Krejčíková finále v Birminghamu neobhájí, ve čtvrtfinále prohrála s Potapovovou

21. 6., 16:36
Aktuality 11
WTA BIRMINGHAM - Barbora Krejčíková (28) na prvním letošním turnaji na trávě osm měsíců dlouhé čekání na semifinále neukončila. Česká tenistka ve čtvrtfinále podlehla 1:6, 4:6 Rusce Anastasii Potapovové (23) a neobhájí loňské finále.
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Potapovová – Krejčíková 6:1, 6:4

Barbora Krejčíková v Birminghamu poprvé od postupu do čtvrtfinále Australian Open vyhrála zápas po využití mečbolu a přerušila sérii pěti porážek, která se táhla po dvouměsíční pauze zaviněné nemocemi a bolestmi zad.

Na výhry nad Darjou Savilleovou a Harriet Dartovou ale navázat nedokázala. Ve čtvrtfinále druhá nasazená Češka nenašla recept na Anastasii Potapovovou, které podlehla 1:6, 4:6 a prohrála druhý ze tří vzájemných zápasů. Na o pět let mladší Rusce ztroskotala před čtyřmi dny i ve čtyřhře, v níž startovala s Dianou Šnajderovou.

Statistiky zápasu Anastasia Potapovová – Barbora KrejčíkováStatistiky zápasu Anastasia Potapovová – Barbora Krejčíková (@ Livesport)

Osmadvacetileté Krejčíkové se nepovedl vstup do utkání a rychle prohrávala 0:5. Byť měla ve třech ze čtyř gamů brejkbol, servis soupeřce nesebrala a set prohrála 1:6.

Ve druhé sadě hru vyrovnala, ale v sedmé hře potřetí přišla o podání a zpátky do hry se už nedostala. Za stavu 4:5 sice vedla při servisu soupeřky 30:0, k brejkbolu se však nepropracovala a třiadvacetiletá Potapovová duel ukončila ziskem čtyř fiftýnů v řadě.

Dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021 Krejčíková v Birminghamu neobhájí loňské finále a neukončila čekání na semifinále, které si zahrála naposledy loni v únoru v čínském Zhengzhou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Birminghamu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Soptik
Jako Bára mě zklamala a už jí fandit nebudu
Reagovat
1semi1
U Báry to všechno vypadá strašně neprofesionálně - ona je prostě taková moravská vesnická selka, která má obrovský talent... Ale teď ho vůbec nedokáže využít.
Iga Swiatek má vždy box plný s profesionálním týmem - je tam trenér, fyzio, kondiční, psycholog, sparing, etc. ... u Báry se krčí v boxu mladé zamklé ucho Motl
Dále Bára vypadá doopravdy nefit - nejspíš jí to, co se na moravské vesnici jí a moderní sportovní výživa jí moc neříká - aspoň tak vůbec nevypadá.

Je to škoda - protože Bára tenis miluje a přesto, že vlastně je trochu nereprezentativní, spoustu lidí ve světě "Babs" tenis miluje taky.
Reagovat
paddy
velká část WTA se neprofesionálně stravuje, fast food aj. a je to vidět i na jejich postavách - a to sportují smile
je to dáno tím, že tenis je individuální sport, takže žádný trenér nebude radit se životním stylem, aby nedostal padáka
tenis je silový sport, takže o něco vyšší váha může i pomáhat, ale musí to být svaly, nikoli tuk
víme jak končila svalnatá Serena ("zadeček")

v kolektivních sportech je to jiné, třeba ve fotbale se po dovolené hráči postaví na váhu a kontroluje se i podkožní tuk

než tady někdo začne vyvolávat korektnost či jiné nesmysly, tak bych si dovolil citovat některá tenisová jména

"Za mých časů jsme byly víc v kondici," souhlasí mnohonásobná grandslamová šampionka z 60. a 70. let Margaret Courtová. "Nechci mluvit o nikom konkrétním, ale mám za to, že leckterá současná hráčka váží víc, než by měla."

Richard Krajicek nahněval půlku světa prohlášením, že "osmdesát procent hráček v první stovce jsou tlustá prasata"

Margaret má 24 GS, takže kritizovat ji budou jen její hejtři smile
Reagovat
lvicek
Co se tyce te kondice - vypada to, ze ta nemoc, kterou mela ke konci zimy si vybrala svou dan. Ja porad doufam, ze se z toho zase pomalu oklepe a vse se usadi. I dnes tam obcas z niceho nic prilitnul super winner (videla jsem par gemu ve druhem setu).
Reagovat
tommr
Velmi špatnej výkon od Báry. Kdybych nevěděl že takhle špatně hraje v poslední době furt tak bych řek že ten dnešní zápas vypustila. Ona už ale na víc asi prostě nemá ...
Dnešní porážka taky mj. znamená že Bára neobhájí loňské finále a v žebříčku se propadne na 31.místo. To jí sice ještě zajistí nasazení ve Wimbledonu ale v jejím případě je to asi stejně jedno protože s hrou plnou strašných chyb kterou předvádí nemá šanci proti nikomu ...
Reagovat
frenkie57
První, max. druhé kolo out. To je jistota, jakože zítra bude nový den.
Reagovat
com
Hracka patrici do Big4
To je dost ze tu ma svuj vlastni clanek a ze se o ni pise
Reagovat
aape
Tak čtvrtfinále teď pro ni není tak zlý výsledek, věřím, že se Bára dá časem do kupy a ještě něco vyhraje, ale chvíli si ještě počkáme
Reagovat
Mantra
Ani omylem
Reagovat
Sinuhet1
kazdopadne dokazala par opravdu velkych uspechu, ja sem rad ze jsem to videl a byl u toho, pokud uz nic nebude tak holt nic
Reagovat
Petr_Fisk
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist