Jankovičová dostala kanára. Pak ztratila jediný game a postoupila

11. 10. 2008, 13:06
Aktuality 17
WTA MOSKVA - Jako den a noc vypadalo první dnešní semifinále žen v Moskvě. Světová jednička Jankovičová v první sadě dostala kanára a byla na ručník. V dalších setech však obhájkyni titulu Dementěvovou smetla a postoupila do finále. V něm narazí na další domácí hráčku, Věru Zvonarevovou. Ta si poradila s krajankou Safinovou.
Jelena Jankovičová

Podobný průběh utkání, který předvedly tenistky v dnešním prvním semifinále, můžeme vidět snad jen v ženském tenise.

Světová jednička Jelena Jankovičová vstoupila do zápasu katastrofálně. Přestože z dvaceti prvních servisů se do kurtu netrefila jen jednou, prohrála první set 0-6. Navíc dokázala uhrát jen 5 vítězných fiftýnů, na returnu žádný.

Nicméně kdo by čekal, že se třiadvacetiletá Srbka psychicky složí, byl by na omylu. Naopak, Jankovičová potvrdila, proč je právě ona na vrcholu světového žebříčku. Z drtivé ztráty úvodní sady se rychle oklepala a v dalším průběhu utkání už s obhájkyní titulu Jelenou Dementěvovou ztratila jediný game.

Dementěvová na Kremlin Cupu tak třetí třísetové utkání v řadě nevyhrála. Proti Slovince Srebotnikové a krajance Petrovové se ještě dokázala zachránit v tie-breaku rozhodujících dějství. Od zisku olympijského zlata tak stále čeká na svůj první postup do finále.

Jankovičová si zahraje šesté letošní finále proti Veře Zvonarevové, která dnes vyřadila další Rusku Dinaru Safinovou. Po triumfech v Pekingu a Stuttgartu bude Srbka útočit na třetí prvenství za sebou, navíc při obou předchozích turnajích právě Zvonarevovou vyřadila.

V prvním setu se Safinová neuměla chytit a po dvou prohraných servisech prohrála celou sadu 6:2. Druhý set už byl podstatně vyrovnanější. Rozhodující v zápase byly nevynucené chyby, kterých měla Safinová o 12 více než soupeřka a taky využívání brejkbolů. Zvonarevová využila dvě ze tří šancí, Safinová neproměnila z šesti možností ani jeden brejkbol.

Finalistky se spolu střetly již osmkrát, pětkrát byla úspěšnější Jankovičová, která také vyhrála poslední dva vzájmené zápasy. Bude úspěšná i zítra?

WTA MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.340.000 dolarů) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (1-Srb.) - Dementěvová (3-Rus.) 0-6 6-1 6-0
Zvonarevová (7-Rus.) - Safinová (2-Rus.) 6:2 7:6 (7:5)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil, Jakub Robenek

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
A pak sem zkus něco napsat, budeš-li něčeho schopen. Ještě si myslíš, že Dinaře nefandím? Easy ve dvou setech.
Kde máme tu jasnou vítězku? Safina teď přece prohrává jen s Williamskama.
Kde máme tu šampionku, která stejně jako šampionka Maria získává trofeje, teď když se jí daří?
Kde je další výhra v turnaji kategorie Tier I, o které jde šampionkám především? Semifinále ani výhry na horších turnajích nic neznamenají. Turnaje nemají označení obtížnosti jen tak pro nic za nic, póvl vyhrává jen málo důležité turnaje (Peking: ubožačka, Stuttgart: ubožačka).
Kde máme tu tenistku, která v Doha bez problémů získá titul (Jankovič skončí ve skupině) a bude novou #1?
A kde naopak máme tu "bezesporu nejtragictejsi no1 v cele historii"? Toto intermezzo snad nikdo nebere vazne. Pravdepodobne poprve i naposled.
Upozornění pro čtenáře: Text je složen z citací názorů p. kolegy.
Reagovat
smazaný uživatel
A tohle jsem napsal 2.10. při Stuttgartu. Uvedené body (opravdu jsem nefandil?) v pondělí porovnej s dnešní smutnou skutečností. To je obrat, co?
Jankovič vůbec odskočit nemusí, pokud se Dinara vzpamatuje a tento turnaj vyhraje (v SF by Jelenu v tom případě zastavila). Byla by ve trojici, která má nad 4000 bodů. Přesněji: Jankovič 4070, Serena 4017, Safina 4007. V Moskvě by se už útočilo na #1, vítěz bere 430 bodů. Vyhrát na třech turnajích za sebou je ale trochu utopie.
Reagovat
skott
Vazne si tady moc hezky vypsal vsechna ta slova a vety absolutne vytrzena z kontextu, ale co si tim chtel rict?Ja nedrzim v ruce zadnou kristalovou kouli.Dneska sem videl oba zapasy( krome konce Dinara-Vera) a oba byly tesne i kdyz vysledky tomu uplne nenasvedcuji.Narozdil od tebe Dinare fandim a porad verim, mela uzasnou sezonu a tenhle vysledek na tom nic nezmeni.Nemam jediny duvod menit svuj nazor na Jankovic, v porovnani se vsema hrackama pred ni, ktere byly svetovou jednickou stale pusobi smesne a minimalne i v nejblizsi budoucnosti bude.Jeji pozice je shoda okolnosti, nemluve o tom, ze ani tento turnaj jeste nevyhrala, jak z tveho prispevku vyplyva.Ja si uzivam, ze se dostala po Moskve na druhe misto a vyhrala ctyrhru:)A jestli vyhraje zitra Marat, budu absolutne spokojeny!
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhranou čtyřhrou mi moc náladu nezvedli. Nikde nepíšu, že Moskvu už vyhrála. Výsledek druhého SF se jí ale může velmi hodit (ale taky nemám kouli). Další si ještě rozmyslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy vyhranou v uvozovkách. To narozdíl si schovej pro jiného, oba k tomu zřejmě přistupujeme jinak. Nepřál bych ti zažít, jak mi bylo 28.6. večer, když to po 3 hodinách skončilo. Ono je něco jiného si přečíst výsledek a něco jiného je vidět to utrpení v dokonalé BBC kvalitě na LCD TV. Pár argumentů, které se k "obvyklému" fandění úplně nehodí, ze mě ještě antifanouška nedělají.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si užíváš, já rozhodně ne, náskok na trojku si neudělala, žebříčkový pokles je tedy na obzoru (navíc mi zase hezky "vylepšila" stav financí, příště opět budu tvé superjistotě věřit). Být to desátá nebo dvacátá hráčka, tak se pár proher s papírově slabšími neřeší. Jenže když se všeobecně ví, že usiluje o špici, tak to prostě velké selhání je a nezáleží na tom, že si zase polepší jiná Ruska. Jak sám píšeš, je rozdíl mezi dobrými tenisty a mezi šampiony. Dobrá hráčka měla skončit v semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Tuhle chybnou předpověď ze srpna si za rámeček nedám:
14.8. - Jelenka Jankovičů se v poslední době opájí jedním velkým bludem - že by snad mohla dlouhodobě patřit do absolutní špičky. Čím dřív dostane přes ústa, tím líp. I pro ni samotnou. Pomohla si odchodem bývalé jedničky i poklesem formy nebo zdravotními problémy dalších tenistek. Ale reálně to bude takové motání se okolo pátého místa.
15.8. (poté co JJ prohrála) - Kliď se z trůnu, ženská nešťastná. On už ten kurz proti Jeleně (#1 vs #6 !!!) byl šokující. Budoucí jednička s delší životností se nám už začíná rýsovat a tak to má být.
Reagovat
skott
Brozi, kratce se k tomu vyjadrim.Zadny pokles na zebricku rozhodne na obzoru neni, zvatlas nesmysly!!Dinara az do kvetna prakticky nic neobhajuje, naopak muze jen ziskat a Jankovic ztracet.Jeji ztrata na zacatku roku byla propastna a jestli ma byt n1, bude to chvili jeste trvat.Predpokladal sem, ze by to mohlo byt do konce roku, ale neni proste neomylna a Jankovic to zrejme nepusti.Kdyz, ale srovnas jak dlouho o to usilovala Jankovic a kolik casu na to potrebuje Dinara, je jasne videt kdo je lepsi.Vcerejsi prohra s Verou takova tragedie neni.Vera ma ted obrovsky potencial dostat se do nejlepsi petky a navic to Dinare snad ukazalo jeji nejvetsi slabinu.A to je pohyb po kurtu.Jeji umistovani micku neni tak precizni jako treba Lindsay Davenport aby to kompenzovalo jeji pohyb.Ale je mlada a muze na tom snadno zapracovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Skott asi z dnešních výsledků nebude mít radost..ale nechci nějak rejpat. Zápasy jsem nemohl sledovat, což mě mrzí, podle výsledků to vypadá zajímavě, zvlášť ten ženský brejkdenc mezi JJ a JD.
Broz: já na tu fingovanou změnu (z Dinary na Vamos Jelenos) nereagoval právě proto, že jsem věděl, že je fingovaná. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tušil jsem to. Přechod k Jeleně jsem nijak nepřeháněl, byly tam i objektivní názory, jenže když si vzpomenu, co jsem vyváděl (poslal jsem k 5 článkům stejný text), když se po Tokiu dostala na #3...
Reagovat
smazaný uživatel
Kremling Cup je špatně. Je až takový problém zjistit, jak se to slovo píše?
Reagovat
smazaný uživatel
no hodne zajimavej zapas......ale je videt ze Dementieva na Jankovic prilis neumí!!me bylo jasny ze jak hrala v prvním setu ze nebude takhle hrat dál!!v prvnim setu jankovicovou tlacila a vychazelo ji vseechno a hlavne si verila!!ale pak zacala delat ty chyby na ktery sme u ní zvykly kdyz hraje s jelenou!!pro dementevu je hrozny kdyz jankovic vsechno vrací......v prvním setu hrala vyborne chodila si pro voleje ale v tom druhym uz to bylo na opak kazila zbytecne a uz si vubec neverila a ve tretim setu uz mlela z posledního!!myslim ze by si mela odpocinout aby byla fit na turnaj mystrin!!!ale jak vim tak jede do luxemburku.....
Reagovat
skott
je to jak pises, Lena na konci vazne pusobila naprosto vycerpane.Hrala vyborny tenis i ve druhem a tretim setu, troufnu si rict, ze vetsina uderu by byla proti jakekoliv jine hracce viteznych.Prekvapive se pokousela i o dost stopballu a chodila na sit, ale ani to nestacilo.Lena je silna od zakladni cary a proto ji Jankovicove hra sedet nemuze, Jankovic je totiz jeste lepsi.
Reagovat
skott
0:6 6:1 6:0.. jak to, ze nehrala Danka Hantuchova???
Reagovat
smazaný uživatel
Psáno ve 14:03. Ptám se, jak dlouho ti ty legrácky vydržely? Bude dnes ještě nějaká další?
Reagovat
smazaný uživatel
Meli byste sem dat nejakou vystrahu, skoro jsem se pozvracel kdyz jsem uvidel to foto !
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle foto je uz trochu lepsi !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist