Jsem odpočatý a hladový, hlásí Štěpánek

13. 11. 2012, 17:01
Aktuality 7
V plné síle a s odhodláním chce Radek Štěpánek bojovat o víkendu 'salátovou mísu'. Před finále Davis Cupu proti Španělsku v O2 areně je druhý z pilířů českého týmu podle svých slov "strašidelně natěšený" a připravený hrát všechny tři dny.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Nevím, kolikrát se povede hrát finále Davisova poháru doma. Bude to svátek tenisu a nemůžu se dočkat. Budu odpočatý a budu hladový," řekl Štěpánek na tiskové konferenci. "Jsem strašidelně natěšený," uvedl 37. hráč světa, který měl na sobě stejně jako zbytek týmu nově vyvedenou soupravu s bundou v národní vlajce.

Před třemi lety Štěpánek s Tomášem Berdychem neuspěli ve finále v Barceloně, kde Španělům na antuce podlehli jasně 0:5. Teď mají Češi šanci na odvetu. "Tak to nebereme. Pro nás je nejdůležitější mít v neděli tři body. Barcelona byla skvělou zkušeností, ze které vycházíme, ale soustředíme se na tři body," řekl.

Ve třiatřiceti letech je Štěpánek jedním z nejstarších hráčů ve stovce světového žebříčku ATP. Proto se objevují názory, že by možná měl vynechat páteční dvouhru a šetřit síly na čtyřhru a případnou nedělní dvouhru za nerozhodného stavu.

Štěpánek ale letos hrál všechny daviscupové zápasy od prvního dne a na rychlém povrchu může zlobit i pátého hráče světa Davida Ferrera. "Nic se nemění, jsem vždycky připraven na všechny tři dny a nechám tam všechno. Nejdůležitější je, že jsem v pořádku a jsem schopen hrát všechny tři dny," ujistil tenista.

Na rozdíl od Berdycha nehrál Štěpánek v poslední době tolik zápasů a energie mu nechybí. A to i díky tomu, že léčil zraněné kolenní vazy, a proto si oddechl. "Něco zlé je pro něco dobré. Tělo si odpočinulo a cítím se dobře," řekl Štěpánek.

Vítězný rok 1980? To mě přebalovali
V minulém týdnu postoupil Štěpánek s Indem Leanderem Paesem do semifinále Turnaje mistrů ve čtyřhře. Dvouhru hrál naposledy koncem října v Basileji. Zápasový rytmus v singlu mu podle jeho slov ale nechybí. "Do té doby jsem toho zase odehrál hodně, takže to problém není. Spíš vidím pozitivně, že budu odpočatý."

Po tréninku si podobně jako Berdych pochvaloval povrch. Štěpánek si ho vyzkoušel už při finále Fed Cupu a i díky tomu hráči požádali organizátory, aby jim kurt na Davis Cup zrychlili. "Jsem spokojen," řekl Štěpánek krátce a výstižně. Teoreticky by mohl zkusit na obranáře Ferrera v páteční dvouhře hrát útočný styl servis - volej. "Myslím, že na tomhle povrchu to určitě půjde," přikývl Štěpánek.

Fandit přijdou do areny tenistům i vítězové Davisova poháru z roku 1980 Ivan Lendl, Tomáš Šmíd, Jan Kodeš a Pavel Složil. "Mně tenkrát byly dva roky, tak mě při tom asi dvakrát přebalovali," smál se Štěpánek. "Vše znám z doslechu, z obrázků a z televize a od samotných aktérů, což bylo pro mě to nejzajímavější."

Slavnou 'salátovou mísu' Štěpánek ještě v Praze neviděl a s vítězi z roku 1980 setkání mezi tréninky neplánoval. "Jsem rád, že tady budou, ale koncentrujeme se na sebe a doufám, že po víkendu bude důvod se setkávat," řekl Štěpánek.

Inspirací jsou pro tenisty rovněž české hráčky, které v Praze před čtrnácti dny obhájily titul ve Fed Cupu. "Je neuvěřitelné, co holky dokázaly. My teď zkusíme, aby Česko získalo v jednom roce double. Naši fanoušci jsou naladěni na vítězné vlně a věřím, že arenu rozzáříme ve stejném duchu," těšil se Štěpánek.

pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Stan_Borowitz
proč mu nedají najíst? Hladový se bude po kurtu sotva ploužit a nic neuhraje.
Reagovat
VlS
Stane, oni mu slíbí buřta, když kluci vyhrajou :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo takhle, to je ovšem důmyslná strategie. A v přestávkách mezi hrami mu budou na lavičku foukat vzduch z digestoře nad párkařským stánkem. To bude motivace...
Reagovat
relax1
To jsme ale vlastenci! Jak se nemluví o víše uvedených (chybí tam snad jenom Skot), tak je to nezajímavé téma! Finále DC je pro nás k podivu málo! Jak vidím hodně málo! Je mi z toho (z Vás) smutno. Ze všech co se tady rozplíváte nad tím jak kdo hrál (z víše uvedených), jak měl hrát, jak měl zahrát, proč hrál tak jak hrál, proč zahrál tak jak zahrál, ale teď nic. NIC!
Reagovat
Fandina
do DC chybí ještě pár dní a samo držím palce a těším se ... kluci dejte to ... jedeeeeeeeeeeeeem
Reagovat
relax1
Vím, nerozumím srandě .......
Reagovat
relax1
Komu říkáš brácho, hulváte. Z kterých lazů slezls?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist