Král žije, ať žije král

21. 4. 2008, 17:47
Stalo se... 0
Návrat do normálu. Tak by se dal stručně shrnout minulý týden, ve kterém turnaje vyhrávali favorité. Tedy skoro všichni.
Roger Federer

Nešťastníkem, který mezi mužskými favority vyčníval, byl Američan James Blake. Jeho žebříčkové postavení z něj dělalo v Houstonu největšího kandidáta na titul a svoji roli bez problémů potvrzoval až do finále. V něm ale jako by se Blake vzpomněl, že antuka není jeho silný povrch, a tak se z premiérového titulu radoval Španěl Marcel Granollers-Pujol.

Antuka není nejlepším povrchem ani pro Rogera Federera, který si ovšem první letošní titul nenechal v Estorilu ujít. Pomohl mu k tomu nový kouč Jose Higueras a finálový soupeř Nikolaj Davyděnko, který zápas vzdal ve druhém setu. Do Monte Carla tento týden zamířili všichni tři, Federer, Higueras i Davyděnko. Teprve tady ale Švýcara čeká opravdový test - Rafael Nadal, který si sem přijel pro čtvrtý titul v řadě.

Také ve Valencii se radoval největší favorit, kterým tu byl David Ferrer. Těžko říci, jestli podle očekávání: Ferrer se totiž letos trápil, s výjimkou čtvrtfinále na Australian Open se nikde neprosadil a stejně jako Federer čekal na první letošní triumf.

Že mezi ženami v Estorilu nezvítězí nasazená jednička, bylo jasné už po prvním kole. Postarala se o to Iveta Benešová, která hlavní favoritku - Italku Pennettaovou - vyřadila. Když odstranila největší překážku, neměla slitování ani s dalšími soupeřkami. Až na tu poslední. Ruska Kirilenková nejprve semifinálovým vítězstvím nad Zakopalovou nepřipustila ryze české finále a v boji o titul porazila i Benešovou, slušná forma české reprezentantky je ale dobrou zprávou před víkendovým Fed Cupem v Izraeli.

V americkém Charlestonu potom došlo ke střídání stráží. Dlouhé týdny byla téměř neporazitelná Maria Šarapovová, Serena Williamsová jí ale na domácím turnaji ukázala, kdo je na okruhu WTA momentálně nejlepší. V přímém souboji porazila Šarapovovou a prodloužila si šňůru neporazitelnosti už na 15 zápasů.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist