Ivanovičová si v Římě zahraje o finále, vyzve Serenu

16. 5. 2014, 22:22
Aktuality 24
WTA ŘÍM - Agresivně hrající Ana Ivanovičová dnes na antuce v Římě zdolala i díky 48 vítězným úderům Španělku Suárezovou-Navarrovou a připsala si už 30. výhru v sezoně. Srbská tenistka v Itálii útočí na návrat do Top 10, v semifinále ji však čeká světová jednička Serena Williamsová, která na evropské antuce neprohrála 29 utkání v řadě.
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová letos získala už dva tituly a byla ve čtvrtfinále Australian Open. Šestadvacetileté Srbce se nyní daří i na antuce, na které si zahrála finále ve Stuttgartu, čtvrtfinále v Madridu a dnes postoupila do semifinále v Římě, kde po rozjeté Rusce Šarapovové udolala také ve formě hrající Čspanělku Carlu Suárezovou-Navarrovou.

V prvním setu Ivanovičová dokázala otočit z 2-4 na 6-4, ve druhé sadě ale manko dvou ztracených servisů z úvodu už nesmazala. Rozhodoval tak třetí set, ve kterém si tenistky dlouho hlídaly své servisy. Až v devátém gamu uděřila Srbka, která vzápěti odvrátila brejkbol a proměnila hned svůj první mečbol.

Srbská tenistka v zápase nastřílela 48 vítězných úderů a udělala 34 nevynucených chyb. Letos vyhrála už 30. zápas, čímž se v této bilanci vyrovnala právě Suárezové a Polce Radwaňské. Víckrát v této sezoně žádná tenistka nezvítězila.

"Od první chvíle to bylo velmi těžké utkání, ale očekávala jsem to, protože jsem hrála se skvělou antukářkou. Její údery jsou razantní, ale mě to pomáhá hrát winnery," řekla Ivanovičová. "Snažila jsem se najít rovnováhu mezi dlouhými výměnami a pokoušela jsem se míčky trefovat včas. Jsem ráda, že jsem se dokázala udržet v náročném třetím setu a že jsem nakonec vyhrála."

Bývalá světová jednička a vítězka French Open Ivanovičová se po turnaji v Římě může po pěti letech vrátit do Top 10, musí si však z Itálie odvést trofej. V sobotním semifinále ji čeká nejlepší tenistka současnosti Serena Williamsová, s níž sice ve vzájemné bilanci prohrává 1-4, ovšem letos Američanku překvapivě vyřadila ve 4. kole Australian Open.

Serena sice před týdnem odstoupila kvůli zranění stehenního svalu z turnaje Madridu, zatím ale stále prodlužuje svou vítěznou šňůru na evropské antuce. Od Roland Garros 2012 na ní neprohrála už 29 utkání v řadě, letos v šesti zápasech neztratila ani set. V Římě ztratila se třemi soupeřkami jen 11 gamů, když dnes porazila hladce 6-1 6-3 Číňanku Shuai Zhang.

Dvaatřicetiletá Američanka si dnes navíc připsala už 653. výhru v kariéře, čímž překonala svou sestru Venus a v historické tabulce se osamostatnila na 10. místě. Z Aktivních hráček před Serenou nikdo nění.

- WTA PREMIER 5 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 2.628.000 dolarů)
páteční výsledky (16. 05. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
S. Williamsová (1-USA) - Shuai Zhang (Čína) 6-1 6-3
Erraniová (10-It.) - Na Li (2-Čína) 6-3 4-6 6-2
Jankovičová (6-Srb.) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6-4 6-4
Ivanovičová (11-Srb.) - Suárezová (13-Šp.) 6-4 3-6 6-4
Semifinálové dvojice: S. Williamsová - Ivanovičová, Jankovičová - Erraniová.
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Peschkeová/Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Erakovicová/Parraová (N. Zél./Šp.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
tommr
Erraniová porazila Jankovicovou a Petra Kvitová tak už má jistotu, že i po Římu bude v žebříčku na šestým místě ... :)
ČR bude mít letos v Římě zastoupení ve finále debla kam postoupila Květa Peschke spolu se Srebotnikovou. Peschke potvrzuje, že je momentálně naší jasnou deblovou jedničkou. V jejím věku (Peschke je ročník 1975) je to úctyhodnej výkon ... :)
Reagovat
Fandina
Květě s Katarinou moc držím palce a přeji úspěch ve finále. Pojď pridi a pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sara a Jelena:
Nádherný tenis. Dnes zase Sara hrála božsky. Už v minulém zápase hodně útočila, ale dnes toho bylo mnohem víc. Ty kraťase jsou neuvěřitelné. Nevím, jestli bude mít ve finále nějakou šanci vyhrát. To by Ana musela mít den jako když hrála proti Halep a Serena by musela hodně chybovat a pak by ji srazila podpora publika. No každopádně přeji Saře hodně štěstí a bude moje favoritka ať hraje pro jedné, nebo druhé :)
Reagovat
tommr
dneska hrála Erraniová opravdu na její poměry nebývale útočně a podala docela sympatickej výkon. Zčásti to ovšem bylo vynucený tím, že na Jankovicovou by ty její kopce neplatily. Jsem proto zvědavej co Erraniová předvede ve finále kde bude v každým případě hrát proti útočný hráčce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsme dva. Já se moc těším a uvidíme. No konečně začala hrát trochu k světu. Na Wimbledonu se může jen zlepšit a pak Palermo, kde byla ve finále (letos snad titul) a pak samá bída. Tak já myslím, že do TOP 10 by letos ještě podívat mohla. ;)
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com ...tak todle je hodně krutej los opět -_- ...Karol má Meusburger - antukářka proti antiantukářce, Klárka Hercog, se kterou má tuším 0:6 či 0:6 ...Ivetka Melzer má Svitolinu a Barča Bouchard, no jestli to mohlo dopadnout hůř už nevím :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
todle je nejhorší los, který mohl být...

Klárka to nemůže dát, Kájina asi taky ne ale ta holka umí překvapit, Iveta no asi taky ne a Barča má asi největší naději tím, že Genie vydeptá mix stylem, ale já to přeju Genie, proto se tak jmenuju...
Reagovat
Grape
Sara pěkně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
pěkný tenis, přeju víc Sáře.
Reagovat
smazaný uživatel
Dynamickej tenis ve 2. setu, Sára teda fakt jede, i když Jelena bojuje..
Reagovat
ta-dah
Job done. Sara je ve finale, gratuluju! Tam to lehke mit nebude, ale urcite bude bojovat:))
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
42 stupňů východně: Turksat 2A
Sports TV - frekvence 11958 MHz, symbolrate 27500, polarizace V
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným čtvrtfinále v Římě.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou.
Hvězdička znamená, že hráčka je v Římě v semifinále a může tam ještě získat další body:

1. Williams, S. 11040 (+6440) *
2. Li 7540 (+2940)
3. Radwanska, A. 6360 (+1760)
4. Halep 5140 (+540)
5. Azarenka 4741 (+141)
---------------------------------------
6. Kvitová 4600
---------------------------------------
7. Jankovic 4255 (-345) *
8. Sharapova 4141 (-459)
9. Kerber 3770 (-830)
10. Cibulkova 3705 (-895)
11. Ivanovic 3435 (-1165) *
12. Pennetta 3404 (-1196)
13. Errani 3355 (-1245) *
14. Wozniacki 2790 (-1810)
15. Suarez Navarro 2785 (-1815)
16. Stephens 2600 (-2000)
17. Lisicki 2556 (-2044)
18. Vinci 2510 (-2090)
19. Bouchard 2490 (-2110)
20. Stosur 2485 (-2115)
...

Petra sice v Římě opět selhala a nezvládla svůj první zápas na turnaji (letos už počtvrtý), ale na její postavení v žebříčku to nebude mít žádnej dramatickej dopad. Řím je totiž nepovinnej turnaj a tak Petra příjde pouze o 5 bodů (místo lonskýho Říma tj. 125 bodů si zapíše lonskej Carlsbad tj. 120 bodů) ...
Její ztráta na pátou Azarenkovou, která v Římě nestartuje a neobhájí tak lonský finále se navíc výrazně sníží ...
Předstihnout Petru může jen Jankovicová, která by k tomu ovšem potřebovala získat titul. Petra tak musí spoléhat na Serenu - pokud Serena tentokrát na turnaji vydrží až do konce a obhájí lonskej titul tak pomůže Petře udržet šestý místo ...

Halepová se i přes odstoupení z turnaje dostala před Azarenkovou na čtvrtý místo což je její nejlepší umístění v kariéře ...

Ivanovicová pokračuje ve skvělejch letošních výkonech a první desítku už má na dosah. Pokud v Římě získá titul posune se na devátý místo ...

Na antuce zase ožila i Erraniová, která by se v případě zisku titulu vrátila do první desítky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš nám něco vysvětlit? Nebudu teď komentovat tvoje -ová. Proč u srbských jmen Jankovič a Ivanovič sveřepě ignoruješ písmeno č, tedy háček? Je tohle normální? V originále tam mají čárkované c. A to se do češtiny vždy přepisuje naším háčkovaným!

Něco jiného jsou emigranti jako Raonic, Petkovic, Mladenovic. U nich se č nemá psát ani v českých textech, protože v nových zemích o srbskou koncovku přišli.
Reagovat
Grape
A není to jedno? Osobně si myslím, že jsou tu lidi rádi, že sem tommr ty průběžné žebříčky dává a málokdo má potřebu řešit, jestli někde je nebo není háček, to mi přijde jako vyložené hnidopišství.
Reagovat
smazaný uživatel
Musim se zastat tommra, tohle je uz opravdu dloubani se v hovinku, sorry :)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera to byl super zápas a na konci obrovská radost z vítězství Aničky! :) Tušil jsem, že Carla nebude snadná soupeřka, ale bylo to ještě těžší, než jsem si myslel... První dva gemy byly v pohodě, protože Ana tlačila z forehandu a Carla jenom běhala za základní čarou. Pak ale Carla začala chodit víc do kurtu a byla velmi nebezpečná. Ten její jednoručný bekhend je unikátní (ačkoliv mi to pořád připadá zvláštní, když holka hraje tenhle úder jednou rukou :)) a musím říct, že prohozy má zmáknuté dokonale. Bylo úplně vidět, jak Carla chce tlačit Anu do bekhendu. Následoval její obrat a najednou Ana prohrávala 2:4. Naštěstí ale v 1. setu přišel ještě jeden obrat a tentokrát od Any. Bylo hodně důležité, že Ana ukončila 1. set v desátém gemu na returnu. Sice na to potřebovala čtyři setboly, ale povedlo se... Jenže ve 2. setu Ana nechytla začátek a od toho se to všechno odvíjelo. Carla hrála fakt výborně a míčky z její rakety měly ideální délku... Třetí sada byla dlouho vyrovnaná, až do stavu 4:4 se čekalo na brejk. V devátém gemu využila Anička třetí brejkbol a za stavu 5:4 šla podávat na vítězství. Za tohoto stavu ale ještě měla brejkbol Carla, která však při něm udělala nevynucenou chybu z bekhendu (což je u ní výjimečné). Potom Anička dobře trefila první servis a vypracovala si mečbol, který proměnila winnerem. :)

O kvalitě tohoto zápasu nejlépe vypovídají statistiky winnerů a UE (Ana - 48 W, 34 UE; Carla - 40 W, 31 UE). Pro Anu to byl fakt těžký zápas proti houževnaté soupeřce a skvěle hrající antukářce. Přiznám se, že ve 3. setu mi přišlo, že Aně trochu chybějí síly (přece jenom, zápas to byl náročný a Carla měla den odpočinku navíc). Ovšem nakonec to Ana urvala a takové vydřené vítězství je dvojnásob cenné. Jsem moc rád, že to Anička zvládla a myslím si, že tenhle obrázek mluví úplně za všechno... :)
https://pbs.twimg.com/media/BnrwvgMCEAExhpi.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Zatímco proti Carle byla Ana favoritkou, dneska proti Sereně může jenom překvapit. Serena zatím prochází turnajem velmi hladce. Jasné výhry nad Lepchenko a Zhang asi všichni čekali, ale překvapilo mě, jakým výsledkem Serena vyhrála proti Petko... V každém případě, Ana může do toho zápasu nastoupit úplně uvolněně. Nemá co ztratit a navíc si může věřit, protože letos už Serenu jednou porazila. Pokud nebude Serena sázet jedno eso za druhým, tak má Ana určitě šanci. Myslím si, že ve výměnách od základní čáry se momentálně může Sereně vyrovnat.
Reagovat
freeteepek
Když vidíš, jak hraje Ivanovičová, tak si říkáš, jak může být v žebříčku až za Petrou? Když vidíš jak po návratu po zranění hraje Šarapovová, tak si říkáš, že je fakt dobrá. A to jí nesnáším...:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je před Anou zatím díky výsledkům z loňské sezony. V Race žebříčku je Ana sedmá a Petra čtrnáctá... Je ale fakt, že do konce sezony ještě hodně zbývá.
Reagovat
tommr
jak už psal monty Petra zatím těží z lonských výsledků. Pokud se na její hře nic zásadního nezmění tak je jen otázka času kdy se před ní Ivanovicová (a nejen ona) dostane ... :(
Reagovat
pepin
Petra potřebuje změnit jen jednu věc, ostatní má a je to propojené. Tou věcí je psychická odolnost. Tu naprosto ztratila.
Reagovat
MarcelPersch
Pokud Serena zahraje jako dneska a zlepší trošku servis, neztratí víc než 6 gamů. Come on Sereno!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist