Jabeurová nebude hrát na OH. Zahrávala bych si s koleny a riskovala zbytek sezony, říká

18. 6., 11:18
Aktuality 11
Trojnásobná grandslamová finalistka Ons Jabeurová (29) nebude startovat na olympijských hrách. Tuniská tenistka na sociální síti X napsala, že nechce riskovat zranění náhlým přechodem z trávy na antuku, na které se bude v Paříži hrát.
Profily hráčů
Jabeurová nechce riskovat zranění. (@Profimedia)

"Vždycky jsem ráda reprezentovala. Ale musím brát ohled na zdraví a naslouchat radám lékařů," uvedla Jabeurová. "Rychlým přechodem z jednoho povrchu na druhý a nutnou adaptací bych si zahrávala s koleny a tím pádem riskovala zbytek sezony," dodala.

Z podobných důvodů se rozhodla olympiádu v Paříži vynechat i třetí hráčka světového žebříčku a dvojnásobná vítězka Australian Open Aryna Sabalenková z Běloruska.

Jabeurová dosud startovala na třech olympijských hrách a vždy skončila už v prvním kole. Na okruhu WTA desátá hráčka světa získala pět titulů. Představila se také ve finále Wimbledonu v letech 2022 a 2023 a US Open v roce 2022.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Serpens
Stačí si vzpomenout na jeho neustálé vulgární napadání Nadala a ten ruský narativ k tomu dokonale sedí. Pořád stejná, předvídatelná sorta lidí, bez vychování, slušnosti a morálky. Fuj.
Reagovat
PTP
Ons už asi zná rozpis atentátů v průběhu OH.
Reagovat
makro99
strašně vtipný...
Reagovat
Stybnat
Reagovat
Stybnat
Letošní celé OH
Reagovat
australan.tenis
Přesně co jsem říkal u článku se Sabalenkou.

Olympiáda je speciální a prestižní pro lehkou atletiku, plavání nebo gymnastiku.

Ale v rámci boxu, tenisu nebo fotbalu a basketbalu je to marginální stinky shit pro odkaz profesionálních hráčů.

Mnohem důležitější je vyhrát v tenise GS a Turnaj Mistrů WTF.

A nedá mi to se nevrátit k letošnímu MS v hokeji. Hraje to 10 týmů a to nejlepší hrálo v době konání v NHL či jsou Rusové. Bezcenný shit. To je jako GS bez Djokovice, Federera, Alcaraze, Nadala či Murrayho a Wawrinky. LOL.
Reagovat
PTP
To je jako GS v Austrálii
Reagovat
Holahej
Nezobecňuj, je to jen tvůj názor, Aryna nechce být ve společnosti "neutrálů", Ons měla zdravotní problémy s koleny, chyběla v části sezóny, každý jedinec je originál.
Reagovat
Holahej
Namátkou...
" Ano, už myslím i na LOH. Bude to jedinečný a výjimečný okamžik v mé kariéře, moje první olympiáda. Těším se na setkání s ostatními sportovci, na to, jak trénují, jak je poznám. Italský tým bude hodně početný a je mi ctí být jeho součástí."- Sinner. "Porážka v semifinále French Open mě stále mrzí. Jednou bych se chtěl probojovat do finále toho turnaje. Ale zároveň vím, že za pár týdnů se na stejném místě bude hrát tenisový turnaj v rámci LOH. Nejlepší způsob, jak zapomenout na zklamání z French Open? Získat v Paříži zlato.." Sinner bude hrát na LOH v Paříži čtyřhru s L. Musettim."

Pokud všechno půjde dobře, tak odehraji turnaj v Bastadu a pak se samozřejmě těším na LOH v Paříži. Je to moje poslední olympiáda a já doufám, že se mi podaří získat medaili."- Rafael Nadal

" Kdybych si teď měl vybrat, mezi titulem z Wimbledonu a zlatou medailí z Paříže, tak bych raději vyhrál zlato na LOH. Na olympiádě totiž nehrajete za sebe, tam hrajete za svou zemi "- Carlos Alcaraz." V Paříži si zahraji čtyřhru se svým idolem. Moc se na to těším a doufám, že si tento okamžik dokážu i užít. Nikdy by mě upřímně nenapadlo, že si s Rafou zahraji na LOH."

Caroline Wozniacki chtěla a dostala divokou kartu do hlavní soutěže LOH v Paříži.
Reagovat
aape
Bezcenný odpad je tenhle tvůj výplod
Reagovat
Kandinsky1
V tomhle máš pravdu. Ještě v devadesátkách většina předních tenistů radši hrála na souběžně hraných normálních turnajích než aby zadarmo a bez bodů šaškovala pod pěti kruhy.
GS - TM - Masters - DC/FC - a pak někde OH.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist