Krach nasazených v Rotterdamu pokračuje: Berdych nestačil na Karloviče

21. 2. 2008, 14:58
Aktuality 6
Halový turnaj v Rotterdamu je pro nasazené hráče zřejmě prokletý. Dalšími poraženými se stali Tomáš Berdych a Nikolay Davyděnko. Český tenista nestačil na Chorvata Karloviče a Rus prohrál s Francouzem Llodrou.
Tomáš Berdych
Pátý nasazený Berdych po včerejší dobrém výkonu proti Ljubičičovi vstupoval do zápasu proti dalšímu Chorvatovi - Ivo Karlovičovi - jako favorit. Předzápasové prognózy však vzaly za své. Karlovič v Holandsku dává zapomenout na slabší vstup do sezony a po včerejší hladké výhře nad Rochusem (Chorvat ztratil jen tři gamy) si dnes poradil i s dvanáctým hráčem světa, Tomášem Berdychem.

Karlovič při svém servisu prohrál za celý zápas pouze 7 fiftýnů a zaslouženě postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na Němce Zvereva, který překvapivě vyřadil turnajovou trojku Ferrera.

Druhým kolem turnaj skončil i světovou čtyřku, Rusa Nikolaye Davyděnka. Až v pátém vzájemném střetnutí na něj našel recept Michael Llodra z Francie. Ten v dnešním zápase využil všechny tři nabídnuté možnosti k prolomení soupeřova servisu. Naopak Davyděnko uspěl jen jednou, ačkoliv měl celkem 8 brejkbolů. Ruský tenista tak nezopakuje loňské semifinále.

Bude čtvrtfinále bez nasazeného hráče?
Už v prvním kole vypadli nasazení Baghdatis, Ferrero, Južnyj a Robredo. A v boji o čtvrtfinále se nevedlo ani Davidu Ferrerovi, Tomáši Berdychovi a Nikolayi Davyděnkovi. Z osmi nasazených tenistů tak v pavouku zůstává už jen nejvýše nasazený Španěl Rafael Nadal. Toho však zápas druhého kola teprve čeká. Dokoná Ital Seppi popravu všech favoritů na titul už před branami čtvrtfinále?

ATP Rotterdam - výsledky 4. dne:

Dvouhra - 2. kolo:
Karlovič (Cho) - Berdych (5-ČR)
Llodra (Fra) - Davyděnko (2-Rus) 7-5 6-3
Zverev (kval.-Něm) - Ferrer (3-Špa) 6-2 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
...hehe...poprava se blíží:)))
Reagovat
smazaný uživatel
To musí mít fanoušci a organizátoři turnaje radost.
Reagovat
dabelsobul
Tak zase diváci se dočkají neobyklých jmen, který se každý týden takhle daleko nedostávají a mají motivaci bojovat o titul...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si holt zase vsadili.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže každý chce vidět známé hráče.Vem si davis cup, na Švýcarsko byla plná sazka arena, kdyby tam ale nehrál Federer, tak je tam poloviční návštěva.No a kdyby tam nehrál ani Berdych se Štěpánkem, tak tam nepřijde vůbec nikdo.
Reagovat
dabelsobul
V tom máš určitě pravdu. Jméno dělá hodně, vždyť i kvůli tomu pořadatelé musí hvězdy lákat navíc startovným, který mnohdy převyšuje Prize money....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist