Jsem moc ráda, že se tam vrátím, řekla Siniaková k návratu na post světové jedničky

5. 9., 08:51
Rozhovory 21
Kateřina Siniaková (28) měla po konci ve čtyřhře na US Open smíšené pocity. Poté, co s americkou parťačkou Taylor Townsendovou (28) podlehly v semifinále francouzsko-čínské dvojici Kristina Mladenovicová, Shuai Zhang 5:7, 6:4 a 3:6, litovala, že neměly svůj den. Obecně ale označila letošní výsledky na grandslamech za úspěšné. Novinářům řekla, že s Townsendovou plánuje ještě odehrát další akce a pokusí se zabojovat o účast na Turnaji mistryň.
Profily hráčů
Siniaková na další grandslamový titul nedosáhla. (@ Profimedia)

"Dnes to velice mrzí a jsme zklamané, ale víme, že jsme tam nechaly vše. I když to nebyl náš den, musím v tom najít pozitiva. Budu dál trénovat a makat na sobě. To, že to nevyšlo, nás mrzí, ale tak to je," uvedla Siniaková.

Česká tenistka hrála během této sezony na čtyřech grandslamech se třemi různými spoluhráčkami. Na Australian Open došla se Storm Hunterovou do semifinále, Roland Garros vyhrála po boku Američanky Coco Gauffové a ve Wimbledonu triumfovala s Taylor Townsendovou.

Siniaková o spoluhráčkách.Siniaková o spoluhráčkách. (@ Livesport / AFP)

"Na něco takového jsem nebyla minulé roky zvyklá. Málokdy se mi to takhle stalo, natož na grandslamech, kde chce člověk být konzistentní. Ale myslím, že jsem to zvládla skvěle," řekla Siniaková. "Ať už jsem hrála s kýmkoliv, tak s tou parťačkou jsme tam byly pro sebe. Předvedly jsme dobrý výkon a doplňovaly se. S ohledem na to, jak se celá sezona vyvíjela, tak dopadla úplně skvěle," doplnila.

Bilanci dvou grandslamových titulů a dvou semifinále hodnotila proto pozitivně. "Dnešek je zklamání, ale kdybych byla na začátku roku, tak to beru. O dvou titulech a dvou semifinále holky sní. Sezona byla dobrá. A nejdůležitější je, že jsem zdravá. Zkusím se určitě ponaučit z některých chyb, ale celkově to bylo fajn," řekla Siniaková.

Opět světovou jedničkou

V novém vydání světového žebříčku se vrátí do čela a nahradí Novozélanďanku Erin Routliffeovou. "Alespoň něco pozitivního. Jsem moc ráda, že se tam vrátím. Je to něco, proč ten sport taky děláte. Je to pozitivum, které si mohu z tohoto turnaje odnést. Kouká se na to a poslouchá dobře," uvedla rodačka z Hradce Králové.

S kým bude hrát na grandslamech v příštím roce, ještě neví. Soustředí se stále na tuto sezonu. "Zatím jsem nad tím nepřemýšlela a ani jsem nechtěla. Uvidíme. Momentálně je cíl Turnaj mistryň a bylo by super se tam dostat. Další sezona je za dlouho," řekla. S Townsendovou plánuje odehrát turnaje v Asii. "Předběžně jsme domluvené," prozradila.

Na konci sezony je připravená zapojit se i do finálového turnaje o Pohár Billie Jean Kingové. "Je to daleko, ale mám ráda týmové akce a ráda reprezentuju. Pokud vše dobře půjde, budu zdravá a dostanu pozvánku, tak se tam ukážu," doplnila Siniaková, olympijská vítězka z Paříže v mixu s Tomášem Macháčem.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
GaelM
Za letošní výsledky na GS je to zasloužené, nikdo jiný se jí v úspěšnosti ani nepřiblížil

K udržení té pozice by bylo potřeba trochu lepších výsledků na WTA1000 a WTA500, tam Katka dlouhodobě moc bodů nezapisuje, někdy se ani neúčastní. Ale nelze spoléhat jenom na to, že se vždycky zadaří na GS.
A pak samozřejmě účast a pokud možno dobrý výsledek na TM, i přes vypadnutí to mají s Townsend slušně rozjeté
Reagovat
makro99
to je jak Djoker, na WTA1000 nedejbože 500, tam už dávno není motivace... GS v deblu ok, ty se počítaj; když to vyjde na ranking, tak je to příjemnej bonus, pže světová jednička, to zní fakt hezky, ale primární meta to asi taky není...
Reagovat
GaelM
To je porovnání Kolik má těch 500+1000 titulů Djoker a kolik Katka... a kolik je jim let...
Reagovat
tommr
Škoda že první zápas v roli světový jedničky Katka absolutně nezvládla. To tu radost z jinak naprosto zaslouženého návratu na deblový trůn hodně kalí ...
Reagovat
makro99
jenom doplním pro kontext: Katka na GS neprohrála 16 zápasů v řadě, teď to přišlo v semifinále, po boji ve třech setech..
soupeřky už tady vyřadily 3 z 5ti nejvýš nasazených párů..
Mladenovic má celkem 9 GS titulů a taky byla světovou jedničkou...
Reagovat
Drzymalski
Individuální úspěchy se v deblech počítají. Leč pořád jde o okrajovou tenisovou disciplínu, na kterou se upínají hráčky neúspěšné v singlu nebo deblové specialistky typu Shibihara, Schuurs, Melicharová etc. Výjimečně se deblu věnují špičkové tenistky schopné se prosadit v singlech. Napadá mě Krejčíková a pak? Siniakova svůj nesporný individuální talent bohužel nerealizovala na majorech a mám obavy, že šance tam zazářit (právě jako ne tak talentovaná Krejčíková) se turnaj od turnaje snižuje.
Reagovat
aligo
Gauff, Pegula, Ostapenko atd...
Reagovat
lvicek
Ne tak talentovaná Krejčíková? Bára když je ve formě, tak na hřišti čaruje a je radost se na to dívat. Katka hraje pěkně, a když neblbne, tak se dokáže úžasně zakousnout - pamatuju zápasy, které vyhrála prostě neuvěřitelnou zarputilostí. Ale že by byla více talentovaná? To tedy nevím.
Reagovat
makro99
ne ne, čaruje mám dojem Karolína; Bára, to sou myslím taktické šachy...
Reagovat
lvicek
Taktické šachy ale doplněné skvělými údery, kdy když je v dobrém rozpoložení, tak je schopná to zahrát tam, kam chce, s naprostou lehkostí.
Reagovat
makro99
ale klidně :) ale jak sem viděl ten slovní obrat, tak mi naskočil ten Strejček Klišé, co sem vždycky na GS dorazí a má potřebu minimálně osmajlíkovat každej druhej diskusní příspěvek...
Reagovat
makro99
no nenapsal to dobře, ale chápu to tak, že Katka měla mimořádný kredit v juniorským věku, kdy patřila k nejnadějnějším hráčkám své generace..
Reagovat
Drzymalski
Možná jsem se vyjádřil moc příkře. Ale Katka má podle mě fyzické a úderové předpoklady lepší než Barbora. Ovšem ta zúročila na GS svou chytrost, kvalitu úderů a taktiku. Řekl bych že Gauf ani Pegula nebraly debly moc vážně.
Reagovat
makro99
a je to tady - taktické šachy... ještě plán C a D :)
Reagovat
lvicek
Tak i kdyby mela uderove predpoklady jako pan buh, tak ten jeji servis to bohuzel vsechno zabiji...
Reagovat
makro99
na ten GS singl se asi bude muset sejít nějaká mimořádně specifická konstelace.. akorát už mě moc nenapadá jaká; možná hrát v neděli předtím sem i finále nějaké 125ky a k tomu nějaká lehčí rýma... prostě, aby už jí hlava nezvládala pobrat, že se přesunula na nějaký GS :/
Reagovat
lvicek
Tak furt by se mohlo stat, ze se to proste nejak zlomi, ne? Neco jako uz je mi osmadvacet, uz jsem probendila tolik 1. kol GS, ze se to ani neda spocitat, tak to konecne jednou zahraju v klidu a to, co umim...
Reagovat
makro99
no, právě se to musí nějak zlomit... ale moc nevěřím, že samo od sebe
Reagovat
makro99
ale chtělo by to nějaký singlový titul na podzim - Portorož nebo China.. letos zatím, sice kvalitně obsazená, ale pořád "jenom" 125ka v Lleidě...
Reagovat
lvicek
Reagovat
lvicek
Tak snad se bude v Asii darit a s Towsend to na TM dotahnou. Jinak Katko, zkus se trosku dat dohromady a zahrat dobre aspon na jednom, dvou GS v singlu! Vzdycky drzim palce a vime, jak to vzdycky dopada...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist