Kirilenková je v 10. finále, v Pattaye ji čeká 'thajská suverénka' Hantuchová

11. 2. 2012, 14:43
Aktuality 12
WTA PATTAYA - Maria Kirilenková v semifinále turnaje v Pattaye zdolala Rumunku Soranou Cirsteaovou a postoupila do svého jubilejního 10. finále. V něm bude o 6. titul usilovat proti obhájkyni loňského prvenství Daniele Hantuchové, jež v Thajsku neztratila set ani v devátém utkání.
Maria Kirilenková

Maria Kirilenková zaznamenala povedený závěr loňské sezony, své poslední finále si však zahrála už na podzim roku 2010 v rodné Moskvě a na titul čeká dokonce ještě od dva roky déle.

Letos zatím hrála pouze na Australian Open, kde za stavu 0-6 a 0-1 vzdala zápas 3. kola s Petrou Kvitovou. Na druhém turnaji nové sezony se pětadvacetiletá Ruska představila tento týden v Pattaye, kde má za sebou už tři úspěšné třísetové bitvy. Tu poslední zvládla v dnešním semifinále se Soranou Cirestaovou, kterou zdolala po dvou a půl hodinách 6-2 5-7 6-4.

Kirilenková tak jednadvacetileté Rumunce vrátila porážky z trávy v Hertogenboschi (2008) a antuky v Marbelle (2010) a nepustila ji do boje o druhý titul. Naopak sama si vybojovala postup do jubilejního 10. finále, ve kterém bude usilovat o 6. titul.

V neděli na sympatickou Rusku, aktuálně 26. hráčku světa, čeká suverénka místního turnaje Daniela Hantuchová. Osmadvacetiletá Slovenka loni soutěž hned při svém debutu vyhrála, když zastavila i vítězku předchozích dvou ročníků Zvonarevovou, a bez ztráty setu prochází i při letošní obhajobě titulu.

Třetí nasazená Hantuchová dnes porazila hladce 6-4 6-1 o Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu, jež hrála v semifinále turnaje WTA poprvé od roku 2001, kdy na okruhu debutovala. Su-Wei Hsieh si však na premiérové finále musí ještě počkat.

Slovenské tenistce zřejmě svědčí rychlý přesun z rodné země do Thajska, kde jsou o mnohem vyšší teploty, i přechod z haly na venkovní kurty. Za poslední dva roky totiž v Pattaye odehrála už 9 zápasů a ve všech vyhrála 2-0 na sety.

Letos si bývalá světová pětka Hantuchová zahraje ve finále již podruhé (v Brisbane prohrála s Kanepiovou), za poslední čtyři sezony ale triumfovala pouze jednou a to loni právě v Pattaye. Rodačka z Popradu bude chtít vylepšit svou bilanci finálových zápasů, ve kterých čtyřikrát zvítězila a devětkrát prohrála. S Kirilenkovou má bilanci vzájemných duelů 4-2, naposledy se však utkaly před více než třemi lety.

- WTA INTERNATIONAL PATTAYA -
(Thajsko, tv. povrch, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (11. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Hantuchová (3-SR) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-4 6-1
Kirilenková (4-Rus.) - Cirsteaová (7-Rum.) 6-2 5-7 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Heather_Fedex
dve hezke holciny...mohli sme si prat hezci finale?? ;) at zvitezi ta lepsi!
ja favorizuji danielku
Reagovat
VlS
Ať je ta lepší Danka
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc jsem to z té poslední čtyřky přál Soraně, ale i tak je to dobré finále. :) O trochu víc to přeju Makiri, ale tipuju Danielu.
Reagovat
skott
jo a nejvic se ti libi Ana, Vika, Maria a Karolinka, uz vime...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám zkrátka dobrý vkus. :) Sorana nebo Makiri ale taky nejsou k zahození... Makiri má u mě velké plus, protože chodí s mým oblíbeným hokejistou. :D Mimochodem: Nevíš, jestli bude hrát Makiri čtyřhru zase s Vikou?
Reagovat
skott
Ty koukas na neco, kde se vyskytujou chlapi, bych se divil..:-)
to nevim, Maria je domluvena s Nadou az do Londyna.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak tomu rozumím. No na holky se kouká líp, to je pravda. :D Ne, normálně koukám na mužský hokej, fotbal a trochu i basket. Na ženský hokej třeba nekoukám, ale zase koukám na ženský tenis, basket, sjezdové lyžování i fotbal. No prostě na chlapy jedině v kolektivních sportech. U holek je mi to jedno, ale nesmí to být box nebo vzpírání. :D
Reagovat
skott
rikas, zadna hezka holka nevzpira, jo?:)) ono koukat na zensky hokej bys asi musel na stadion, jinak muzes sledovat tak jedine finale ZOH...mimochodem mas rad Dynamo kvuli Sasovi, nebo Sasu kvuli Dynamu?
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, je to bída v tom vzpírání. :D Na ženský hokej na ZOH koukám a přes net jsem nedávno koukal i na MS do 18 let, co se konalo v ČR. Ale zase to nesleduju nějak podrobně, hokejistku neznám ani jednu (snad možná Wickenheiser, nebo jak se jmenovala :D). No spíš se dá říct, že mám rád Sašu kvůli Dynamu. :) Ale myslím, že bych ho měl rád, i kdyby nebyl z Dynama.
Reagovat
skott
Verim ti:-)
O zenskem hokeji plati to same, co o fotbale.Dokud nebude profesionalni, kvalita zustane bidna.
dobre;) a jinak celkove NHL nebo KHL?
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi to jedno, koukám na oboje. KHL kazí akorát Čechov. Dřív jsem koukal i na extraligu, ale už mě to nechytá. V Čechách sleduju 2. ligu, protože tam mám skoro domovský klub. :) A jinak samozřejmě nároďák.
Reagovat
skott
Puvodne jsem si pral sice ve finale Verky odvetu, ale ani Kiri/Danka by nemelo byt o nic horsi.Na nektere jejich predchozi zapasy si dobre pamatuju a byly to temer vzdy hodne vypjate bitvy.Predevsim semifinale v Kalkate, na rychlem indooru, maximalne ofenzivni, kdy obe skoncily s vice nez 50 viteznymi udery, bylo strhujici..
Kiri bude mit nevyhodu, ze na kurtu se zapotila skoro o 5 hodin vic, ale Danka urcite neni neporazitelna.Nejen proti Su Wei, se tahala o kazdy fiftyn, ale podle celeho zacatku sezony, kdykoliv jsem ji videl, mela mnohokrat velke stesti (Varvara, Lesia, fedcup s Parmentier..)
Pro obe mozna dulezitejsi titul nez to vyapada.Kiri uz dlouho nikde nevyhrala a Danka ma cely rok rozjety skvele, dokonce by mohla i zabojovat o Turnaj mistryn, pokud by dokazala zopakovat aspon lonskou antuku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist