Jankovičová po měsíci vyhrála, Kerberová se v Dallasu odhlásila

21. 8. 2012, 19:57
Aktuality 3
Hned o dvě největší favoritky mohl ve včerejších zápasech přijít turnaje žen v Dallasu. Nejvýše nasazená Angelique Kerberová se kvůli bolavému ramenu odhlásila a turnajová dvojka Jelena Jankovičová byla blízko porážce v zápase s Kazaškou Švedovovou. Jankovičová ale pátou prohru odvrátila a po třech hodinách postoupila.
Jelena Jankovičová

Němka Angelique Kerberová měla v Dallasu nastoupit jen pár dnů po prohraném finále v Cincinnati. Krátce před US Open se ale čtyřiadvacetiletá hráčka rozhodla šetřit bolavé levé rameno.

"Poslední noc to nebylo dobré, proto jsem se rozhodla, že v Dallasu nenastoupím a soustředím se na US Open," citovala agentura SID světovou šestku, která v semifinále v Cincinnati vyřadila Petru Kvitovou.

Potíže s ramenem má levoruká hráčka už od turnaje v Montrealu. Po nedělní finálové porážce s Číňankou Na Li se prý bolesti zhoršily.

Když se Kerberová odhlásila, zůstala nejvýše nasazenou hráčkou v pavouku Jelena Jankovičová. Srbská tenistka chtěla ukončit sérii porážek, která se táhla už měsíc, a v dramatickém utkání se jí to podařilo.

Jankovičovou v posledních týdnech zradily nervy v tie-breacích, naposledy v Cincinnati v duelu se Shuai Peng. Zkrácená hra se jí nevyvedla ani tentokrát proti Jaroslavě Švedovové v úvodním setu: bývalá světová jednička se sice dostala ke dvěma setbolům, ani jeden ale nevyužila a zdálo se, že její výsledkové trápení se prodlouží o další týden. Ještě hůř bylo o několik desítek minut později, kdy jí její soupeřka celkově popáté prolomila podání a za stavu 6-5 mohla zápas ukončit. Tentokrát ale selhala Švedovová, která o podání přišla čistou hrou a která v následném tie-breaku neudržela vedení 4-2.

Jankovičová, která druhý set ukončila pěti vítěznými výměnami v řadě, už v rozhodující sadě žádné drama nepřipustila. Od stavu 1-1 už nenechala Kazašku uhrát ani game a po více než třech hodinách zvítězila 6-7 7-6 a 6-1.

Výsledky - Dallas (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Jankovičová (2-Srb.) - Švedovová (Kaz.) 6:7 (7:9), 7:6 (7:4), 6:1, Vinciová (3-It.) - Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) 6:2, 6:2, Šuaj Pcheng (6-Čína) - Moritaová (Jap.) 4:6, 6:0, 6:3, Parmentierová (Fr.) - Falconiová (USA) 6:1, 6:4, Erakovicová (N. Zél.) - Keothavongová (Brit.) 6:1, 5:7, 7:6 (11:9), Dellacquaová (Austr.) - Beguová (Rum.) 6:2, 6:2, Bouchardová (Kan.) - Voskobojevová (Kaz.) 6:4, 6:3, Lucičová (Chor.) - Webleyová-Smithová (Brit.) 6:1, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - R. Ellisonová/S. Ellisonová (USA) 6:2, 6:4.

 

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
řekl bych, že se to v Dallasu slušně otevírá pro Wozniakovou.
come on Aleks. ))
Reagovat
Bob
a favoritka? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist