Krejčíková: Dění za sítí nevnímám. Chci být spokojená se svými údery a na konci zamávat fanouškům

9. 7., 07:55
Aktuality 23
Když Barbora Krejčíková proměnila ve wimbledonském osmifinále proti Danielle Collinsové první mečbol, zakřičela si na kurtu číslo 1 radostí. Postupem mezi nejlepších osm zkompletovala sbírku čtvrtfinálových účastí ze všech grandslamů a vynahradila si zklamání z roku 2021, kdy vypadla ve stejné fázi s pozdější šampionkou Ashleigh Bartyovou. Po výhře 7:5, 6:3 řekla, že ji před zápasem naladily české písničky, a věří, že letošní počin ještě vylepší.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

"Po mečbolu byla obrovská radost, že se mi to povedlo, že jsem se dostala přes čtvrté kolo, v němž jsem v roce 2021 pohořela s Ashleigh. Jsem ráda, že pokračuju," uvedla Krejčíková.

Turnajová jednatřicítka byla proti Collinsové od začátku nebezpečnější. V prvním setu si vypracovala 10 brejkbolů, proměnila ale až ten poslední za stavu 5:5. Poté doservírovala set do konce.

"Šancí jsem měla samozřejmě hodně, ale přišlo mi, že ona na všechny zahrála dobře. Neudělala jsem nic moc blbě. Byla jsem ráda, že jsem dobře servírovala, že mi to šlo a padalo. Tím, že jsem byla vždy vzadu, dotáhla jsem to a za stavu 5:5 to konečně proměnila. Dodalo mi to energii," řekla Krejčíková.

Hráčka z Ivančic se cítila na kurtu dobře. Věří, že se zlepšuje: "V každém kole, které teď hraju, je těžší a těžší soupeřka. Abych je porazila, musím se snažit hrát lépe a lépe. Dnes jsem hrála tak, abych uhrála poslední míček, mohla se usmát a zamávat publiku."

Statistiky utkání.Statistiky utkání. (@ Livesport)

Zatímco Collinsová po některých nepovedených úderech frustrovaně rozhazovala rukama, dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021 zůstala koncentrovaná. Horší herní pohodu soupeřky neřešila. "Snažím se nevnímat, co se děje na druhé straně. Chci se soustředit na sebe, abych hrála údery, které chci hrát, abych s nimi byla spokojená a šťastná, že je hraju, jak je hraju. A také, aby mě to bavilo," podotkla.

Díky postupu zkompletovala sbírku čtvrtfinálových účastí ze všech grandslamů. "Mám radost, že jsem byla na všech grandslamech ve čtvrtfinále a doufám, že tady na tom se mi podaří jít ještě o krůček dál," věřila.

Před vstupem na kurt ji naladily také české písničky, které si pouštěla do sluchátek. Jakou muziku poslouchala, neprozradila. "Jsou to čeští interpreti. Mám je ráda. Je to takový pop rock."

V boji o semifinále se utká s turnajovou třináctkou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. S ní má zatím negativní bilanci 2:5. "Vyrůstaly jsme spolu, hodněkrát jsme proti sobě hrály v juniorkách i dospělých. Je to těžká soupeřka, hraje dobrý tenis. Čekám, že to bude velmi těžký zápas, ale těším se na něj. Užiju si, že jsem ve čtvrtfinále a že mohu hrát o postup," uvedla Krejčíková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Liverpool22
Bára postupuje i v deblu - za hoďku hotovo Tak si alespoň "potrénovala" na centr kurtu
Reagovat
Vestec
Můžete mi někdo vysvětlit, kde bere Eurosport komentátory? Ti snad vlezou před redakci, řeknou náhodnému kolemjdoucímu: Ukaž, jakou máš dikci. Borec odpoví, a oni: Bereme tě, pojď komentovat Sinner vs Medvedev

Ten šašek, co tam je teď, je normální výmaz. On už udělal tak 5 zásadních chyb. Turnaj v Halle špatná lokalita, z Vekic udělal grandslamovou sampionku a další už radši nepíšu.

Příště nech si koupí práva TV Barrandov radši.
Reagovat
Nancy_z
Nejlepší je přepnout na anglický komentář. Byl to fakt tragéd.
Reagovat
Vestec
Bariště je naše hvězda! Naše láska! Je to naše Bariště, které všichni milujeme. Ať žije Bára, ať žije její úspěch!!!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
GaelM
Je to vtipný to tady číst, posledních pár měsíců ji tady spousta lidí odepisovala, posílala zpátky do druhé stovky a kdo ví co... stačí jeden Wimbledon a najednou je zase naše

To teď nemyslím na tebe ani nikoho jiného konkrétního, platí obecně.
Reagovat
Vlk-v-trave
tak nějak...tady se psalo věcí i třebas po jejím doublu RG...ani raději nevzpomínat...
Reagovat
Liverpool22
Bára není u lidí oblíbená jako např. Petra. Nevím proč - tenis hraje parádní Já jsem Báru vždy hájil a pokud jsem kritizoval, tak konstruktivně např. když v jednom období furt chodila po prohraném setu na dlouhou pauzu - prostě v určitém okamžiku už to bylo kontraproduktivní. Naštěstí se Bára opět dostává do pohody což je super zpráva nejen pro zbytek W, ale i pro OH a USO.
Reagovat
Sinuhet1
Bara hraje asi nejhezci tennis co jsem u nekoho videl - kdyz ma formu
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Snad se brzo vrátí zpátky do TOP 10 kam určitě patří
Reagovat
mamina
Přesně. Taky to tak vidím. S Ostapenko to bude těžké (tu opravdu nemusím), ale snad se Báře, při jejím současném, pohodovém rozpoložení, zadaří. Moc bych jí to přála.
Reagovat
Vestec
Reagovat
Pizza1.3
Přesně tak, je to tu jak na horské draze
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně tak, prý do druhé stovky. Ale ten co to psal, sem teď nevím proč nepřispívá A ti co mu přikyvovali teď asi přikyvují jiným
Reagovat
Krisboy
Bára si jde pro talíř.
Reagovat
Liverpool22
Holt Bára se uzavřela do svojí bubliny a to je ideální stav nevnímat nic kolem a soustředit se pouze na sebe. Bára vypadá hodně v pohodě, tak věřme, že dobrá nálada ještě 3 zápasy vydrží
Reagovat
Vlk-v-trave
JEDEN Z VRCHOLŮ W24

Krejčíková: Snažím se nevnímat, co se děje na druhé straně. Chci se soustředit na sebe, abych hrála údery, které chci hrát, abych s nimi byla spokojená a šťastná...
Vlk: Ultimátní perfekcionistka, která si hraje svou vlastní hru, a kterou po prohraném zápase víc trápí, že tu připravenou výměnu na BigPointu zahrála pár centimetrů víc na bh, než mělo být a která je šťastná po prohraném zápase, že se jí podařil servis na Téčko s rotací, kterou po které soupeřka promáchla...:)

Ostapenko, leden 23: Vždycky jsem věřila a věřím ve svou hru. Když budu hrát dobře, můžu porazit téměř kohokoli. Snažila jsem se více pracovat na své konzistenci, zejména v předsezónním období, prostě vstoupit na kurt a hrát svou hru...
Vlk: Ultimátní drajvolejistka, která si hraje svou vlastní hru, a kterou nezajímá, co si kdo o ni myslí a proč tak hraje, neboť bez winnerů není nikdy spokojená ať to lítá do kurtu nebo mimo kurt, hlavně aby si soupeřka na míček nešáhla...čím méně si šáhne, tím je víc spokojenější...:)

Čeká jeden z vrcholůl turnaje... obě mají toho hodně společného, každá je svým způsobem hodně, ale hodně svá, obě jsou častým terčem drsných posměšků, co nebudu ani komentovat, prostě někteří chtějí mít modelky všude, a i na kurtu, obě si hrají svou vlastni tenisovou ligu, a hlavně oboum bych přál, aby se jednou potkaly na GS ve finále, nejlépe tady....na trávě. Tohle je jediná kaňka na tomto vyjímečném duelu, ale pavouk je pavouk...

Penko přeji, aby si pěkně zadrajvolejovala a měla radost z pěkných ultimátních drajv winnerů a byla z toho šťastná, i když jí to neposune dál...
Barušce přeji, aby našla tu svou ideální výměnu, úder a měla z toho radost a byla z toho šťastná, i když jí to neposune dál...

Obě super postavy WTA, vzhledem k tomu "monolitu" co tam je:) A může být jen hůř... jedna Sun to nezachrání...
Reagovat
honza.khp
moc hezky napsané
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Marie9
děkuji, moc pěkně napsané
Reagovat
com
Tak hlavně že zamává

..tady mává jak na 1. mája, chce zaplatit, ani si ho nevšimneš! Se tady plúžíš jak nějaká lemra!!!
Reagovat
GaelM
Jako lemra se obvykle plouží úplně jiná hráčka, víme...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist