James Blake prvně prohrál s Nadalem

21. 3. 2008, 05:48
Aktuality 0
Výborný výkon předvedl Rafeal Nadal proti Jamesi Blakeovi ve čtvrtfinále Indian Wells. Vyrovnaný zápas dokázal rozhodnout ve svůj prospěch a utkání získal výsledkem 7:5, 3:6 a 6:3.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Blake vstoupil do utkání velice dobře. Začal první set čistou hrou a hned při druhém podání Nadala si vypracoval tři brejkboly. Hned druhý proměnil a potvrdil vlastním servisem. Nadal se však stavu 1:4 nezalekl a po svém podání, si hned získal tři brejkboly stejně jako Blake předtím. Hned první využil a získal protihráčovo podání čistou hrou. Utkání pokračovalo až do stavu 5:5, kdy si Nadal vypracoval pro první set rozhodující brejkbol. Blake podal a uprostřed výměny přestal hrát. Domníval se, že Nadal zahrál ven z dvorce. Blake se však mýlil a o podání přišel. V nadcházejícím gemu měl Blake tři šance se vrátit do prvního setu, ale ani jednu nevyužil a prohrál set 5:7.

I druhý set začal Blake velice dobře. Podařilo se mu prolomit Nadalovo podání a rychle vedl 3:0. Příběh z prvního setu se již dál neopakoval. Blake držel v svoje podání a nedal Nadalovi šanci na korekci skóre. Set vyhrál za 36 minut. Zlepšená hra se promítla i do statistik. Blake měl v druhém setu 80 % vyhraných míčů po prvním i druhém podání a zahrál skvělých 16 vítězných úderů jen při 6 nevynucených chybách.

Rozuzlení musela přinést sada třetí. Bylo jasné, že výsledek třetího setu a zápasu bude záviset na tom, jak hodně se Blakovi bude dařit hra z druhého setu. Blake si rychle vypracoval break point, který neproměnil. Pak začal Blake zažívat těžkosti. Nadal zlepšil hru a začal dobře returnovat. To se ukázalo rozhodující za stavu *3:4 pro Američana. Nadal zahrál dva výborné returny a Blake znervózněl. Přestal se mu dařit první servis a Nadal tlaku využil. Pak sám podával na zisk zápasu a utkání dotáhl do vítězného konce.

V celkovém součtu Nadal získal jen o jediný míč víc bodů, než Blake. O zápase rozhodla statistika využití brejkbolů, kdy Blake využil jen dva z osmi. Zatímco Nadal využil tři ze čtyřech. Utkání nabídlo krásný tenis a obhájce titulu Rafael Nadal postoupil do dalšího kola. V něm se utká s dalším horkým favoritem turnaje Novakem Djokovicem.

Záznam: Nadal - Blake

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist