Kerberová v Kodani smetla Jankovičovou, ve finále vyzve Wozniackou

14. 4. 2012, 14:09
Aktuality 85
WTA KODAŇ - Angelique Kerberová v semifinále halového turnaje WTA v Kodani smetla bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou ze Srbska a postoupila do finále. O druhý letošní i celkový titul se německá tenistka utká buď s domácí Caroline Wozniackou, jež v dánské metropoli vyhrála všech 14 zápasů a útočí už na 3. titul.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová pokračuje v životní sezoně. V Kodani si letos jižpopáté zahrála v semifinále a nezůstala jen u něj. Po třech třísetových výhrách dnes zcela jednoznačně přehrála i bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou ze Sbrska, kterou smetla 6-2 6-1 a postoupila do finále.

"Jelena je úžasná hráčka. Proto jsem byla překvapená, že jsem vyhrála tak snadno. Postupně jsem se tu sžila s povrchem a také se snažím soustředit na každý míček," řekla Kerberová. 

Čtyřiadvacetiletá Němka hrající levou rukou se dostala do svého celkově třetího finále: v roce 2010 na antuce v Bogótě ještě nezvítězila, letos v hale v Paříži už ale premiérový titul slavila.

O druhé turnajové vítězství se semifinalistka loňského US Open Kerberová utká v neděli s dvojnásobnou obhájkyní titulu Caroline Wozniackou. Domácí hráčka dnes porazila 6-3 6-2 Chorvatku Petru Martičovou a svou bilanci na domácí turnaji vylepšila už na 14-0.

"Vždy je hezké, když hrajete v domácím prostředí, ale moc na to nemyslím. Nemyslím, že by to tu pro mě bylo jednoduché, protože tu hraje spousta dobrých hráček. Zdá se mi, že tu podávám vyrovnané výkony, proto jsem nebezpečná," uvažovala Wozniacká nad svou skvělou kodaňskou sérií.

Martičová dnes ani na sedmý pokus neporazila hráčku Top 10. "Petra hrála docela dobře. Je to velmi dobrá hráčka," řekla Wozniacká na adresu své soupeřky. "Dnes jsem byla schopná kontrolovat body během celého zápasu. Vyvíjela jsem na ní tlak a nerozdávala jsem body zadarmo," pochvalovala si dánská tenistka svůj výkon.

Podnik kategorie International v Kodani nemá v kalendáři WTA pevný termín - v roce 2010 se turnaj konal na přelomu července a srpna, loni v období mezi French Open a Wimbledonem a letos na startu antukové sezony. Před rokem se do finále dostala Lucie Šafářová, předloni Klára Zakopalová. Obě v boji o titul nestačily na domácí hvězdu Wozniackou. Letos v Dánsku žádná Češka nestartovala.

- WTA INTERNATIONAL KODAŇ -
(Dánsko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (14. 04. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Martičová (Chorv.) 6-3 6-2
Kerberová (2-Něm.) - Jankovičová (3-Srb.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

85
Přidat komentář
pepin
A ještě mě mrzí, že jsem tu Petru v té televizi neviděl, když říkáte, že jí to moc slušelo. Cástečně souhlasím s Tommrem, že tyhle různé aktiviti ji moc nepřidají, ale pravděpodobně je pod nějakou smlouvou a to hold k tomu patří. Ale také souhlasím s děvčaty, že má také svůj život a ona musí vědět, zda jí to neodvádí od toho na co se dala.
Reagovat
smazaný uživatel
nasla jsem ti tu Petru, prichazi na scenu v case 23:15.. A slusi ji to MOC...:-)

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10388395733-tyty-2011/21252216030/
Reagovat
pepin
Jsi hodná, děkuji, já měl od pátku frmol a neměl jsem vůbec čas se něčím zabývat.
Reagovat
pepin
Ještě jednou děkuji, moc jí to slušelo, Fandino měla jsi pravdu a je to kus ženské.
Reagovat
Fandina
právě živě v ČT předala cenu Týtý sportovnímu moderátorovi Vojtěchu Bernatskému ... slušelo jí to
Reagovat
tommr
tak Petra už nejen přebírá sportovní ceny - ona už je jako celebrita dokonce rozdává. Neměla by se radši pořádně připravovat na FC a nadcházející antukovou sezonu? :)
Reagovat
Fandina
že jsem to sem vůbec dávala. Mohlo mě napadnout, že to zkritizuješ. Petra má svůj život. Je na ní co dělá. Dělá to tak každý člověk. Já taky a tak to je správně.
Reagovat
smazaný uživatel
No mela, uz ma zpozdeni =-O
Reagovat
tommr
já Petru hrozně rád vidím na kurtu, ale z těch jejích vystoupení na různejch netenisovejch aktivitách moc radosti nemám. Jasně že si může dělat co chce, ale je otázka jak se to projeví na jejích výkonech ... :)
Reagovat
Fandina
já vím, že chceš, aby se jí dařilo. Na druhé straně, nevíš kam chodila a co dělala, jak trénovala předtím a něco dosáhla, tak ji nech ať si zase dělá co chce i nyní, buď vyhraje, nebo ne. Zase je to její věc. Není tu od toho, aby jí kdokoli cokoli měl vyčítat. Je úspěšná sportovkyně a to je dobře, ne? Pro mě když už nic nevyhraje bude za to co má za sebou dobrá, udělala mě jako fanouškovi hodně radosti. Tak jí a i sobě přeji další. Ale když nebude, zlobit se na ní nemám právo ... úsměv
Reagovat
tommr
a nebyla by to strašná škoda kdyby už Petra nikdy nic pořádnýho nevyhrála? S jejím talentem by toho mohla ještě hodně dokázat. Jediná cesta k tomu ale vede přes tvrdou práci a odříkání. To je úděl každýho úspěšnýho sportovce. Tyhle showbusiness-aktivity v televizi a jinde jí sice nemusí nutně uškodit, ale taky jí určitě nijak nepomůžou ... :)
Reagovat
VlS
No a co kdyby se rozhodla, že chce mimčo. Nevím, kolik bylo tvojí mámě, když měla první dítě? Kolik bylo tvojí ženě, když měla první dítě?
Proboha, přestaň jí pořád kritizovat, když jde udělat něco, co nejspíš musí jít udělat, protože to má ve smlouvě. Normálně si vydělává peníze na život a jako profesionální sportovec má omezenou dobu na nějakých 6 - 10 let, kdy to půjde. Za tu dobu se musí v principu zajistit na celej život.
Reagovat
tommr
já jí ale přece nekritizuju - jen se pozastavuju nad tím, jestli to má zapotřebí, zvlášt v době kdy se z turnajů bud odhlašuje pro různý nemoci a zranění nebo z nich vypadává už v prvních kolech ...
A s tím, že jako profesionální sportovkyně má omezenou aktivní dobu samozřejmě souhlasím. Právě proto by se ale měla soustředit jen na tenis a snažit se v tý omezený době získat maximum úspěchů pro který jí předurčuje její talent. Předávat ceny v televizi bude moct i po třicítce, vyhrávat turnaje už jen těžko ... :)
Reagovat
VlS
Nevím jestli si to uvědomuješ, ale jsi na nejlepší cestě ke stalkingu. Ať udělá co udělá, tak to musíš hodnotit a kritizovat. Člověče, ty nemáš svůj život, že musíš tak prožívat její?
Reagovat
smazaný uživatel
Plně s tebou souhlasím, i když v tenisu jsem lajk, nebo laik?
Reagovat
tommr
a víš ty vůbec co je to stalking? Já Petru v životě na vlastní oči neviděl a pokud jí už nikdy neuvidím jinak než na tenisovejch kurtech v televizi tak mi to nebude nijak vadit. Obvinovat fanouška, kterej vyjadřuje svoje názory na DF ze stalkingu je k smíchu nebo v tvým případě (předpokládám u tebe pokročilej věk) spíš k pláči ...
Reagovat
Fandina
a co stalking na internetu? ... třeba
Reagovat
Fandina
to já Petrušku na živo viděla ..... i hrát ..... a hrála zrovna pěkně a taky se mi v reálu moc líbila, milá holka ... a štíhlá ... juuuuuuuuuuuuuuuuu super
Reagovat
tommr
tak to já bych se na Petru taky rád jednou podíval naživo. Když tu ale padají takový vážný obvinění tak to abych se ještě bál, že mě přitom zavřou ... :)
Reagovat
Fandina
Když tvoje příspěvky jsou moc kritické. Život není jen kritika a fandění je o nekritice, ne o negativech. Když fandíš, tak přeješ a o nic jiného nejde. Fandění je odreagování se od starostí, je to radost a i ten smutek když to nevyjde je velký to jo, ale rozum ti dá, že je to hra. A Petrušce nevyčítej, že byla tam i tam. Pro ní je tenis povolání, práce a to není jen o trénincích, i jinde se vydělávají peníze než na kurtu v její situaci. To je život ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Neco podobneho jsem mu taky psala.
Reagovat
Fandina
jasňačka ... co taky jiného tady s chlapama ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Dovolím si tady připomenout, že tohle je diskuzní tenisové forum, takže je to tady hlavně o tenise,který Kvitová zrovna moc nehraje a na to že je pomalu pulka sezony by se opravdu měla více soustředit aby se dostala do tempa a nejenom kvuli Fedcupu..Takže kritika je vpořádku, je to názor do diskuze..Určitě existují stránky Fancklubu Petry, tam ji mužeme vynášet do nebe mít sní radost z fandění.
Reagovat
Fandina
V pořádku, diskutovat o stylu hry průběhu zápasu výhledech jak by co by kritika špatné hry, ale tady se kritizuje nehra ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Tak když máš openenta/ty tak se dá diskutovat očemkoliv:).
prostě souhlasím z názorem TOMMRA,ikdyž je mi jasné, veškeré mimo tenisové aktivity jí plánuje managment a sponzoři a že to moc neovlivní...Tak si prostě myslím,že má na další velké uspěchy,ale moc nám toho zatím nepředvedla a mela by makat na sobě.To není nic osobního,prostě to tak vydím.
Reagovat
Fandina
Předvedla toho i letos dost, když si sečteš Hopmancup, AO semi, úspěšný fed a potom nemoci, kde měla co předvádět, to je těžké. Nepředpokládám, že účastní na jednom večeru někde zapomněla tenis. Kdyby ano, tak je bezpředmětné diskutovat o ní jako perspektivní tenistce. A to si já nemyslím, proto to neustálé hodnocení co má a nemá dělat mimo kurt považuji za bezpředmětné. Podle nicku jseš fanda Rogera, tak ještě poznámka, že když tu byl před lety na DC uchvátil mě svou hrou po prvních pár úderech, od té doby mu fandím, tedy slovo do diskuse ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Já jsem ho poprvé vyděl na živo na ve Vídni 1999,zápas 2 kolo z Jiřím Novákem,už tehdy nádhera..tehdy byl kolem 90 místa na světě pokud se nepletu..Na té baráži v roce 2007 jsem samozdřejmě byl,nádherný zápasy jak od Federera tak našich hráču,z dobrýmvýsledkem pro nás:),je to tenisový pan gott:)
Reagovat
Fandina
tenisový génius ... lehká ruka zápěstí důrazné rány cit postřeh pohyb ... víc takových do tenisu ... úsměv
Reagovat
pepin
No a vidíš, najdou se tady chytráci, kteří na něm nenechají nitku suchou. Jinak s Tebou souhlasím, je to elegán každým coulem a hlavně se tak na kurtu chová. Dcerka jej viděla na AO a říkala, že je neskutečný. Jej, ted nevím, zda jsem to " T " neměl napsat malý, aby mě jazykospytec Broz nenapadl.
Reagovat
tommr
v Barceloně souboj Cibulková-Errani, v Kodani souboj Wozniacki-Kerber. To první finále budu sledovat spíš jako nezaujatej pozorovatel, v tom druhým budu držet palce Kerberový - doufám, že Wozniackou smete ve stejným stylu jako dneska smetla Jankovičovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tímhle tvým příspěvkem se na 100% ztotožnuju :-)
Reagovat
gigin
Fandím moc Cibulce !! Mimochodem čichala dnes, nevíte někdo? Nemohl jsem to sledovat .. děkuji :-))
Reagovat
dadaft
tak tak. zítra dva skvělé zápasy.
poume na titul Dominiko ))
Reagovat
Fandina
dnes jsem Cibulku neviděla, ale včera nečichala, asi čichá jen když jsou nové míče, což jsem neviděla, nebo na antuce nečichá ... ale dva sety včera super .... já jí fandím dávno ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, Emičko. Ty chceš, aby byl Rory smutný? :(
Reagovat
gigin
děkuji !! :-)) zítra teda fandíme, fandíme ?? čicháme, čicháme ...
Reagovat
smazaný uživatel
Smutný nebude, Caro mu koupí plyšáka :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To spíš on jí. :D
Reagovat
dadaft
výměna plyšáků - milá předehra ;-)
Reagovat
gigin
:-))))) To musím zkusit !! Otázka je jaké zvířátko hodit do placu :-o
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Fandina
plyšáci ... několik smyslů, ale myslím, že jsem v Roryho bagu něco plyšového taky viděla, někdo má na holích jen takový kryt, on asi plyšáka ... ale mimochodem, v golfových kruzích má Rory celkem exkluzivní postavení kvůli vlasům ... ty největší hvězdy říkají že ho poznají kvůli jeho maňáskovskému účesu třeba na ulici ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych věděl :-)), ale stydím se O:-).
Reagovat
gigin
Plyšového ptáčka ??
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba, nebo toto :-)).

http://www.hrackykoblizek.cz/cz-detail-417922-divoky-kanec.html
Reagovat
gigin
tak, když máš fazónu a formu, nakonec proč ne :-))))
Reagovat
Heather_Fedex
to kdyby se dozvedel pan wozniacki, tak by dostal infartkt...
Reagovat
smazaný uživatel
Já nic..já pes O:-)..to byla jen reakce na gigna :-).
Reagovat
gigin
jsi kámoš, umíš podržet !! :-)) A piš mě laskavě celého, taky nepíšu, že jsi ps !! :-))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, pardoon..nějak mě to rozdovádělo a vzalo soustředění :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš co spustila jedna nevinná poznámka o plyšákovi? :-))
Reagovat
Fandina
Hezká poznámka ... plyšová ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No, já nemůžu za to, co z té nevinné poznámky vy chlapi uděláte ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo, chlapi jsou hrozní, ještě že jsem pes O:-).
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra už snad Caro uvidím :) Angelique jede, přeji ji to, ale Woz musí dát hattrick :P
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nemusí, to není fotbal, klid..;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: Však fotbal (FA Cup) se dneska taky povedl, Emičko. :)

adam9: No jo, dneska ti do toho přišel fotbal. :D Já jsem se taky koukal. Ani nevíš, jak jsem byl rád, že nebylo prodloužení. :D Pak jsem zapnul tenis za stavu 3:3 v prvním setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečná euforie u Andyho gólu :P a slavení i po zápas s ostatníma na fb. Paráda, Caro musí odpustit, zítra se ale dívám :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, celých 86 minut se Andy nemohl trefit do brány a pak to tam spadlo. Před tou Bellamyho standartkou jsem říkal: "Teď to přijde." A taky že jo. :)
Reagovat
Heather_Fedex
takze na konec, jak se predpokladalo, poustoupili 2 nejvyse nasazene. pokud bude hrat angie tvrde a agresivne tak moc sanci nebude. tipnu na vitezku angeliq, i kdyz si stejne jako monty preji vitezstvi carol
Reagovat
smazaný uživatel
Já si přeji Angeliku a taky doufám, že se mi přání splní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky budu štěkat pro Angeliku, dneska se mi moc líbila. A doufám, že se jí podaří to, co nezvládly v minulých letech Klára a Lucka.. vykrást Kodaň :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
snad jí Angie zítra roztrhá:-)
Reagovat
Fandina
k štěkotu půjčuji pokřik dle vlastního výběru a nepotrhat šatičky ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Velkorysá Fandina :-). A neboj, šatičky tobě ani Angelice nepotrhám :-)).
Reagovat
dadaft
3 : 2
Reagovat
smazaný uživatel
potrebuju aby Petra uhrala aspon 5 gemu, jinak vse co mne vyhrala Angelika vyleti kominem..
Reagovat
dadaft
máš je tam ))
Reagovat
smazaný uživatel
mam tam jen vraceny vklad, coz je v dane situaci asi "mala vyhra" :).. na tu... normalni... vyhru to chtelo tech gemu 6
Reagovat
Fandina
tak příště ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudeš bohatý chlapec :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nojono, bohatstvi se odklada na neurcito. Mozna.... no budu se muset rozhlednout po bohate neveste, to mozna bude rychlejsi cesta.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju hodně štěstí v "hledání" ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
easy money jak se rika. Nicmene, kdyby shodila tak 5kg byla by jeste lepsi:)
Reagovat
Fandina
tak těch pět kilo od pasu dolů, ale nezměnilo by se jí těžiště a pak třeba hůř hrála?
Reagovat
dadaft
nic neshazuj. buď silná jako býk.
Reagovat
Fandina
neshazovat, stejně není jisté, kde to půjde dolu a jinak celkem hezká holka ... levačka
Reagovat
smazaný uživatel
otazka jestli by zahrala pak lip, pokud ji staci byt nadosmrti "jen" top20 tak at neshazuje. Barthelova bude za 2 roky v top10 a Kerber se bude placat porad kde je..;)
Reagovat
Fandina
tak jasně, že by měly probrat všechno, když chtějí aby šla nahoru, myslím, že je trochu v dosahu Štefi Graff tak uvidíme ... zatím je Angelika 16 a podle mě půjde nahoru
Reagovat
smazaný uživatel
tech adeptek co planuje jit "trochu nahoru" je pomerne dost ale nejaky maly prostor tam Angelina ma... to je fakt:) uz treba na ukor te Lisicke.. a taky Schiavone bude mimo 20ku co nevidet + Serena, Stosur, LiNa, Bartoli, Zvonareva, Vinci, Hantuchova, Penneta.. maji pred sebou par roku pak skonci a budou plodit deti.
Reagovat
Fandina
Jasňačka, Angelika teprve teď přichází do období vpředu a uvidíme co z toho bude. Má důrazné rány a levačka výhodou, takže pokud bude zdravá vidím větší perspektivu než Mona co se týče stylu hry, i když ta je o něco mladší, ale hraje míň agresivně.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, ale když tak čtu ta jména, za pár let holky skončí, ale viditelnější stopa zůstane
jen po jedné.. Serena ale než definitivně skončí, tak ještě stihne mladším holkám "vyfouknout"
nějaký ten titul z velkého turnaje :-)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že jich bude víc, pro laiky Wiljemsky určitě, ale pro toho kdo to víc sleduje jich budu určitě několik, ale to ukáže čas, zatím je ještě brzy rozebírat stopy. Je tu teď napaříklad článek že Capriati vstoupí do tenisové síně slávy a také o ní třeba někdo slyšel v souvislosti s rychlým nástupem, pak drogy a pak úspěchy. Ale do síně slávy jde jako úspěšná a takových tenisek bude v paměti fandů z těch současných víc než jedna a v síni slávy taky ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pro mě osobně to bude určitě Věrka, Fran, ty mám ráda, i další..ale Serena je prostě nepřehlédnutelná pro všechny :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist