Karlovič je v Nottinghamu opět ve finále

20. 6. 2008, 18:19
Aktuality 6
Výhrou nad Monfilsem na Nottinghamském pažitu dnes svou formu potvrdil chorvatský tenista Karlovič a postoupil do finále, ve kterém se utká se Španělem Fernandem Verdascem. Ten v semifinále neměl s Čiličem výraznější problémy.

Ivo Karlovič byl v dnešním semifinále proti Gaelu Monfilsovi favoritem a svou roli potvrdil. První set byl poměrně vyrovnaný, oba hráči získali po jednom servisu soupeře a tak o vítězi rozhodnul tiebreak. Ten vyhrál urostlý Chorvat poměrem 7:4. Asi nejdůležitější roli sehrálo podání obou borců. Zatímco v prvním setu měl Karlovič 82% úspěšnost vyhraných míčů při svém prvním servisu, Monfils pouze 63%. Karlovič také získal v prvním setu pět es, přímý bod z podání neuhrál Monfils žádný.

Až neuvěřitelně podobně vypadal set druhý. Oba borci opět prohráli jedno své podání a rozhodnout musel stejně jako v prvním setu tiebreak. Stejným poměrem tedy 7:4 skončil i tentokrát. Aby toho nebylo málo i v tomto setu rozhodlo především první podání. Monfils měl opět o 19% nižší úspěšnost než Karlovič, který navíc přidal tentokrát šest es. Karlovič bude tedy po dvou prakticky totožných setech v Nottingamu obhajovat svůj loňský titul.

Ve druhém semifinále se očekával vyrovnaný zápas. Jen málokdo předpokládal, že už po hodině bude znám druhý finalista. Stal se jim Fernando Verdasco. Jeho soupeř Marin Čilič držel krok jen v prvním setu. V něm byl Verdasco o něco lepší a díky jedinému brejku získal první set poměrem 6:3. Ve druhém však Chorvat úplně odpadl. Své podání ztratil hned třikrát. Na druhé straně nedal Španěl svému soupeři ani jednu brejkbolovou šanci a tak bylo rozhodnuto. Po setech 6:3 a 6:1 se Karlovičovi ve finále postaví Španěl Verdasco.

Výsledky - Nottingham:

Dvouhra - semifinále: 

Verdasco (3-Šp.) - Čilič (Chorv.)   6:3, 6:1
Karlovič (4-Chorv.) - Monfils (8-Fr.)   7:6 (7:4), 7:6 (7:4)

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
dneska verdasco vyhraje;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič má formu,tu potvrdil i proti nejlepšímu hráči světa-proti Rafaelu Nadalovi!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Formu má, ale já spíš reaguju na toho nejlepšího hráče světa.Letos má Rafa určitě nejlepší výsledky,ale nejlepší budá až předstihne Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa jeste neni nejlepsi i kdyz je fakt ze na Queens Clubu mu nejvetsi problem delal prave Karlovic. Rafa se momentalne jevi v ocich divaka jako nejlepsi, protoze v antukove casti sezony ziskal hodne vitezstvi. Ale ted na tenisty ceka Wimbledon, pote Olympiada a pak americky beton a tam nikdy nebude Nadal tak suvereni jako na antuce..
Reagovat
smazaný uživatel
To je jenom spekulace, všichni víme, že Roger minimálně semifinále na trávě dá.Ale jestli by vyhrál, tak už z něj bude tak komplexní tenista a může předstihnout třeba po US open.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer to dá, ale furt vítězit je těžké - je dobře ze ma ted trochu problemy, aspon si ujasní co vlastne chce, pokud chce stále vítězit, tak to dokáže. na rollandu bych rekl ze nemel moc silné soupere a pak narazil az na toho nejsilnejsího ve finále - to se to potom tezko hraje, ale mozna chybela i prave chut zvitezit - dat do toho vsechno jako driv.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist