Karlovič nasázel 15 es a je v semifinále

22. 2. 2008, 16:12
Aktuality 2
Necelou hodinu trvalo Chorvatovi Ivo Karlovičovi, než z kurtu smetl Němce Mishu Zvereva. I díky 15 esům se bez ztráty setu dostal na turnaji v Rotterdamu už do semifinále. V něm narazí na Francouze Llodru, který si poradil s domácím Robinem Haasem.
Ivo Karlovič dnes nasázel 15 es a v semifinále vyzve Francouze Llodru

Na adresu Iva Karloviče se neustále snáší kritika, že umí jen dobře servírovat a že to z něj němůže dělat dobrého tenistu. Ovšem za poslední rok chorvatský tenista zlepšil i mezihru a brzy může nakouknout mezi elitní světovou dvacítku.

To se může stát už po turnaji v Rotterdamu, kde se bez sebemenšího zaváhání dostal už do semifinále. Dnes se za 54 minut vypořádal s německým tenistou Mishou Zverevem. Karlovič soupeři nasázel 15 es, což byla polovina jeho vítězných míčů z prvního podání. Na servisu ztratil pouze osm fiftýnů za celý zápas a může dál bojovat o svůj čtvrtý titul v kariéře.

Zverev, který se do hlavního turnaje musel probojovat z kvalifikace, na sebe upozornil už výhrou v prvním kole. Svého krajana Kohlschreibera, 28. hráče světa, totiž z Rotterdamu vyprovodil ve dvou setech. A když pak druhém kole poslal domů stejně rychle také světovou pětku Davida Ferrera, mělo to pro jeho dnešního soupeře dostatečným varováním. Na soupeřovy výsledky však Chorvat nebral ohled a dnes byl opět suverénní.

Ivo Karlovič v Rotterdamu ještě ani jednou neztratil svůj servis a i zápasy nad Rochusem a Tomášem Berdychem bez potíží vyhrál.

Druhým semifinalistou se stal Llodra
Zastavit obra Karloviče se pokusí Francouz Michael Llodra. Vítěz turnaje v Adelaide si v Rotterdamu ve 2. kole poradil s třetím nasazeným Davyděnkem a dnes vyřadil už druhého domácího hráče. Po Sluiterovi zastavil i Robina Haaseho.

Sedmadvacetiletý Llodra v dnešním čtvrtfinále opět dobře servíroval. Nasázel 13 es a měl vysokou úspěšnost prvního podání - 86%. V celém zápase výhodu servisu vlastního neztratil, ale ani ten soupeřův neprolomil. Ovšem francouzský tenista potvrdil, že ve zkrácené hře se cítí jako ryba ve vodě - zápas vyhrál 7-6(5) 7-6(5) a letos vyhrál u desátý tiebreak ze 14. Francouzský tenista tak Haasemu oplatil porážku z loňského turnaje ve Washingtonu.

Michael Llodra by mohl být pro Karloviče nepříjemným soupeřem. Ne, že by si mohl nějak zvlášť dobře vést na returnu, ale mohl by se mu vyrovnat v kvalitě podání. Dá se tak očekávat zápas, ve kterém rozhodnou tiebreaky. Těch Llodra letos odehrál už 14 a pokud zápas vyhrál, zkrácenou hru neprohrál. To Karlovič má bilanci letošních zkrácených her 2-3. Minulý rok v Záhřebu vyhrál jediný vzájemný zápas Llodra 6-4 7-6.

ATP Rotterdam - výsledky 5. dne:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Karlovič (Chor) - Zverev (Něm) 6-3 6-1
Llodra (Fra) - Haase (Hol) 7-6(5) 7-6(5)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Erlich/Ram (3-Izr) - Benneteau/Mahut (Fra) 6-2 5-7 10-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
jenom 15? tak to teda nebyl moc ve forme...
Reagovat
smazaný uživatel
TAKOVÝ HRÁČI NEPATŘÍ DO TENISU!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist