Ivanovičová je ve finále v nezvyklé roli - jako favoritka

6. 6. 2008, 16:50
Aktuality 0
Už třetí finále grandslamu čeká srbskou tenistku Anu Ivanovičovou. Poprvé do něj ale jde jako jasná favoritka. Loni na Roland Garros dostala tvrdou lekci od světové jedničky Justine Heninové, letos na Australian Open podlehla dvojnásobné grandslamové vítězce Marii Šarapovové. V sobotu ji čeká až čtrnáctá hráčka světa Dinara Safinová, pro kterou to bude premiérové grandslamové finále.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Ivanovičová loni uhrála s belgickou antukovou královnou jen tři gamy, ale považuje to za dobrou zkušenost. "Hodně jsem se naučila od Justine a z pocitů z cesty na kurt. Takže opravdu doufám, že letos budu hrát jinak. Mám pocit, že na letošním French Open jsem jinou hráčkou, a doufám, že udělám ještě ten krok navíc," řekla srbská tenistka, která se v pondělí stane novou světovou jedničkou.

Safinová se však zdá být na letošním Roland Garros nezničitelná, Šarapovové i Jeleně Dementěvové utekla z mečbolu. V semifinále pak mladší sestra Marata Safina jasně přehrála další Rusku Světlanu Kuzněcovovou.

Temperamentem Dinara připomíná svého bratra, ale na rozdíl od něj se na grandslamu před letošní Paříží nikdy nedostala dál než do čtvrtfinále. Do francouzské metropole však přijela povzbuzena triumfem na turnaji v Berlíně, kde se stala poslední tenistkou, která porazila Heninovou. Tehdejší světová jednička pak náhle ohlásila konec kariéry.

Safinová si před prvním velkým finále nepřipouští tlak. "Ony jsou na tom lépe na žebříčku a jsou lepší hráčky, takže všechen tlak leží na nich. Ony musejí potvrzovat," řekla ve chvíli, kdy ještě neznala jméno své finálové soupeřky.

Mistryně v otáčení zápasů je připravena na kurtu nechat naprosto všechno. "Jestli budu muset umřít, tak tam umřu, protože už není na co šetřit síly," poznamenala výborná antukářka. Na rozdíl od Ivanovičové, která spoléhá především na drtivý forhend, Safinová do výměn často zařazuje údery s horní rotací.

Finále začne v sobotu v 15:00, přímý přenos vysílá Eurosport.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist