Jankovičová porazila Wozniackou a poprvé vyhrála turnaj Premier Mandatory

21. 3. 2010, 22:28
Aktuality 5
WTA INDIAN WELLS - Jelena Jankovičová poprvé vyhrála prestižní turnaj kategorie Premier Mandatory. V Indian Wells vyhrála ve finále nad Caroline Wozniackou a připsala si celkově 12. titul.
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová letos startovala na čtyřech turnajích a postoupila maximálně do 3. kola. Také v Indian Wells měla ve stejné fázi největší problémy. S Italkou Erraniovou však téměř tříhodinový maraton ustála a paj již na cestě do prvního finále podniku Premier Mandatory neztratila ani set.

Také Caroline Wozniacká neměla vstup do sezony ideální. Nejlepší výsledek udělala v Melbourne osmifinálovou účastí, nicméně v Kalifornii potvrdila pozici nasazené dvojky a turnaji této kategorie postoupila di finále podruhé. Loni na antuce v Madridu nestačila až na Safinovou. 

V boji o titul však pětadvacetiletá Jankovičová potvrdila, že se jí proti o šest let mladší Wozniacké daří. Vyhrála 6-2 6-2 a porazila ji i ve čtvrtém vzájemném utkání. Dánka polského původu měla velké problémy s returnem a občas působila na kurtu až bezradně.

Jakovičová proměnila za 84 minut hned první mečbol a připsala si premiérové turnajové vítězství od srpna 2009, kdy triumfovala v Cincinnati. V 23. finále získala dvanáctý titul, ale i když loni vypadla už ve druhém kole, v žebříčku se posune jen o jednu příčku na osmé místo.

Bývalá světová jednička čekající na první grandslamový titul, získala dosud nejcennější trofej, kterou při předávání ani neuzvedla. 

"Byly to pro mě skvělé dva týdny, opravdu úžasné," radovala se Srbka. "Jsem moc šťastná, že jsem byla schopna získat titul. Dnes jsem byla připravená od začátku utkání. Chtěla jsem dodržovat svůj plán. Někdy jsem musela hrát agresivně, chvíli zase trpělivě," poodkryla důvod svého finálového úspěchu.

"Musím pogratulovat Caroline, odehrála tu fakt dobrý turnaj."

Wozniacká, jež se ani v Kalifornii nedočkala svého prvního letošního titulu, se v novém vydání žebříčku WTA posune ze čtvrtého na druhé místo za Serenu Williamsovou.

"Jelena dnes hrála dobře, nedělala skoro žádné chyby. Vítězství si jednoznačně zasloužila," uvedla Dánka.

Už příští týden začíná další prestižní klání v Miami, kde znovu nebude hrát světová jednička Serena. Loňská finalistka se však ztráty pozice v čele žebříčku obávat nemusí.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
nedělní výsledky (21. 03. 2010)

Dvouhra - finále:
Jankovičová (6-Srb.) - Wozniacká (2-Dán.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kráva Wozňacká hrála naprosto strašněj, odpornej tenis, nechápu, jak se s tímhle mohla dostat až do tohohle finále, no prostě asi to prokleté WTA, tam stačí hodně málo...
Reagovat
lofas
Jankovičová už hrála dobře s Kleybanovou a Stosur a kdo viděl ty zápasy tak tam šla vidět 100procentní koncentrace od Jankovičové . Myslím si že vyhrála zaslouženě , jednoznačně zlepšila servis v Indian Wells a jak bude předvádět takové soustředěné výkony jak v Indian Wells tak má šanci se opět vrátit na první místo .
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacké se opravdu vůbec nedařilo a jakoby jí hlodala ta statistika, že proti Jankovičové nevyhrála jediný zápas... těžko říct, ale už to tak v tenise bývá, proti někomu se daří stále a proti dalšímu to nejde ani kdyby se člověk pos...:-) výborný výkon Jeleny, přeju jí to!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, přeji ji to . Opravdu dlouho neuhrála nic,Snad ji to nakopne a pojede dál na vítězné vlně.
Reagovat
Mercury
Meeeesi! Meeeesi!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist