Knappová porazila loňskou šampionku Jovanovskou a slaví premiérový triumf

13. 9. 2014, 12:51
Aktuality 1
WTA TAŠKENT - Karin Knappová se v 27 letech raduje ze svého premiérového triumfu na turnaji WTA. Italská tenistka vyhrála bez ztráty setu turnaj v uzbeckém Taškentu, když v dnešním finále přehrála obhájkyni titulu a nasazenou jedničku Srbku Bojanu Jovanovskou.
Karin Knappová

V roce 2008 si Karin Knappová zahrála v Antverpách své jediné finále na turnaji WTA a ve světovém žebříčku byla na 35. místě. jenže v dalších sezonách často bojovala se zdravotními problémy. Na operaci musela se srdcem a opakovaně laborovala se zraněním kolena.

Na konci loňské sezony se však vrátila do Top 40 a i když letos své postavení neudržela, dočkala se svého premiérového triumfu na turnaji WTA. Tento týden ovládla bez ztráty setu turnaj v uzbeckém Taškentu, když ji ve finále nezastavila ani nasazená jednička Bojana Jovanovská.

Sedmadvacetiletá Italka zápas skvěle rozehrála a vedla 6-2 a 4-2. Pak sice trochu znervózněla a nechala srbskou soupeřku vrátit se do hry, závěr druhé sady však zvládla lépe a nakonec nad obhájkyní titulu zvítězila 6-2 7-6.

"Nedokážu popsat to, jak moc jsem teď šťastná. Byla jsem na pěti operacích a v posledních šesti letech jsem spoustu měsíců promarodila. Poslední dvě sezony jsem měla problémy s kolenem. Ale stále jsem věřila, že jednoho dne jsem schopná vyhrát turnaj WTA. Tak jsem moc ráda, že se mi to podařilo tady v Taškentu," radovala se Knappová.

"Celý týden jsem tu hrála dobře a s trenéry jsme žertovali, že tu ještě jeden týden zůstaneme."

- WTA INTERNATIONAL TAŠKENT -
(Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (13. 09. 2014)
• Dvouhra - finále •
Knappová (3-It.) - Jovanovská (1-Srb.) 6-2 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Kruničová/Siniaková (Srb./ČR) - Gasparjanová/Panovová (Rus.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viděl jsem první set a konec druhého.V 1. setu byla Karin velmi sebevědomá s žádná nervozita nebyla znát. Ve 2. se Bojana zlepšila. Karin za stavu 4:2 nepotvrdila brejk a jelo se dál. V TB začala Srbka minibrejkem. Karin vedla už 5:2 a mohla dopodávat. Ale Bojana znovu zabojovala, ale Karin zahrála krásny winner do rohu a zápas ukončila.
Moc gratuluji k 1. titulu. Konečně!!!!!! :) Snad se bude už víc dařit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist