Jankovičová kvůli zranění kyčle vynechává turnaj v Ósace

8. 10. 2013, 08:44
Aktuality 7
Turnaj v Ósace přišel o nejvýše nasazenou Jelenu Jankovičovou. Srbka, jež má šanci se probojovat na Turnaj mistryň, se odhlásila kvůli zranění levé kyčle, kterou si nechávala ošetřovat v nedělním finále v Pekingu proti Sereně Williamsové.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová minulý týden v Pekingu porazila Lucii Šafářovou a Petře Kvitové ukončila devítizápasovou šňůru vítězství. Srbská tenistka prohrála až ve finále hladce se suverénní Serenou Williamsovou, nicméně skvělým výsledkem v čínské metropoli udělala velký krok na letošní Turnaj mistryň. 

V hodnocení sezony patří bývalé světové jedničce 8. místo a vzhledem k odhlášení Marie Šarapovové tak v boji o poslední tři volné vstupenky do Istanbulu drží velmi dobrou pozici. 

Tu měla tento týden ještě vylepšit v Ósace, kde měla plnit roli nasazené jedničky. Osmadvacetiletá Srbka se ale ze soutěže odhlásila kvůli zranění kyčle, která ji trápila už v nedělním pekingském finále. 

Turnaj mistryň startuje už za dva týdny a poslední možnost získat ještě nějaké body bude mít Jankovičová příští týden v Moskvě.

Blízko startu na vrcholu sezony je Italka Sara Erraniová, o další místo se poperou Němka Kerberová, Dánka Wozniacká, Italka Vinciová, Američanka Stephensová a teoretickou šanci má ještě i Němka Lisická. Současná 10. a 11. příčka navíc zajišťuje alespoň pozici náhradnice.

Pořadí pro postup na Turnaj mistryň k 7. říjnu 2013:

1. S. Williamsová 12.040
2. Azarenková 7676
3. Šarapovová 5891
4. A. Radwaňská 5890
5. Na Li 5120
6. Kvitová 4370
7. Erraniová 4190
8. Jankovičová 3860
9. Kerberová 3505
-----------------------------
10. Wozniacká 3300
11. Stephensová 3185
12. Bartoliová 3172
13. Vinciová 3170
14. Lisická 2830
15. Halepová 2685

* tučně označené hráčky se již kvalifikovaly
* Maria Šarapovová kvůli zranění ramena ukončila sezonu, Marion Bartoliová ukončila kariéru

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
LukasH
Zvláštní fotka.:-):-)))
Reagovat
rib
Nechápu ty informace - na webu Wta bylo už včera, že Petra, Sára a Jelena jsou kvalifikované na TM. WTA to odvolala nebo co?
Reagovat
PetaM
Já myslím, že je to jen chyba ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte kde se bude prát Angelika s Caro a Sloane? Bude to na streamu?
Reagovat
smazaný uživatel
vždyť už se kvalifikovala :)
Reagovat
Sonja
Hlavně se dej co nejdřív do kupy, Jeco:-) Věřím, že na TM budeš.
Reagovat
smazaný uživatel
noo nemusela by tam byť:DDDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist