Italky dobyly Barcelonu. Dvouhru ovládla Schiavoneová

17. 4. 2010, 21:39
Aktuality 2
WTA BARCELONA - České tenistky za týden hrají semifinále Fed Cuu v Itálii a jejich soupeřky jim vyslaly varování. Italka Francesca Schiavoneová ve finále turnaje v Barceloně smetla krajanku Vinciovou, jež pak po boku další hráčky z Apeninského poloostrova Erraniové uspěla ve čtyřhře.
Francesca Schiavoneová

Italka Francesca Schiavoneová ve finále potvrdila roli nejvýše nasazené hráčky a porazila obhájkyni titulu a kolegyni z fedcupové reprezentace Robertu Vinciovou dvakrát 6-1.

Devětadvacetiletá Schiavoneová zdolala o dva roky mladší Vinciovou, se kterou loni v Barceloně prohrála v semifinále, za hodinu a vedle prémie 37.000 dolarů si připsala první letošní titul. Celkem má na kontě tři turnajová vítězství.

Vinciová si spravila náladu alespoň ve finále čtyřhry, ve které spolu s další fedcupovou reprezentantkou Sarou Erraniovou porazila švýcarsko-italský pár Timea Bacsinszká a Tathiana Garbinová 6-1 3-6 10-2.

Schiavoneová, Vinciová i Erraniová jsou v nominaci pro semifinále Fed Cupu s Českou republikou, které se hraje o příštím víkendu v Římě. V týmu je ještě doplní Flavia Pennettaová, která minulý týden vyhrála turnaj v Marbelle a předtím čtyřhru v Miami.

Příští týden v Barceloně hrají muži, mezi nimiž se bude snažit uhájit svou pětiletou neporazitelnost Rafael Nadal.

- WTA INTERNATIONAL BARCELONA (Španělsko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (17. 04. 2010)

Dvouhra - finále:
Schiavoneová (1-It.) - Vinciová (It.) 6-1 6-1

Čtyřhra - finále:
Erraniová/Vinciová (4-It.) - Bacsinszká/Garbinová (Švýc./It.) 6-1 3-6 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřite někdo, že naši uhraji aspon bod?:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist