Korda v Montrealu porazil Fritze a postoupil bez boje, Sinner potvrzuje roli favorita i po nemoci

10. 8., 19:49
Aktuality 9
ATP MONTREAL - Fanoušci na turnaji Masters 1000 v Montrealu se po deštivém pátku dočkali velmi nabité soboty. Skvělou formu na úvod dne potvrdil Američan Sebastian Korda (24), který porazil nasazeného krajana Taylora Fritze (26) a připsal si sedmou výhru v řadě. K následnému osmifinále nastoupit nemusel, neboť jeho soupeř Nor Casper Ruud (25) kvůli nemoci odstoupil. Ani s druhým soupeřem neztratil set první tenista světa Jannik Sinner (22), jenž hraje první turnaj od Wimbledonu a následné nemoci.
Sebastian Korda (© Profimedia)

Korda – Fritz 6:4, 7:6

Sebastian Korda se po nečekaném nezdaru v prvním kole Wimbledonu nevrátil jako většina tenistů ze světové špičky na antuku, aby v Paříži bojoval o olympijskou medaili. Místo toho se důkladně připravoval na domácí US Open Series a rozhodnutí nemusí litovat. Minulý týden ve Washingtonu, kde chyběli účastníci her pod pěti kruhy, vyhrál podnik ATP 500 a získal druhý a nejcennější titul a nyní se na vítězné vlně veze i na Masters 1000 v Montrealu. Navíc mu pomáhají zdravotní potíže soupeřů.

Přes prvního soupeře se čtyřiadvacetiletý Američan dostal velmi rychle, neboť domácí Vasek Pospisil mu už po třech gamech vzdal. Na druhé kolo dva dny kvůli deštivému počasí marně čekal, než se na kurt dostal v sobotu v poledne a bez ztráty podání porazil nasazeného krajana Taylora Fritze.

Korda v předchozích dvou vzájemných duelech na antuce neuhrál ani set, na tvrdém povrchu už však uspěl. Odvrátil všechny čtyři brejkboly včetně tří setbolů ve druhé sadě, zvítězil 6:4, 7:6 a svou neporazitelnost protáhl na sedm utkání.

Dva zápasy během jednoho dne ale nakonec absolvovat nemusel. Před osmifinálovým kolem se dozvěděl, že na kurt nastupovat nemusí. Světová devítka Casper Ruud z Norska totiž ze soutěže kvůli nemoci odstoupil.

O vyrovnání svého maxima na turnajích Masters z loňské Šanghaje se Korda utká v neděli s Němcem Alexanderem Zverevem..

Sinner – Tabilo 6:4, 6:3

Jannik Sinner minulý rok získal na kanadském Masters v Torontu svůj první velký titul a odstartoval nejlepší období kariéry, během kterého vybojoval na Australian Open první grandslamový titul a dostal se na pozici světové jedničky. V Montrealu startuje po měsíční pauze způsobené nemocí, kvůli které přišel o olympiádu v Paříži.

Po dvou výhrách ve čtyřhře, ze které s Britem Jackem Draperem po postupu do čtvrtfinále odstoupili, zaznamenal dvě výhry už i v singlu. Po chorvatském kvalifikantovi Bornu Čoričovi nezaváhal ani s Alejandrem Tabilem, Chilanovi nenabídl jediný brejkbol a vyhrál 6:4, 6:3.

O postup do semifinále se Sinner utká ještě v sobotu večer s Andrejem Rubljovem (H2H 5:2), s nímž z kurtu odešel jako poražený pouze po skreči.

Rus Rubljov v Kanadě nikdy nevyhrál víc jak jeden zápas, letos už maximum překonal. V osmifinále deklasoval dvakrát 6:2 Američana Brandona Nakashimu a zkompletoval čtvrtfinále na všech turnajích Masters 1000.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Montrealu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
diskuse
Jalolov druhé zlato v supertěžké váze v kariéře. Mimochodem, obrovským idolem Jalolova je ..... Ano správně DJOKOVIC. Fenomén uznává fenoména. Už se teď snad bude soustředit pouze na profesionály. Arum a TOP Rank by ho měl vypromovat příští rok.

Společně se zlatem Djokovice, tenisového mileneckého páru, Fuksy a Dostála je Jalolovovo zlato nejdůležitější zprávou pro ČR z této Olympiády.

Spokojenost.
Reagovat
com
Korda je

Ale Kei Nišikori kdyby zvladl jeste zapas proti Arnaldimu tak by vyletel ze 6 stovky za pomyslnou hranici top 100 smile
Mel smulu, ze hral v dobe Pig4, aspon jeden GS by zaslouzil
Reagovat
Nola
ano Kei mal velku smolu, ale to aj Berdych, DelPo, Raonic, Tsonga..... na niektorych som urcite zabudla, ale ta era bude zapisana v dejinach tenisu, dominantni hraci, ktori valcovali dlhe roky konkurenciu, to bola pastva pre oci, ked sa stretli v semi, finale, a ked kralovali spolocne, tak na TP bolo tolko prispevkov, ze obcas aj vypadol, to ty nikdy neocenis, mne tie casy chybaju, nostalgia, krasa, poezia...... boli to jednoducho velikani
Reagovat
Trojchyba_Mat
Tak DelPo ten GS má. Do výčtu jmen bych přihodil ještě Ferrera
Reagovat
Mantra
Reagovat
sojka1
muzes mi vysvetlit, proc je Korda bleee? Pokud mu nefandis, tak to normalne napis, nefandim mu, to je prece naprosto legitimni (nikdo nemuze mit vsechno) :-) ale urcite snad neni potreba tady zvracet, to mi prijde bleee.... vsichni Kordovi jsou sportovne velmi uspesni, povazuju je v tomhle ohledu za mimoradnou rodinu (a rodicum temer zavidim, musi to byt velke zadostiucineni)... Sebi ted jako prvni v historii ATP dokazal vyhrat stejny turnaj jako tata.... i s tou hroznou kouli u nohy, podle me uzasny sportovni pocin, olympiada, neolympiada. Navic pokud vubec sledujes jeho hru, co konkretne se ti na ni nelibi, co je na ni tak bleee? Me jeho hra i projev napriklad uklidnuje... a to jsem velka haklivka. :-)) Pravda, potykal se s ruznymi zdravotnimi problemy a nic moc to nebylo, ale zda se, ze je vsechno zazehnano a jede. Vlastne ani nechapu ten zdejsi folklor a "humor" okolo Wimbledonu.. nejak se ho asi zeptali, tak nejak asi ambiciozne odpovedel a pak vyhucel. A? Je mu 24. Mel teda rict, ze na W nikdy ani nepomyslel a jede tam vzdycky prohrat? Pak by byla spokojenost? Nebo jak vlastne, co by tedy bylo "spravne" a nad klavesnici k nezvraceni?
Reagovat
com
je to k zbliti, kdyz uz na turnaji vyhral jedinej zapas a ted uz ve CF ceka na odpocatyho hrace
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale za to on snad nemůže, že se z něj soupeři potento
Reagovat
frenkie57
Před pár týdny se tohle stalo třeba Felixovi AA. Ten dokonce prošel do finále skrz tři skreče, myslím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist