Ivanovičová: Už nejsme děti

16. 3. 2011, 18:27
Rozhovory 7
Jsou sice z jedné země, kamarádky se z nich ale zrovna nestaly. Konflikty jsme spolu nikdy neměly, jsme prostě jiné, říká Ana Ivanovičová o svém vztahu k Jeleně Jankovičové, kterou v Indian Wells posedmé v kariéře porazila.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová (© bnpparibasopen.com)

To byl asi váš nejlepší zápas za celý rok, že?
Ano, určitě. V posledních týdnech jsem hrála taky dobře, ale těší mě, že dokážu na takové úrovni hrát konzistentně.

Vypadalo to, že výměny máte pod kontrolou. V důležitých momentech jste dobře podávala i returnovala, vlastně jste ji moc nepustila do zápasu...
Ano, z toho mám radost, protože je to těžká soupeřka a v poslední době hrála dobře. Snažila jsem se tedy držet plánu hrát agresivně a chodit brzy do míčů. To fungovalo, a i když jsem dělala chyby, tak mě to nesrazlo. Prostě jsem chtěla být vytrvalá a zkoušet to znovu a znovu. Proto jsem za takové zápasy ráda.

Když se podíváme na vaše zdejší výsledky z dřívějška, čím to, že tady předvádíte svoji nejlepší hru?
Tohle místo mám moc ráda. Podmínky pro tenis jsou tu perfektní, kromě toho roku, kdy jsme tu hrály finále (smích). Ale je to tu moc milé a příjemné. Je tu hodně tréninkových kurtů a hotel je blízko, takže se tu s takovými věcmi člověk nestresuje.

Býváte v zápasech s ní nervózní? Vypadá to, že ona proti vám není moc uvolněná...
Když hrajete proti někomu ze stejné země, není to moc zábava. Nám se to moc nestává, protože nemáme moc hráček. Třeba Rusky nebo Španělky, ty spolu hrají v podstatě každý týden. Vždycky je tam nějaké napětí, ale člověk se musí umět zkoncentrovat.

(Jankovičová) na adresu vaší hry řekla hodně pozitivních věcí. Dřív by to neudělala, i kdybyste zápas vyhrála. Jednou prohlásila, že se váš vztah trochu vyvíjí, jak obě stárnete, a že zapomínáte na konflikty, které jste spolu možná měly. Cítíte to také tak?
Víte, neřekla bych, že jsme měly konflikty. Jen jsme prostě trochu jiné. Jak řekla, stárneme a dospíváme, už nejsme děti.

Všimli jsme si, že v hledišti dnes chyběla Marija (Lojanicová, fitness trenérka, pozn.), která s vámi byla v posledních pár měsících v podstatě pořád. Už s ní nespolupracujete?
Ano, víte, pořád jsme přítelkyně, ale už bylo na čase zamyslet se nad změnami některých věcí, protože jsme měly rozdílný pohled na to, jak bych na tom měla být a tak. Cítila jsem, že potřebuju trochu zesílit. Na kurtu jsem se cítila hodně slabá a měla jsem pár zranění. Chtěla jsem trochu změnit přístup, nabrat trochu svalů, protože moje hra je silová.

Je asi těžké najít rovnováhu mezi rychlostí, když trochu shodíte, a tím, abyste byla dostatečně silná...
Ano, to je hodně těžké. Na konci loňského roku jsem trochu shodila a cítila jsem, že jsem na kurtu hodně rychlá. Potom jsem ale shodila moc a najednou měla pocit, že jsem na kurtu slabá a že těžko získávám zpátky síly. Mohla jsem odehrát zápas, ale pak jsem byla vyčerpaná. To musím brát vážně, protože jde také o moje zdraví. Potřebovala jsem nabrat sílu zpátky - ne prostě jen váhu, ale svaly.

Vypadá to, jako byste přebírala kontrolu nad svou kariérou a že spoustu rozhodnutí děláte sama, místo abyste se spoléhala na jiné.
Hm... ano. Mám za sebou dobré lidi, což je skvělé, protože se o ně můžete opřít. Já už si ale lecčíms prošla, dobrým i špatným, a už si umím udělat úsudek, co je pro mě dobré, a co ne. To ostatní neumí říct, protože neví, jak se cítím. Pro mě je hodně důležité to začít dávat najevo. S tím jsem dřív měla problémy, a když budu otevřenější a komunikativnější, pak mi budou moci pomáhat ještě víc.

pva, TenisPortal.cz, bnpparibasopen.com

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chudák Viktor, takový debakl od kamaráda.
Reagovat
smazaný uživatel
To spolu za chvíli mají hrát čtyřhru. Ale jinak jsem ze zápasu moc neviděl, koukal jsem se spíš na Berdycha s Wawrinkou. Tomáš hrál celkem slušně, až teda na první podání, jímž si život moc neusnadnil. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
TA Bartoli je fakt otřesně nekoukatelná. Nejenže tam stále skáče jak koza a zkouší údery naprázdno, ale ten její obouručný forehand, to je něco odporného. Ale dnes vyhrál ten méně slabý, Ivanovič zahrála jen, když ji teklo do bot nebo ztratial servis. Když zahrála pár dobrých winnerů, tak pak přišla na servis a už se zase vezla, ty nadhozy jsou příšerné.
Reagovat
BooOoo
co říkáte na "uspěch" Petry na Bahamách ? podle mě si své roční štěstí vybrala hned na začátku sezony a na zbytek jí už nic nezbyde .. ale zase na druhou stranu Barrois je velice nepříjemná hráčka a Petra po 2 vyhraných turnajích dostala dvě velmi nepříjemné soupeřky Strýcovou a právě Barrois
Reagovat
VlS
No, diskuse na toto téma už proběhla v jiné rubrice. Petra spoustu zápasů vyhrála a teď tři prohrála. Dělat z toho závěry nemá smysl, za pár dní může v Miami vypadnout v prvním kole a stejně dobře může celé Miami vyhrát. Nemám moc rád vynášení hráče (hráčky) do nebe po jednom vydařeném turnaji, stejně jako jeho zatracování po několika slabších výsledcích. Sezóna je dlouhá a hodnocení roku nechejme na jeho závěr.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě nemá cenu dělat závěry...Petra toho má ještě před sebou...i když je škoda, že se teď Petra propadla...jinak si nemyslím, že to byl vydařený jeden turnaj, ale část roku...
Reagovat
VlS
Já jsem to nemyslel na Petru, myslel jsem to obecně. Člověk tady často vidí příspěvky, které ne po turnaji, ale po jednom zápase někoho vynášejí a druhý den po prohraném zatracují. Člověk se někdy až nestačí divit, kolik moudrých tady někoho tu vyhazuje z desítky (dvacítky, padesátky) a někoho někam strká. Asi by se jim líbilo, kdyby šlo žebříček sestavovat hlasováním (ve kterém by mohli hlasovat jen oni a jiní stejného názoru). Naštěstí to funguje jinak a každý je v žebříčku tam, kolik bodů si nahrál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist