Istomin si v San Jose zahraje o první titul proti obhájci Raonicovi

19. 2. 2012, 09:46
Aktuality 11
ATP SAN JOSE - Uzbek Denis Istomin v semifinále halového turnaje v San Jose zdolal Francouze Benneteaua a postoupil do svého druhého finále. O první titul se utká s obhájcem loňského prvenství Kanaďanem Raonicem.
Denis Istomin

Denis Istomin v San Jose vyřadil tři Američany včetně Roddicka a už podruhé v sezoně postoupil do semifinále. V něm čelil pátému nasazenému Julienu Benneteauovi, který hrál už od druhé letošní finále. 

Pětadvacetiletý Uzbek v předchozích dvou vzájemných soubojích s o pět let starším Francouzem neuhrál ani set, v Kalifornii ale odvrátil 4 z 5 brejkbolů a po dvou hodinách a 20 minutách boje zvítězil 6-3 6-7 6-3.

"Ve druhém setu jsem začal hrát trochu slabší údery. Ale jakmile jsem zase hrál agresivně, vzal jsem mu podání a zápas ukončil vcelku komfortně," komentoval 61. hráč světa Istomin, který si dosud jediné finále zahrál v roce 2010 v New Havenu.

"Letos jsem začal opravdu dobře. Jsem rád, že jsem tu ve finále. Mám pocit, že jsem teď v dobré fyzické kondici," pochvaluje si Uzbek svůj dosud nejlepší vstup do sezony. 

O premiérové vítězství na turnaji ATP se v místní hale utká s obhájcem titulu Milosem Raonicem. "Samozřejmě, že půjdu na kurt s cílem vyhrát, ale Milos je velmi dobrý hráč. Doufám, že zítra předevedeme velký boj," těší se Istomin. 

Raonic si v semifinále pomohl 20 esy proti domácímu Ryanu Harrisonovi, kterého porazil 7-6 6-2 a oplatil mu loňskou porážku z Indian Wells a zabránil v postupu do premiérového finále. 

"Myslím, že jsem dnes na podání odvedl opětdobrou práci. První servis byl opravdu výborný, ale když jsem ho netrefil, hrál jsem dobře i po druhém podání," pochvaloval si Raonic. "V přípravě před sezonou jsem neztrácel příliš dnů pilováním servisu, soustředil jsem se spíše na return. A vylepšoval všechny údery od základní čáry až po síť," vyprávěl jednadvacetiletý Kanaďan, objev loňské sezony.

"Jeho (Raonicův) servis je jedním z nejlepších. V hale to pro soupeře není vůbec jednoduché," komentoval devatenáctiletý Harrison, který už potřetí skončil v semifinále. "V prvním setu jsem podával také dobře, byl to velmi těsný set. Snažil jsem se si udržet pozitivní postoj, ale nemůžete kontrolovat vše, co se stane. Soupeř se snaží o to samé," dodal talentovaný Američan.

- ATP 250 SAN JOSE -
(USA, tv. povrch / hala, 531.000 dolarů)
sobotní výsledky (18. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Raonic (3-Kan.) - Harrison (USA) 7-6(4) 6-2
Istomin (Uzb.) - Benneteau (5-Fr.) 6-3 6-7(4) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jsem koukal na los v Memphisu a v 1.kole hraje s Melzerem. Vzhledem k tomu co už letos Istomin nahrál, má podle mě šanci, i když Melzer možná bude namlsaný po úspěchu na DC. Každopádně mě překvapilo, že od půlnoci má hrát finále v San Jose a 1.kolo v Memphisu už o 17 hodin později.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to chodívá tak, že nechají finalisty z předchozích turnajů hrát až v úterý..tedy co vím :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to má dobrý, takhle by to asi nebylo hratelný.
Reagovat
smazaný uživatel
71.titul , congratulations
Reagovat
taffer
Tak to je zatím pěknej mazec! Snad to vydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
mel by, vzdyt se neho podivej - tenis je prece tak snadny.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Krasny zapas, dlouhe vymeny skoro jako na antuce. Vloni zde hral ctvrtfinale, ale i tak si myslim, ze na tu padesatku to stacit bude. Uvidi se, jak zvladne finale psychicky, zas tak casto tento pocit nezazil.Preji mu, aby to vyslo, vitezstvi si za predvadenou hru zaslouzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych mu přál titul, ale Raonič je pro mě přecejenom favorit.
I kdyby na top 50 nedosáhl teď, tak pokud si udrží formu i do Memphisu, kde má taky startovat a loni tam uhrál jen 1.kolo, tak je v ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Istomin mě tady příjemně překvapil, i přes to je pro mě pořád favoritem Raonič.
Celkově se mi zdá, že má letos Denis skvělý start sezony. V Brisbane prohrál s Tomičem, v Sydney s pozdějším vítězem Nieminenem, na AO skončil v 1. kole, ale sebrat set Tsongovi není vůbec špatné. Jen ten challenger v Austrálii se mu nepovedl, ale loni ke konci sezony se mi zdál na challengerech špatně motivovaný a to se to pak moc dobře nehraje. Podíval jsem se v rychlosti na body a myslím, že možná už po San Jose se posune do top 50.
Reagovat
smazaný uživatel
Istomina jsem viděl při AO s Tsongou. Slušně držel krok, jen semtam mi přišel trochu neohrabaný při rychlejším pohybu a takový pomalejší na returnu. Taky věřím v obhajobu Raoniče, hala mu sedí, servis ho drží neuvěřitelně, nemusí o něj moc bojovat, to je potom všecko snažší.

Mimochodem, někde jsem se nedávno dočetl, že Istomin prodělal těžké zranění nohy když dospíval..dva roky prý nemohl hrát. Klobouk dolů, že se vůbec po tom dostal na takovou úroveň a může hrát o titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se na AO hlavně líbil na síti, některé jeho síťové výkony snesly nejpřísnější měřítka. Ale být pomalejší na returnu a hrát s Raoničem, to není dobrá kombinace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist