Ivanovičová na Bali řádí. Jednička Na Li dohrála

4. 11. 2010, 17:49
Aktuality 1
Dva úplně odlišné zápasy viděli diváci v Bali, kde dnes začal poslední turnaj ženské sezony. Hned první den dohrála nejvýše nasazená z osmičky tenistek Na Li, která v třísetové bitvě podlehla japonské veteránce Dateové-Krummové. Ana Ivanovičová měla postup mnohem jednodušší, Rusku Pavljučenkovovou smetla za necelou hodinu 6-0 6-1.
Ana Ivanovičová

Na turnaji, jehož startovní pole čítá pouhých osm jmen, postoupila do semifinále jako první Ana Ivanovičová. Bývalá světová jednička sice nefiguruje mezi nasazenými, ale s turnajovou trojkou Anastasií Pavljučenkovovou z Ruska sehrála jednostranný zápas. Srbka, která nedávno ukončila spolupráci se svým trenérem, strávila na kurtu pouhých 56 minut, během kterých stihla soupeřce uštědřit 'kanára'.

"Byl to skoro perfektní výkon," pochvalovala si Ivanovičová, která nastřílela šest es. "Anastasia je těžká soupeřka a i když se podle výsledku zdá, že to bylo jednoduché, bylo tam pár těsných gamů. Servírovala jsem ale dobře, hrála agresivně a dobře se hýbala, takže si dneska nemůžu moc na nic stěžovat," dodala.

Srbka v posledních týdnech začíná znovu šplhat žebříčkem nahoru, což je také výsledkem její spolupráce s trenérem Günthardtem, s nímž před pár dny ukončila spolupráci.

"Jsem přesvědčená, že se věci konečně dávají do pořádku. Věci, na kterých jsme pracovali, v zápasech fungují, a to je pak znát, když jste podtlakem a hrajete důležité výměny," řekla Ivanovičová.

Její soupeřkou v boji o finále v sobotu trochu překvapivě nebude nejvýše nasazená Číňanka Na Li, ale její dnešní přemožitelka Kimiko Dateová Krummová. Čtyřicetiletá Japonka, která svůj kariérní vrchol prožila už v roce 1995, kdy byla 4. v žebříčku WTA, turnajovou jedničku udolala za dvě hodiny a 22 minut 6-4 3-6 6-4.

Dateová-Krummová odstartovala lépe a vedení 5-1 v úvodní sadě už nepustila. Ve druhém setu viděli diváci pět brejků v řadě a ze hry o to, která z tenistek si udrží podání, vyšla lépe Na Li, jež srovnala na 1:1.

Číňanka potom i na začátku rozhodujícího setu potvrzovala roli favoritky, neudržela ale vedení 3-1 a když prohrála čtyři z dalších pěti gamů, musela podávat na udržení v zápase. V posledním gamu utkání třikrát prokázala pevné nervy, když odvrátila mečboly své soupeřky, při čtvrtém mečbolu ale zahrála dvojchybu a japonské tenistce tak podlehla 4-6 6-3 4-6.

"Proti Li je těžké hrát, ale když jsem prohrávala ve třetím setu, chtěla jsem se ještě přinutit k obratu," radovala se Dateová-Krummová. "Pořád mě to na kurtu baví a snažím se každý zápas odehrát co nejlíp. S Anou jsem nikdy nehrála. Je to těžká soupeřka, ale to jsou tu všechny," dodala Japonka, která na Bali hraje díky divoké kartě od pořadatelů.

Výsledky - Bali (tvrdý povrch, dotace 600.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dateová-Krummová (Jap.) - Na Li (1-Čína) 6:4, 3:6, 6:4, Ivanovičová (Srb.) - Pavljučenkovová (3-Rus.) 6:0, 6:1.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist