Krejčíková: Byla to šichta, moc míčů zadarmo mi nedala

4. 7., 22:56
Aktuality 11
Barbora Krejčíková má za sebou ve Wimbledonu další náročný zápas. Den po třísetovém boji s Ruskou Veronikou Kuděrmetovovou vyřadila po setech 7:6, 7:6 Američanku Katie Volynetsovou. Na trávě v All England Clubu postoupila do třetího kola jako jediná česká hráčka. Novinářům řekla, že si váží vydařených koncovek a vyhlíží duel s přemožitelkou Markéty Vondroušové Španělkou Jessicou Bouzasovou.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

"Z postupu mám velkou radost. Jsem ráda, že se mi takto podařily dva zápasy. Těším se, že budu hrát dál a mohu nastoupit v dalším kole," uvedla Krejčíková.

Utkání s 69. hráčkou světa Volynetsovou zvládla díky dvěma tie-breakům. První vyhrála 8:6, ve druhém proměnila třetí mečbol na 7:5. Duel trval přes dvě hodiny. "Bylo to náročné, byla to šichta. I kvůli tomu, že jsem včera hrála dlouho a dneska jsem šla na to znovu v jedenáct hodin. Jsem ráda, že se mi to podařilo uhrát. Byl to velice těžký zápas," podotkla nasazená jednatřicítka.

Ve Wimbledonu vyhrála už tři zkrácené hry ze čtyř. "Těší mě to moc. Snažím se tam ubojovat vším možným, co to jde. Když se to dostane do koncovky, tak se na trávě může stát cokoliv. Jsem ráda, že jsem dnes otáčela nepříznivé stavy," řekla Krejčíková.

Statistiky utkání.Statistiky utkání. (@ Livesport)

Po utkání ocenila soupeřku. "Hrály jsme dlouhé výměny. Nedala mi moc míčů zadarmo, musela jsem si to uhrát. Byl to těžký zápas a jsem ráda, že jsem ho zvládla ubojovat a vyhrála dva tie-breaky," uvedla. "Nevím, jestli si to lidé uvědomují, ale myslím, že hráčky ano, že rozdíly jsou malinké. Je to tak vyrovnané, že kdokoliv může porazit kohokoliv," doplnila.

Ve třetím kole narazí na Španělku Bouzasovou, která vyřadila v úvodním kole úřadující šampionku Vondroušovou. "Moc toho o ní nevím. Musím se připravit a podívat se na ni. Ty dva zápasy šly po sobě strašně rychle. Těším se, že dnes bude trochu větší volno. Odpočinu si a půjdeme někam na dobrou večeři. Zítra po deblu se na ni koukneme a vymyslíme, co budu v sobotu hrát," uvedla Krejčíková.

Možnosti v dalších fázích turnaje zatím neřeší. "Nepřemýšlela jsem nad tím. Tím, že je to tráva, tak se může stát cokoliv. Jdu kolo od kola, zápas od zápasu. Jsem ráda, že jsem včera porazila Kuděrmetovovou, dneska Volynetsovou a těším se, že zítra hrát singla nebudu. Dáme si deblíka a připravím se na sobotu. Budu se snažit, abych v turnaji pokračovala dál," řekla dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Vyhrát 2:0 na sety a uhrát o 3body míň, no zřejmě slušnej oddíl.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
lvicek
Nojo, tak dva tiebreaky a oba vyhrané jen o dva body...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bára je prostě velký taktik... Nechávala soupeřku v iluzi, že vítězí a pak vždycky v koncovce šrapnel
Reagovat
lvicek
rekla bych, ze to bere pragmaticky a ne na krasu ;) (treba narozdil od Musky :D ).
Reagovat
com
celej den tu Big4ka Krejča visí a má tu jen 2 komentare

No nic moc teda.. Kdybys radsi prohrala, psalo by se o tobe vic
Reagovat
australan.tenis
Velká gratulace. Bára je bojovnice a hlavně je autentická.

Dá se jí velice dobře fandit, stejně tak Siniakové. Jaký to rozdíl od té prolhané falešnice ze Sokolova, hydry Vondroušové.
Reagovat
Liverpool22
Bára včera hrála výborně, klíčové míče zvládla famózně. V 1. setu obrat z 1:3 a 2:4 na 6:5 a ve 2. setu z 3:5 opět obrat. Oba TB si zkušeně hlídala a velmi těsný zápas vyhrála - toto už není náhoda a věřme, že aura GS vítězky opět začíná fungovat. Nyní hratelná Bouzas Maneiro - tenhle zápas je potřeba urvat, případně zase ubojovat a od osmifinále už je to otevřené, rozhodovat bude momentální forma, psychické rozpoložení....Přesně jak Bára říkala - vše je o pár míčích, jsme na trávě. Nicméně s Danielou či Májou bych Báře věřil - umí na obě zahrát
Reagovat
frenkie57
Bára se do toho zvolna začíná dostávat. Zítra ta naspídovaná Španělka, to bude oříšek, žádná jasná záležitost. Jak říkala sama Bára, je třeba jít zápas od zápasu, nedělat si žádné výhledy, či naděje. Bylo by fajn, hlavně pro ní, aby zase po čase udělala nějaký pěkný výsledek. Tím nemyslím hned titul, ale takové SF by jí za současného stavu její formy moc slušelo.
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Věřme, že se Bára chytne tady na Wimledonu. Jinak se mi taky líbí jak říkala, že jde zápas od zápasu - to je správný přístup. Dřív si na sebe zbytečně nakládala tlak, moc chtěla uspět a v určité fázi to spíše škodilo. No uvidíme zítra.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist