Jankovičová: Zasloužím si být jedničkou

6. 11. 2008, 09:45
Aktuality 0
Když se Jelena Jankovičová stala v srpnu světovou jedničkou, vydržela na vrcholu žebříčku WTA pouhý týden. Minulý měsíc se stala tenisovou královnou znovu a jako nejlepší hráčka světa také zakončí sezonu. A ráda by na prvním místě vydržela ještě déle.
Jelena Jankovičová

Kritici Jeleně Jankovičové vyčítají, že na trůn dosedla především díky pilnosti, s níž objíždí turnaje. Letos odehrála vinou zranění méně zápasů než loni, pořád ovšem absolvovala výrazně víc turnajů než například Serena Williamsová, která se letos stihla na krátký čas vrátit na první místo, které jí kdysi náleželo.

"Věřím, že si zasloužím být světovou jedničkou," tvrdí ale srbská tenistka. "Vážně jsem celý rok tvrdě dřela. Stálo mě to spoustu krve, potu a slz, nebylo to jednoduché."

Nyní, když se nejlepší hráčkou světa stala podruhé, už prý ví, co ji čeká - ne jako na konci léta, kdy během olympijských her strávila na tenisovém trůnu jediný týden. "Tenkrát jsem vážně nebyla připravena. Necítila jsem se jako světová jednička," přiznává nyní Jankovičová.

Nejčastějším argumentem těch, co říkají, že si jedničkou být nezaslouží, je, že nikdy nevyhrála grandslamový turnaj. Serena Williamsová letos zvítězila na US Open. Ana Ivanovičová? Jako světová jednička dlouho nevydržela, ale dobyla Paříž. Maria Šarapovová vzala Australian Open způsobem start-cíl, tehdejší světové jedničce Justine Heninové dokonce ve druhém setu nedarovala ani game, letos bohužel doplatila na zranění. Ale Jelena Jankovičová?

"Možná, že nevyhrála největší turnaje, ale je konzistentnější," tvrdí sedmá hráčka světa Světlana Kuzněcovová. "Ale nemyslím, že máme jasnou jedničku," dodává jedním dechem.

Podle světové dvojky Dinary Safinové právě zranění Marie Šarapovové, která z prvních čtyř turnajů v roce tři vyhrála, letos Jankovičové pomohlo k vzestupu. A také to, že sestrám Williamsovým nevadí dávat si mezi turnaji několikatýdenní pauzy. "Kdyby odehrály stejný počet turnajů, možná by to vypadalo jinak," říká Safinová.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist