Jankovičová zahodila mečboly, v Cincinnati neobhájí finále

14. 8. 2012, 14:11
Aktuality 4
Herní trápení bývalé světové jedničky Jeleny Jankovičové neskončilo ani na turnaji, který byl v minulé sezoně její nejúspěšnější. Loňská finalistka podniku v Cincinnati tentokrát zakopla hned v prvním kole, když v tříhodinovém maratónu neproměnila pět mečbolů a vypadla s Číňankou Shuai Peng.
Jelena Jankovičová

Letos na okruhu WTA musela překousnout víc proher, než kolikrát se radovala z vítězství, ta dnešní porážka ale bude pro Jelenu Jankovičovou obzvlášť bolestivá. Nejen proto, že ve světovém žebříčku přijde Srbka jako loňská finalistka o spoustu bodů, ale také proto, že výhru měla několikrát na dosah.

Turnajová třináctka odstartovala zápas proti Shuai Peng dobře, v úvodním setu soupeřce jako první sebrala podání. O něj sice sama vzápětí přišla, ovšem další brejk ve 12. hře znamenal její vedení 1:0 na sety.

Také ve druhé sadě byla Jankovičová dlouho o krok napřed. Vedení 3-2 znovu ztratila, ale za stavu 4-4 Číňanku znovu brejkla a mohla utkání při vlastním servisu ukončit. To se jí nepovedlo, a co hůř, tentokrát těsně před tie-breakem ztratila podání ona.

Ani to Jankovičovou nezlomilo: v rozhodujícím setu okamžitě sebrala soupeřce servis a ujala se vedení 2-0. Shuai Peng rychle zareagovala, ovšem Srbka se dvěma čistými hrami v řadě opět dostala do vedení, tentokrát 4-2. V osmé hře bývalá světová jednička však znovu neudržela servis, a tak po téměř třech hodinách dospěl dramatický duel do rozhodujícího tie-breaku. V něm Jankovičová vypila hořký pohár do dna: od stavu 6-3 neproměnila pět mečbolů a zkrácenou hru ztratila poměrem 8-10.

Stejně jako Jankovičová dopadla v Cincinnati další nasazená tenistka Francesca Schiavoneová. Také Italka se většinu sezony trápí, a tentokrát si na betoně nedokázala poradit se svou krajankou Camilou Giorgiovou. Proti dvacetileté soupeřce, která na turnaji startuje díky divoké kartě od pořadatelů, předvedla předloňská vítězka French Open znovu výkon plný chyb a za pouhých 64 minut prohrála 1-6 3-6.

Výsledky - Cincinnati - ženy (tvrdý povrch, dotace 2.168.400 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Cibulková (11-SR) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:3, 6:4, Giorgiová (It.) - Schiavoneová (14-It.) 6:1, 6:3, Peng (Čína) - Jankovičová (13-Srb.) 5:7, 7:5, 7:6 (10:8), U. Radwaňská (Pol.) - Pěrvaková (Kaz.) 6:2, 6:4, Daniiliduová (Řec.) - Kingová (USA) 6:3, 2:6, 7:6 (8:6), Barthelová (Něm.) - Martínezová-Sánchezová (Šp.) 6:0, 6:4, Medinaová-Garriguesová (Šp.) - Halepová (Rum.) 6:3, 6:0, Babosová (Maď.) - Lepchenková (USA) 7:6 (7:4), 6:4, Larssonová (Švéd.) - Dellacquaová (Austr.) 6:1, 6:3, Görgesová (Něm.) - Peerová (Izr.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (5-ČR) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:6 (7:1), 7:6 (7:5).

 

Komentáře

4
Přidat komentář
freeteepek
Když zůstane Peťule zdravá, tak na formě Jankovičový zase tak moc nezáleží:-) Možná se do té doby zlepší, ale vzhledem k tomu, jaký teď prožívá propad by musela převést opravdu zázračný výkonostní růst, aby Petře mohla ve Fed Cupu v Praze v hale konkurovat.
Reagovat
EllNino
Jelena .....
Reagovat
Bob
to se to finále Fed Cupu bude potom hrát. Ale tam je všechno jinak.
Reagovat
tommr
finále FC je ještě daleko a do tý doby se forma všech potenciálních účastnic ještě může zásadně změnit ...
Momentální špatná forma Jankovičový ale hraje do karet Lucce Šafářový, která se před ní dostane v žebříčku - Jankovičová se po neúspěchu v Cincinnati v žebříčku hodně propadne ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist