Ivanovičová znovu přijde o první místo

3. 9. 2008, 12:12
Aktuality 4
Srbská tenistka Ana Ivanovičová už s jistotou přijde o post světové jedničky. O střídání na tenisovém trůnu rozhodl postup její krajany Jeleny Jankovičové do semifinále US Open. Ivanovičová vypadla na newyorském grandslamu překvapivě už ve druhém kole s neznámou Francouzkou Julií Coinovou.
Ana Ivanovičová

Jankovičová, která během olympiády strávila týden na vrcholu žebříčku WTA, ale stále není jediná, kdo se může stát světovou jedničkou. Šanci mají ještě Američanka Serena Williamsová a Rusky Jelena Dementěvová a Dinara Safinová. Pokud by se ve finále utkaly poslední dvě jmenované a Jankovičová se Serenou Williamsovou skončily v semifinále, propadla by se Ivanovičová až na páté místo žebříčku.

V případě triumfu na newyorském grandslamu si bez ohledu na výsledky ostatních tenistek zajistí post světové jedničky Serena Williamsová, Jankovičová a Dementěvová. Safinová může napodobit svého bratra a ovládnout ženský tenis, pokud vyhraje a Jankovičová vypadne v semifinále s Dementěvovou.

Před startem US Open měla šanci na post světové jedničky i Ruska Světlana Kuzněcovová, která však obhajovala plných 700 bodů za loňskou finálovou účast. Vzhledem k postupu konkurentek tak přišla o tuto možnost už po prvním kole, její překvapivé vyřazení ve třetím kole na to nemělo vliv.

ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
dabelsobul
Jeji propad svym zpusobem zavinilo i zraneni palce. Po Wimbledonu temer netrenovala, tudiz neziskavala ani body na turnajich a kdyz hrala, nemela herni tempo. Nerekl bych, ze nema na to byt v popredi zebrisku ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nebude její propad až tak zásadní! Je to sympatická tenistka... Věřím, že se zase chytne a začne nám předvádět ten tenis, který ji vynesl post světové jedničky...
Reagovat
skott
Jeji pad se podle me jen tak nezastavi, videl bych to nekam kolem 10 az 15mista, kam zhruba svou vykonnosti patri.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle můj miláček vyletěl příliš rychle nahoru a to není pro rozjezd kariéry úplně nejlepší. Pokud někdo vystoupá později, má víc šancí ve špičce zůstat déle.
Každý hráč, který chce něčeho dosáhnout, musí hrát dobře na betonu, těchto turnajů je jasná převaha. Nohám to nesvědčí, ale co se dá dělat. Antuka je spíš záležitostí nižších turnajů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist