Italky vyhrály v Austrálii a vykročily za třetím titulem v řadě

6. 2. 2011, 11:47
Aktuality 0
FED CUP - Italské tenistky ve Fed Cupu vykročily za třetím titulem v řadě. Letošní ročník zahájily vítězstvím 4-1 na půdě Austrálie, když otočily stav z 0-1. V dnešních dvouhrách o postupu rozhodly Francesca Schiavoneová a Flavia Pennettaová.
Flavia Pennettaová

Australanky se včera zásluhou Grothové ujaly vedení 1-0, Pennettaová pak ale po boji zdolala domácí jedničku Stosurovou a vyrovnala.

Vítězky posledních dvou ročníků dnes do vedení poslala Francesca Schiavoneová, v repríze loňského finále French Open zdolala za dvě hodiny a 44 minut 7-6 3-6 7-5 Samanthu Stosurovou.

O postupu do semifinále pak rozhodla Flavia Pennettaová hladkou výhrou 6-3 6-2 nad Jarmilou Grothovou.

"Včera to mohlo být 2-0 nebo 0-2. Takže jsme moc šťastné, že jsme vyhrály," radovala se Pennettaová. "Byl to těžký duel, protože oba týmy jsou velmi silné. Hrál se dobrý tenis, nebyl mezi námi velký rozdíl," přiznala italská dvojka, jež ve Fed Cupu vyhrála už 20. singlové utkání, navíc desáté v řadě.

Italky, které se už čtvrtý rok spoléhají na kvarteto Pennettaová, Schiavoneová, Erraniová a Vinciová, ve Fed Cupu vyhrály tři z posledních pěti ročníků. Na Australanky vyzrály až na šestý pokus, v letech 1972 až 1988 dokonce nevyhrály jediný zápas. 

V semifinále narazí Rusky, které v Moskvě odvrátily senzaci proti Francouzkám. V neděli díky Pavljučenkovové a Kuzněcovové otočily stav 0-2 na zápasy.

- FED CUP SVĚTOVÁ SKUPINA I (čtvrtfinále) -
sobotní a nedělní výsledky (05. - 06. 02. 2011)

Austrálie - Itálie 1-4 ... konečný výsledek (Hobart, tv. povrch)

Grothová - Schiavoneová 6-7(4) 6-3 6-3
Stosurová - Pennettaová 6-7(5) 7-6(5) 4-6
Stosurová - Schiavoneová 6-7(1) 6-3 5-7
Grothová - Pennettaová 3-6 2-6
Rodionovová/Stubbsová - Erraniová/Vinciová 6-2 6-7(1) 4-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist