Jankovičová - Mirzaová: Zápas plný krásných výměn

27. 2. 2008, 15:17
Aktuality 0
Asi nejpohlednější zápas dosavadního průběhu turnaje v Dubaji přinesl pro zaujatého i nestranného diváka dnešní souboj Srbky Jeleny Jankovičové proti Sanije Mirzaové z Indie. 134 minut trvající bitvu rozhodla ve svůj prospěch Jankovičová až ve třetím setu. Mirzaové nakonec nepomohlo ani téměř domácí prostředí.
Profily hráčů
Jelena Jankovičový v Dubaji postoupila už do čtvrtfinále, v něm narazí na Rusku Čakvetadzeovou

Indická tenistka Sania Mirzaová to má do Spojených arabských emirátů kousek a u diváků v Dubaji je oblíbená. I dnes jí tak vytvořili téměř domácí prostředí, ve kterém čelila čtvrté hráčce světa Jeleně Jankovičové. A utkání to bylo pro diváky rozhodně zajímavé - plné zvratů, krásných výměn i úspěšných využití jestřábího oka.

První set byl jako na houpačce. Hned v úvodním gamu Mirzaová prolomila Srbce podání, ale od té doby se brejk dařil střídavě oběma hráčkám s tím, že pokaždé vyhrály dvě hry v řadě. Až v 10. gamu se indické tenistce podařilo utéct na rozdíl dvou her a hned z toho byl zisk setu. Vývoj první sady vypadal z pohledu Mirzaové následovně: 1-0 1-2 3-2 3-4 6-4.

Jankovičová se v zápase nechávala často rozhodit výroky rozhodčích a když využila možnosti jestřábího oka a to jí nepomohlo, vypadalo to, jako by technice nevěřila.

Do druhého setu Jankovičová vstoupila odhodlána vývoj utkání otočit a ihned od úvodu začala soupeřku přehrávat. Za stavu 4-1 měla dvě možnosti k prolomení podání, ty sice nevyužila, ale nakonec vyrovnala stav duelu na 1-1 na sety.

Začátek rozhodujícího dějství byl podobný úvodní sadě. Zlom přišel až v 8. gamu - Mirzaová nevyužila dvou brejkbolů a Jankovičová srovnala na 4-4. Sama dvaadvacetiletá Srbka už pošesté v zápase vzala soupeřce servis a následně dokázala zápas dotáhnout do vítězného konce v poměru 4-6 6-3 6-4.

Obě hráčky však předvedly skvělý výkon. Jednadvacetiletá Mirzaová může v budoucnosti určitě pomýšlet místo ukončení kariéry na vzestup žebříčkem ještě výš. Aktuálně je na 32. pozici. Jankovičovou ve čtvrtfinále čeká Ruska Čakvetadzeová - ta si dnes ve třech setech poradila s krajankou Safinaovou.

WTA Dubaj - výsledky 3. dne:

Dvouhra - 2. kolo:
Schiavoneová (Itá) - Bammerová (Rak) 6-3 6-2
Jankovičová (4-Srb) - Mirzaová (Ind) 4-6 6-3 6-4
Čakvetadzeová (6-Rus) - Safinaová (Rus) 6-7(3) 6-4 6-3
Maursemová (Fra) - Morigamiová (LL-Jap) 4-6 6-1 6-4
Kuznětsovová (2-Rus) - Šafářová (ČR) 6-1 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Chan/Chuang (4-Tha) - Poučeková/Rodionová (Běl/Rus) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist