále je dobré, škoda, že nebyl titul. A posun na 142 místo je výborný. Tak jsem zvědavá, jak bude Barbora pokračovat a naplňovat potenciál. Zatím to vypadá na dobré cestě. Pojď!
Reagovat
George_Renel
Je to pěkné, ovšem skokankou týdne asi bude Petra, která poskočila o 1114 míst. .-)
Reagovat
horska.kraslice
Petra zůstala na svým 16. místě.
Reagovat
sprchon
V Race se vyhoupla na 292. místo. ;)
Reagovat
George_Renel
Samozřejmě v race. .-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist