IPTL: Federer v Indii zdolal Djokoviče, porážku Indian Aces ale neodvrátil

8. 12. 2014, 20:17
Aktuality 189
IPTL - Turnaj IPTL v Novém Dillí vyvrcholil soubojem dvou nejlepších tenistů světa. Roger Federer dnes zdolal světovou jedničku Novaka Djokoviče a udržel si neporazitelnost v soutěži, porážku Indian Aces už ale neodvrátil.
Profily hráčů
Roger Federer a Novak Djokovič

Nová exhibiční soutěž IPTL má za sebou třetí ze čtyř třídenních miniturnajů. Po Filipínách a Singapuru dnes tenisté uzavřeli kapitolu v indickém Dillí, kde se diváci dočkali i souboje dvou nejlepších tenistů současnosti.

V duelu mezi domácími Micromax Indian Aces a UAE Royals se proti sobě postavili Roger Federer a Novak Djokovič a fanouškům nabídli vrchol dne. Nejprve se proti sobě na chvíli postavili ve čtyřhře a pak za skvělé amtosféry svedli souboj ve dvouhře.

Z obou duelů odešel jako vítěz třiatřicetiletý Švýcar, který pokaždé rozhodl až v rozhodujícím pětiminutovém 'rozstřelu'. V deblu hrál s Francouzem Gaëlem Monfilsem. Celý zápas ale vyhrál poměrem 29-22 'Djokovičův' tým UAE Royals, který se tak v průběžné tabulce přiblížil právě vedoucím Indian Aces.

Celá soutěž vyvrcholí od čtvrtka do soboty ve Spojených arabských emirátech v Dubaji, kde se rozhodne o šampionech premiérového ročníku. Singapore Slammers v sestavě s Tomášem Berdychem dnes přišli o poslední teoretickou naději na vítězství.

Každý zápas je složen z pěti setů - dvouhry mužů, dvouhry žen, čtyřhry mužů, smíšené čtyřhry a dvouhry legend. Podle upravených pravidel, která mají přispět k plynulosti hry, se hraje na šest vítězných gamů, za stavu 5-5 přichází na řadu pětiminutový rozstřel. Zápas vyhraje tým, který v součtu pěti zápasů získá nejvíce gamů.

Vítězný tým si do tabulky připočte 4 body. Poražený tým získá 2 body v případě, že uhraje 20 a více gamů, 1 bod si připočte za zisk minimálně 10 her. Pořadí se sčítá ze všech čtyř turnajů.

- INTERNATIONAL PREMIERE TENNIS LEAGUE 2014 -
(Indie / Nové Dillí, tv. povrch / hala)
nedělní výsledky (07. 12. 2014)
Manila Mavericks - Singapore Slammers 23-17
Tsonga - Berdych (Kyrgios) 6:2
Flipkensová/Nestor - Hantuchová/Kyrgios 3:6
Flipkensová - Hantuchová 2:6
Tsonga/Nestor - Hewitt/Kyrgios 6:0
Philippoussis - Rafter 6:3
UAE Royals - Micromax Indian Aces 29-22
Mladenovicová - Ivanovičová 6-5
Ivaniševič - Sampras 6-3
Zimonjič/Mladenovicová - Bopanna/Mirzaová 6-2
Zimonjič/Čilič (Djokovič) - Federer/Monfils 5-6
Djokovič - Federer 5-6

tým Z V P gamy B
1. Micromax Indian Aces
9
6
3
225-181 30
2. UAE Royals
9
5
4
221-217 27
3. Manila Mavericks
9
5
4
216-206 27
4. Singapore Slammers 9
2
7
178-236 17
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

189
Přidat komentář
Roger_Federer
Za 3 roky jsme se od tebe dozvedeli :
Hraci 04-07, byly slaby a nebyla konkurence.
Turnaj mistru je podradny.
Tenisove turnaje v halach jsou podradne..
Pokud nehraje Rafa - 2012, 2014 je slaba konkurence.
Reagovat
smazaný uživatel
A Olympiada se hraje jen na antuce, protoze jinak by Nadal zlato nemel a usklebeny maestro mel zlata min. 3 misto zadneho :DD
Reagovat
Roger_Federer
Nevim proc, vzdycky kdyz ctu nejskx tvuj koment vzpomenu si psa Pluta..Takovy ten uplne stary kresleny serial..On furt tak roztomile stekal , ale nerekl vlastne nikdy nic.:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Od: Barney
Autora tohoto komentáře máte v ignoraci.

A je klid :-)
Reagovat
Kozoroh
Já už mám několik týdnů v ignoru Fandinu a její mnohdy pitomé příspěvky tak nemusím číst. Doporučuji všem!
Reagovat
mrafe
Kozorohu díky za tip. Už je Barney v inoraci. Ten ignor je předělaný, dřív, když jsem měla někoho v ignoru, tak vypadlo celé vlákno, teď tam není akorát jeho příspěvek.
Reagovat
Cico93
Fandina v ignoru? to neeee to by bola nuda.
Reagovat
Fandina
Moje příspěvky jsou pitomé? Tak tos toho moc nezažil chlapče.
Reagovat
Roger_Federer
Vetdina tvych prizpevku je strasne pitoma.
Reagovat
Fandina
Znáš to, pro hloupého všechno hloupé.
Reagovat
slacker
Pro starou a tlustou kazdy stary tlusty
Reagovat
Fandina
staří lidé jsou moudří, to je velké plus a tlustí lidé jsou pohodáři
Reagovat
Stan_Borowitz
A kolik tun LCD displejů se kvůli tomu popsalo. Jen pomysleme na tu uhlíkovou stopu! Naše děti nás za to budou jednou nenávidět...
Reagovat
spaniel
Naše deti v tom budou nejspíš pokracovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jinak - různé nátlakové organizace, které budou tvrdit, že jednají jménem a v zájmu našich dětí, nás za to budou naoko nenávidět, ale ve skutečnosti milovat...
Reagovat
Roger_Federer
"Na Wimbledonu je na síti čestvá trávička, sotva ohnutá pár hráči jako Federer, Llodra, Štěpec, zato vzadu se hlíná práší, že je to vidět i z vesmíru a diváci musí nosit roušky jako při pouštní bouři."
Reagovat
spaniel
Hezky :) Takže Forehand znevažuje TM, protože ho býček nikdy nevyhrál a vzápětí vytahuje Nadalův rekord v M1000, které jsou v důležitosti za TM. Samozřejmě přes 70% titulů z M1000 má zase z oranžády.

Nic, půjdu na to stejným způsobem. Podle mě Nadal neměl absolutně žádnou konkurenci na antuce a díky tomu sbíral tituly z RG prakticky už od premiéry. Nebýt této neskutečně slabé antukové éry, měl by o mnoho titulů méně. To je jasný fakt. Ta slabá konkurence způsobila, že Nadal vypadá jako antukový bůh.

Plus nmu neustálé zpomalování povrchů umožnilo, aby vyhrál i něco mimo antuky. No, trvalo to sice několik let, ale nakonec přece jen něco urval. Jen co to TM? Chudáci už jsou bezradní, už ho zpomalili tak, že i Raonic si tam připadá jak Flash Gordon ale Nadal pořád ne a ne vyhrát. Třeba zkusí obalit míče antukou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Řekněme, že je předpoklad Forehanda o slabém období 2004-2007 správný a odečtěme Federerovi všechny tituly z té doby, jakoby v těch letech nic nevyhrál, protože měl prostě skvělého soupeře z Galaxie X, který přiletěl v lednu 2004 a odletěl v prosinci 2007 a Federera v každém velkém finále v té době porazil. Co mu zbude z velkých titulů?

GS - 6 (včetně kariérního grandslamu)
TM - 2
Masters - 9

Tak a teď samozřejmě musíme v zájmu objektivity přijmout i stejně validní předpoklad o slabé konkurenci na antuce a vyloučit všechny tituly Nadala z tohoto povrchu. Jakoby na antuce nikdy nic velkého nevyhrál, protože ho prostě ve finále vždy porazil tenista z Galaxie Y, který hrál jen na antuce. Co mu zbude z velkých titulů?

GS - 5 (chybí mu kariérní GS)
TM - 0
Masters - 8

Stále vidíme, že je i v případě přijetí Forehandova požadavku Federer celkově vede o 6000 bodů, to je o více než 33%, a i v každém jednotlivém parametru je úspěšnější...
Reagovat
smazaný uživatel
Zabudol si však na základnú vec..Roger mal na tých 6GS o 5rokov viac času..:)..Lebo je proste starší..

Pouzi rovnakú rovnicu, keď obaja skoncia s kariérou a čísla budú v Rafov prospech :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jenže to je budoucnost, která zatím neexistuje a hovořit o ní je tedy irelevantní. Smysl má hovořit výhradně o současnosti a tomu, co jí předcházelo. Opravdu ti víc už vstříc vyjít nelze.
Reagovat
Stan_Borowitz
Navíc na ně neměl o 6 let víc času, vždyť jsme mu přece 4 roky sebrali, nota bene ty nejlepší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pardon - neměl 5 let navíc, ale nejvýš jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukam, ze diagnoza zvana eleganovska demence tady kulminuje :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě možná stojí za zmínku, že tenista z Galaxie X by se s 11 GS tituly dělil o druhou až třetí příčku v Open Éře, zatímco tenista z Galaxie Y s 9 GS tituly by byl čtvrtý.
Reagovat
Cico93
Tak ked, je to tak ako píšeš, že Nadal len vyzerá ako antukový Boh, tak prečo ho Federer resp. Novak na RG nikdy neporazili? Mali nato dokopy x príležitostí.
Reagovat
spaniel
Nejsou zadni konkurenti, to je prece jasne.
Reagovat
Cico93
Takže oni niesu konkurenti? Čo viac chceš?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě antukově nevyzráli.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavne ten egoista jeste nedozral, on kterej uz je 3x prezralej, pozitej, stravenej a uz i vysranej :-D
Reagovat
Cico93
Kukate theReds? Jak Steven zavesil. Ešte 1 pome.
Reagovat
Cico93
Och jeeeeej
Reagovat
Mayo
ževraj zavesil ako pánes...pošli link čičo na góla
Reagovat
Cico93
Nemám link;)
Reagovat
smazaný uživatel
Strašný výkon (další v řadě), hlavně 1. poločas. Být tam Luis, tak dal hat-trick a nebylo co řešit :) No ale vlastně být tam Luis, tak dnes hráli náhradníci, protože by měl Liverpool postup dávno jistý...
Reagovat
Mayo
ja hovoril už pred sezónou, že Suaréz sa absolútne nehodí do Barcelony...on mal ostať v Poole alebo ísť do iného klubu PL...bohužiaľ jeho potenciál ostane nevyužitý môj názor
Reagovat
Cico93
Presne, svojim štýlom Sa hodi všade len nie do Barcy. Tam bude už len v tieni Messiho a Neymara.
Reagovat
Mayo
ale vieš čo ti poviem...Real je neskutočný...tú šnúru neprehier (alebo výher neviem presne) čo ťahá je spektakulárna...už to je asi cca 20 zápasov
Reagovat
smazaný uživatel
Po dnešku 19. Ta série je famózní, sice se dá říct, že jediný rovnocenný soupeř během ní byla Barca, ale už to, že asi 3 měsíce odehrají bez jediného zaváhání s outsiderem, zaslouží uznání. Něco jako Nole a jaro 2011 :)
Reagovat
Mayo
random...ty si djoki fanda ? ... no nevadí, že s kým hrali ale aj tak je to skvelé...a ja im prajem nech tú sériu natiahnu, čo najviac
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem, proto ta "narážka" :-)

Ta série Realu je každopádně famózní a dá se čekat, že jí ještě protáhnou. Docela se divím, že na ně ještě píšou kurzy jako např. teď v Almerii - 1,2 na Real. To bych si snad i vsadil, protože ta pravděpodobnost výhry je nad 90%.
Reagovat
Mayo
nejako sa tu rozrastáte :D ... čím to bude...1,2 kurzy sa neoplatí dávať...potom to újde a vieš ako to chodí
Reagovat
smazaný uživatel
No já to sázení moc nehrotím. Ale těch 1,2 mi při současné formě Realu přijde ještě hodně :)

A Nole má 7 GS, tak by tu měl mít aspoň tolik fandů :D
Reagovat
Mayo
nebolo ich tu toľko jak som sem začal chodiť tuším...tak aby som vedel reku komu lebo tie nové tváre čo sú tu tak neviem...budem pamätať reku... (: ... a vo fotbale komu ?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi 20 let Liverpool, ale ne nějak fanaticky. Jako soutěž mě nejvíc baví FA Cup, ty týmy z nižších soutěží ještě předvádějí nějaké pozůstatky anglického fotbalu na rozdíl od PL :)
Reagovat
Mayo
takže si radšej pozrieš tie menšie kluby ako tie glory ? tak to je obdivuhodné veru...a Liverpool, no škoda ich ale tak čo s nimi
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to pár zápasů do roka, jen v TV, na netu to nevyhledávám. Ten velký fotbal mě poslední dobou moc nebaví, už mi to připadá skoro víc jako showbusiness než sport. Na LM a PL se mrknu pořád, ale už to nemám jako prioritu.
Reagovat
Mayo
ja futbal som mal vždy veľmi rád aj mám ale tiež už ho toľko nesledujem ako tomu bývalo...LM keď si pozriem tak v telke jedine a potom tie repre zápasy a veľké turnaje ale LM musím na nete napríklad a tak si pozriem len svojich obľúbencov a to je všetko ...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si to myslím, ale zase je otázka, jak by to bylo, kdyby zůstal v PL. Angličtí novináři byli během MS v čele té inkvizice proti němu a neměl by tam zrovna ideální atmosféru.

Ale tak dejme tomu, že ty peníze za něj byly pro Liverpool dobré, jen se je pak nepovedlo zrovna dobře investovat. Balotelli totální fail, ti mladí hráči se třeba můžou časem prosadit, ale oni neměli myslet na nějakou vzdálenou budoucnost, ale přivést hotové hráče do základu. O to víc teď chybí Sturridge.
Reagovat
smazaný uživatel
A Ramsey za Arsenal taky pěkně. Fakt škoda ten Wales, vždycky se jim sejdou tak 2-3 top hráči v generaci, ale na velký turnaj čekají 70 let...
Reagovat
Kozoroh
Reakci tu umisťuji nahoru, protože vlákno už začíná mizet :-)

" Lenže celá naša dnešná diskusia porovnáva najlepších hráčov.."
No jo, naše debata o nejlepších hráčích sklouzla k povrchům - a začal si s tím ty!
" Žiaden v podstate piaty GS neexistuje, Grandslamy sú štyri..Jednoduché ako facka..Antuka, hard, tráva sú smerodajné povrchy, v hale sa hrá necelý mesiac a aj to kvoli počasiu..Na antuke sa hrá 35% turnajov, ak nie viac..Ale ak ťa to poteší, v hale je Roger lepším hráčom, bohuziaľ hala je na chvoste dolezitosti.."
Já jsem však zjistil, že tvoje slova nejsou úplně pravdivá, neboť v hale se hraje 21% turnajů. Tys pak argumentoval, že velká část halových turnajů jsou 250, což ale platí i o turnajích antukových - 14 250 se hraje na antuce, 9 v hale. Zde antuka výrazně vede. Co se týče TOP turnajů, antuka má RG a hala TM. Na 500 to je 3-3 a na 1000 3-1 pro antuku, ale jedna z antukových 1000 je nepovinná! Suma sumárum hala má dva velké turnaje, antuka čtyři, venkovní beton sedm.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že všetko podstatné som napísal v poslednej reakcii v miznúcom vlákne, už by som sa len opakoval..

Pre dnešok možeme zatvoriť krám..Tak zas niekedy nabudúce :-)
Reagovat
Kozoroh
Ale to škoda, s tebou se lze krásně hádat ;-)
Reagovat
Cico93
Tak, ale nežijeme TP, to nás neuživi.
Reagovat
Mayo
škoda, že takýto dobrý portál neni aj na iné športy :/
Reagovat
Kozoroh
"V kalendári špičkového hráča je okolo 17-18 turnajov a v hale je zaujímavá akurát bodka za sezónou, TM..Plus Paríž predtým..T sú 2 z 18!.."
V halách se hraje i v únoru po AO. Třeba Berdych letos z halových nepodzimních turnajů odehrál Rotterdam, Federer loni a předloni taktéž. Letos byl v Rotterdamu i Murray. Takže neplatí slova, že TOP hráči odehrají jen 2 halové turnaje za rok.

"Zálež od hráča, Rafa uprednostn 500ku v Barce alebo v Riu a nehrá napr. Dubaj a často vynechával aj Paríž.."
Dubaj se nehraje v hale! A loni v Paříži hrál, nešetřil se před TM.

"Ten v hale je alternatíva, rovnako ako halová atletika alebo halový futbal, tenis sa hral odjakživa vonku, práve preto tam nikdy nebude Grandslam"
Co ty víš, co se stane v budoucnu? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Viem, že Dubaj sa nehrá v hale..Je to len na margo toho, že tie 500ky si každý vyberá podľa svojho gusta..Áno, Rotterdam..Sorry, ale to je presne ten podradný turnaj, ktorý som mal na mysli..To už aj Doha má lepšie renomé..

Stále platí, že hala je v tieni grandslamových povrchov.
Reagovat
Kozoroh
Vzhledem k tomu, že se v hale koná "pátý GS", tak jsem toho mínění, že ve stínu venkovního betonu, trávy a antuky není. A nejsem sám, kdo tento názor sdílí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vzhladom k tomu, ze piaty grandslam neexistuje, sú len styri, tak v tom tieni naozaj je :)
Reagovat
Kozoroh
"Samp by isto vymenil vsetky svoje TM za jeden RG, opakujem na GS sa vždy bude pozerať inak a pozri sa na Noleho ako velmi túzi ziskat RG, preco asi.."

No řek bych že kdyby Rafa mohl, tak by jeden pohár z RG za titul z TM vyměnil, aby měl kompletní WTF Slam a Super Slam :-D
Reagovat
Mayo
vymeniť GS ... dobre ty
Reagovat
smazaný uživatel
Nebláázni..
Reagovat
Kozoroh
Proč asi Rafa chce, aby se TM konalo na antuce? Nu aby ho už konečně vyhrál!
Komplexní tenista se neohlíží, jestli hraje na betonu, na antuce, v hale, vyhrává všude!! A pokud má Nadal velký problém s halou, tak úplně nesplňuje definici "komplexního hráče". A hala není podřadným povrchem, jak se nám tu snažíš Forehande namluvit, když se na halovém betonu koná WTF neboli TM, nejdůležitější a nejprestižnější tenisový turnaj po GS podnicích.
Z trojice Federer, Nadal, Djokovič je Nadal nejdále od stavu "komplexního hráče"! Nadalovi sedí jen venkovní kurty!
Reagovat
spaniel
Nadal taky nikdy nevyhrál na modré antuce - není přizpůsobivý.
Taky na koberci měl mizernou bilanci a určitě se doteď budí s oroseným čelem z nočních můr, kde se mu zdá, že dali na RG koberec.
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel, že si si ty lupol takto na vecer?..:)
Reagovat
spaniel
Ne, právě jsem se vrátil z deblu, tak asi endorfiny :D
Reagovat
Mayo
nie vždy sa podarí všetko vyhrať no ... má čo má a je toho dosť (: , čo tam po hale...v hale nech si hrajú florbal, basket, hádzanú a iné :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
Len vonkajšie kurty bohate stačia :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyměnit GS za TM? Stejný nesmysl jako porovnávat zlato v hokeji z OH a MS.
Reagovat
smazaný uživatel
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--Hq8MW2t1--/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/e1kozvhyqe9yd9x1hmaw.gif
Reagovat
Stan_Borowitz
nové kolo rozhovorů o odzbrojení mezi SSSR a USA právě začalo...
Reagovat
mrafe
Stane, dovolila bych si odporovat,já bych to nazvala tvající nekonečný příběh
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo tak...
Reagovat
spaniel
Nejlépe jde vidět, že je Nadal především antukář a že je výjimečné výsledky na antuce deformují jeho celkové výsledky, na statistice výhry/prohry v %.

Momentálne Nadal vede historický žebříček W/L %:
1. Nadal 83,5%
2. Borg 82,7 %
6. Federer 81,4 %

Dle povrchů:
Nadal: antuka 93% / hard 77,8% / Tráva 77,9% / hala 67%
Fedex: antuka 76,2% / hard 82,9% / tráva 87,3% / hala 80,3%

V nejlepších sezonách:
Nadal 91,5%(2013)
Federer: 95,3% (2005)

Jakkoliv poskládáš sezony, 2, 3, 4 až 10 nejlepších, vždy má Federer vyšší % než Nadal. Federer má pořád průměr nad 90% u nejlepších 6 sezon. Nadalovi složíš nejlepší 3 a už je pod 90, teda průměr nad 90% má jen u 2 nejlepších sezon, 2010 a 2013. Jde o procenta, takže se počítají jen odehrané zápasy, zranění nemají vliv. Sezony nad 90% jsou známkou celkové dominance nad polem, kde jeden povrch nestačí. Když vezmeš 2 nej sezony u obou: Fed 95,05% a Rafa 90,06%, ale ten poměr odehraných zápasů (W-L): Fed 173-9, Nadal 154-17! Před Rafou jsou tito hráči, kteří více dominovali poli: Federer, McEnroe, Borg, Connors, Lendl. Do 6 nej sezon je před ním i Djokovic, až od 6 více je Nadal těsně před Nolem (za což může Noleho průměr před 2011).

Navíc Nadal odehrál 41,2% všech svých zápasů na antuce, na které nikdy nechybí a vynechává ty, na kterých má % horší. Co z toho plyne je snad jasné, Nadalove čísla a to jakékoliv jsou vždy na maximum přifouknuté antukou. S 93% a tím, že skoro polovinu všeho odehrál na antuce ani není divu. U Federera je naopak vidět, že i když měl mnohem pomalejší start než Nadal a měl % hodně dole (98-03) a i s jeho úpadkem po 2010 si pořád drží vysoké procenta. To je dáno největší dominancí jaká kdy byla v jeho nej letech.
Reagovat
spaniel
Tady jsou podklady

http://i.imgur.com/ByYSa1R.png
Reagovat
smazaný uživatel
Tie čísla sú skreslené antukou, rovnako ako sú Rogerove čísla skreslené obdobím 04-07, kedy nečelil žiadnemu sokovi seberovnej úrovne v rovnakom veku. Nemôžeš potláčať faktor konkurencie, to proste nejde. Ozaj si myslíš, že taký Moya alebo J.C. Ferrero, či Kuerten boli lepšími antukármi ako Federer?..Len preto, že majú pravdepodobne viac titulov?...Nie, neboli. Federer mal inú´konkurenciu, preto tie výsledky. To iste platí aj naopak. Rafa má na harde väčšiu konkurenciu, preto tie výsledky oproti hardovým výsledkom Rogera. Roger v H2H má výrazne slabšiu bilanciu na antuke, no na tráve odohral len tri vyrovnané zápasy a na harde majú rovnako vyrovnanú bilanciu. Prečo, keď je tak lepší?
Reagovat
spaniel
Vidím, že se stalo to, co jsem myslel, ani ses nezamyslel. Konkurence je ubohý konstrukt Nadalovců. Stejně můžu říct, že Nadal nemá pořádnou konkurenci na antuce. Že zpomalení povrchů by neskutečně pomohlo a bez toho by byl možná na těch 9 GS, které má z antuky A možná ani to ne, s lepší konkurencí pravých antukářů, jak bývala kdysi.
Reagovat
smazaný uživatel
Neodpovedal si mi na otázku. Ozaj si myslíš, že bol Moya, Kuerten, či dokonca Ferrero lepšími antukármi ako Federer?..

Konkurencia samozrejme existuje. Je naivné sa domnievať, že po desaťročia tenisu sa na okruhu vyskytoval stále rovnaký počet tenistov rovnakej kvality. Odmietate ju buď z trucu, alebo preto, že nedokážete uvažovať v hlbších súvislostiach, no podľa mňa prvá možnosť je správna.

Dole mi píšeš, že ty na rozdiel odo mňa nepíšeš o špekuláciách, ale držíš sa faktov, toho čo sa stalo. Teória Nadalových úspechov v kontexte spomaľovania je však ukážková, priam kráľovná všetkých špekulácii. Nehovoriac o tom, že si tým nevedome strieľaš vlastný gól, veď spomaľovanie trávy nastalo niekedy okolo roku 2002 a sám dobre vieš, akú má Roger na W. bilanciu spred roku 2002 a po ňom.

Taktiež neviem, na základe čoho si myslíš, že by Nadal na rýchlejšom harde nedosahoval úspechy, keďže už ako tínedžer jasne naznačoval, že s týmto povrchom nemá problém. V 2005 hral ako 18ročný s Hewittom na AO 5 setov v OF, na údajne rýchlom povrchu, Hewitt sa dostal až do finále, v rovnakom roku vyhral Rafa na údajne rýchlejšom harde prvý Masters atd, atd. Tých indícií, ktoré naznačujú, že by sa Nadal v neskoršej fáze kariéry, kedy spravidla stúpne výkonnosť presadzoval aj tam je mnoho.
Reagovat
Roger_Federer
Tak teda byl Nadal v roce 2005 konkurence schopny ba hardu nebo nebyl?? Tvrdis pokazde neco jineho, jak se ti to hodi.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že nebol plne konkurencieschopný, veď mal 18. Výsledkami len naznačoval svoju výkonnosť vo veku, kedy dozreje. Vy ste však tie náznaky zobrali zo zlého konca a hneď ste tie sľubné výsledky brali za smerodajné.
Reagovat
Roger_Federer
Ja proste s tvym ucelovym, dle me nesmyslnym nazorem oslabe konkurenci proste nesouhlasim..
Tak jako je Nadal neporazitelny 9 let na antuce byl neporazitelny Federer 04-07 na vsech povrsich mimo antuku, kde presto dosahoval fantastickych vysledku a prohraval vetsinou z Nadalem
..Uz tehdy Rafa hral, to ze na hardu a trave nedosahoval vykonosti jako na antuce a prohraval z vybornymi hraci te doby je proste realita kterou umyslne zlehcujes.
Reagovat
spaniel
- Moya, Kuerten, JCF: to jsou prave ty spekulace. Ja treba myslim, ze Kuerten by mohl způsobit prekvapeni. Treba i nekdo jiny. Soderling taky nebyl antukar, ze ano? Takovy Bruguera mel stejny topspin jako Nadal nádobí co by dokazal s dnešními technologiemi.

- prave zpomalování jsem ti dal jako priklad spekulaci, tak nechapu proc mne to ted vycitas? Jde o to, ze spekulovat se da i druhým směrem. Horsi je to ale dokazovat, protoze objektivni vysledek se nikdy nedozvíme. Ty u Federera s jinou konkurenci, ja u Nadala s rychlými povrchy. Mimochodem, zpomalování nebylo jedno (to bych rikal zpomaleni). Byl to proces s několika kroky. A narozdíl od konkurence je i dokazany (měření, výroky hracu).

- ten treti bod nevim jestli mam brát vazne. Uz je zase zázračný mladík. A stejne nesouhlasím. Za a) Nadal nikdy rychly povrch nevidel a za B) kolik ma titulu z Cincinnati? Hlavni dukaz ale vidim ve tom, ze Nadal ani ve svých nej sezonách mimo antuky nedosahoval takovych čísel jako Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ak Nadal rýchly povrch nevidel, tým pádom aj Roger zaznamenal úspechy až na spomalených povrchoch. Cinnci vyhral jedenkrát, odfajkol si to a môže ísť ďalej :)

Každopádne. Špekuľovať o tom, ako by dopadol Bruguera s Nadalom nemôžeme, nikdy sa nestretli, hoci osobne si myslím, že Sergi bol pohybovo o tri vagóny za Rafom. To je ale jedno. O zvýšenej konkurencii však špekuľovať môžeme, lebo tá Rogera zastihla v druhej polovici kariéry, takže tam nastal priamy stret a priniesol nám určité ukazovatele. Samozrejme môžeme diskutovať, do akej miery k oslabeniu výsledkov prispel vek a do akej miery konkurencia, no aj vzhľadom k mimoriadne sľubným výsledkom mladého Nadala a Djokovica sa prikláňam k názoru, že za Rogerovým ústupom je v prvom rade zvýšená konkurencia.
Reagovat
spaniel
Roger hraje od 1998, takže rychlé povrchy viděl. 2001 až 2003 hrál ve Wimledonu S&V, což je něco, co zná Rafa jen z youtube a vyprávění dědečka. Tomu nezbývalo než počkat na osmé zpomalení každého povrchu, aby na něm uspěl. Na Wimbledonu je na síti čestvá trávička, sotva ohnutá pár hráči jako Federer, Llodra, Štěpec, zato vzadu se hlíná práší, že je to vidět i z vesmíru a diváci musí nosit roušky jako při pouštní bouři.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, videl ich..Aj na nich hral, ale nič nevyhral..Vyhral až po spomaleni, takže komu to vlastne pomohlo?..:)
Reagovat
spaniel
Vyhrál po prvním zpomalení...Nadal začal vyhrávat po osmém.
Reagovat
Roger_Federer
To je jak do dubu;), on to stejne vy, ale jeho vlastni ego mu to nedovoli uznat..
Nejhorsim faktem je to, ze naprosto klidne porovnava 34leteho, ktery by mel hrat stejne jako v nejlepsich letech, zaroven argumentuje blabolem o slabe konkureci a mladickovi..
Reagovat
smazaný uživatel
S tým egom si sa pekne opísal. Opak je pravdou. To o čom píšem som vnútorne presvedčený. Ty si proti porovnávaniu súčasného Federera so súčasným Nadalom kvôli veku, ale porovnávať 23 ročného Federera s 18ročným Nadalom, to ti už nevadí.

To len dokazuje, že akákoľvek diskusia s FFF je bezpredmetná. To je rovnaká strata času, ako robiť hysterickým štrnástkam na koncerte Luneticu osvetu o B.B.Kingovi. :)
Reagovat
Roger_Federer
Nevim, na Lunetiku jsem si nikdy nefrcel, ty asi hej.
Reagovat
smazaný uživatel
Super reakcia, myslím, že si sa sám diskvalifikoval z pokračovania diskusie.
Reagovat
Roger_Federer
A co bych ti mel odpoved na nesmysl kterym argumentujes jiz radu diskuzi..
Navic jen si otocil co jsem napsal.Delas to casto, i kdyz ti jini davaji argumenty.
Reagovat
Mayo
Lenže Federer je pánko. Takže musí mať najlepšie percentá
Reagovat
Kozoroh
http://m.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/12/50/Biggest-ATP-World-Tour-Upsets.aspx
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/12/50/Biggest-Grand -Slam-Upsets.aspx
Reagovat
gigin
Za Grand zruš mezeru..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jawohl, Herr General, prepáčte, súdruh minister, som volaaký zmätený...
Reagovat
gigin
Ten odkaz mi sem nešel hodit, jakože zakázané slovo Grand Slam. Tak jsem tam udělal mezeru. Ale teď když na to kliknu, vidím, že ten odkaz funguje i tak..
Reagovat
Stan_Borowitz
to nebyla výtka, šak víš...
Reagovat
gigin
Jo však v klidu... :)
Reagovat
tommr
výhra Wawrinky nad Djokovicem ve čtvrtfinále AO byla rozhodně větší překvapení než porážka Wawrinky od Garcii-Lopeze ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Pro mne byla největším překvapením tak jasná výhra Nadala nad Federerem v SF AO.
Reagovat
Kozoroh
Ono to je asi myšleno tak, že se vyjmenovávají nejpřekvapivější výhry vyložených outsiderů nad favority. A byť se od Wawroše nečekalo, že Novaka Melbourne přemůže, přeci jen do toho utkání nevstupoval jako totál-outsider, který Noleho porazit nemůže.
Jinak je pro mě nejsenzačnějším vítězstvím rovněž to Wawrošovo, na Stana jsem byl pak dost nasraný...
Reagovat
smazaný uživatel
Natrafil som na zaujímavé interviews..Obaja sa v ňom vyjadrujú ku vzájomnej rivalite a nielen to..Rafa hovorí o tréningovom procese, ako to vlastne je s tou jeho agresivitou v hre alebo porovnáva hru so servismanmi s bežnými hráčmi z jeho pohľadu..Roger taktiež, čo preferuje v tréningoch, aké je to pre neho hrať s domácimi hráčmi, atd, atd..

https://m.youtube.com/watch?v=0PK-qCvWtZE
http://youtu.be/2WRsl-_VHjA
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by prvý odkaz nešiel..

http://youtu.be/0PK-qCvWtZE
Reagovat
Stan_Borowitz
3x6 + 2x5 = 28, tak kde vzali Royals ten 29. game?
Reagovat
spaniel
Poté co Roger vyhrál 6:5 hráli ještě jeden game, který vyhrál Nole.
Reagovat
Stan_Borowitz
A jo, tak to jo. Teď jsem se na to koukal, docela dobrej cirkus. Podle některých dost pravděpodobně nahraných kiksů je průběh zápasů do značné míry předem dohodnutý, ale to až tak nevadí. Celé je to takový moderní cirkus, návrat ke kořenům, kdy se i u Mozartových koncertů šlechta nahlas bavila, protože to koneckonců byl jen zaplacený kumštýř, žádný polobůh jako dnes...
Reagovat
Kozoroh
S tím Mozartem máš pravdu. I když byl géniem, tak musel obědvat se služebnictvem. První "hvězdou" mezi hudebními skladateli byl až Beethoven, ten když ho šlechtici nepustili ke stolu, tak se těžce urazil a odešel se vztyčenou hlavou.
Reagovat
Stan_Borowitz
No a přitom to byli skoro vrstevníci. Jak se zdá, tak někdy na přelomu 18. a 19. století se zrodil moderní showbusiness a jeho zakladatelem byl Beethoven, který razil cestu pro dnešní pop stars jako dr. Dre nebo Beyonce a vlastně i Federer nebo Djokovič!
Reagovat
spaniel
Nemyslím, že je to domluvené.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne ve smyslu, kdo vyhraje, ale aby měly atraktivní zápasy co nejvyrovnanější průběh, tak se trochu ubere, když by to mohlo být moc rychlé. Ale netvrdím, že to tak musí být, jen jsem z toho na základě zhlédnutí čtyřhry RF/GM v. NZ/MC(ND) a následně dvouhry RF-ND měl takový pocit.
Reagovat
panzer.dragon
byly tam nějaký podvůdky okolo Djokera, ale singl výhru na maestrem mu to stejně nezajistilo
Reagovat
smazaný uživatel
počítá se to do oficiální H2H?
Reagovat
Kozoroh
Nepočítá. Do oficiální zápasové bilance se počítají zápasy, odehrané na GS, TM, LOH, DC a na turnajích ATP Masters 1000, 500 a 250.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim ze by se to zapocitavat melo, po dnesku je prece jasne, ze AO je maestrovo!!! :-DDD
Reagovat
Roger_Federer
Myslis Rogera Federera? Nejlepsiho tenisty vsech dob a hrajici legendu?
Reagovat
mrafe
to myslíš,že Barnymu konečně amputovali mozek a začal přemýšlet?
Reagovat
smazaný uživatel
..kteryho 23x slozil k zemi nejakej antitenista z Mallorky ;) Co je to chudaka, kdyz dostal tolikrat od Nadala kladu?? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas..Bol najlepší v dobe 04, v dobe 05, v dobe 06 a aj v dobe 07, najlepší všech dob :)
Reagovat
Roger_Federer
;), jiste furt lepsi byt nejlepsi 4 roky v kuse, nez v to zvladat jenom ob rok..
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle estráda žádnou vypovídací hodnotu nemá. Chlapci si prostě pro zábavu zapinkali a jako bonus byly kvalitně finančně odměněni, ale brát to jako seriózní zápas opravdu nemůže nikdo. Vypovídací hodnota pro další turnaje nulová.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to sa kruto mýliš..Vždy je hodnotnejšie vyhrávať grandslamy dlhodobo, pravidelne a v rámci jedného roku viacnásobne v dlhodobejších horizontoch, než to vsetko nahrabat za 3-4roky a vacsinu kariéry mlčať..Pri tomto formáte sa totiž vynárajú otázniky..:)
Reagovat
Roger_Federer
:), Za par let to nebude nikoho zajimat, nikdo si tehle tvuj argument ani nevzpomene .Ostatne ono uz to nikdo nebere ani dnes, dulezita budou pouze fakta a cisla..ze jeden hrac hral konzistentne nekolik let po sobe a jeden ziskal 75% vsech titulu na jedinem povrchu.;)
Reagovat
smazaný uživatel
14:100x75=9??! Nejen ze neumis cesky, ale ty kulhas na obe nohy i v poctech :DDD
Reagovat
spaniel
Byl to jen odhad a ani nebyl špatný. Je to antukář, mimo ní není ani v historické top 10. Radějí se modlete, ať jeho podivná léčba zas jednou zabere.
Reagovat
Kozoroh
Nadal je sice excelentní na antuce, ale je to "jeho" jediný povrch! Jiní velikáni tenisové historie kralovali na dvou a více površích - Federer a Sampras trávě a betonu, Borg antuce a trávě, Lendl antuce, betonu, koberci atd. Nikdo soudný nemůže tvrdit, že ze současných hráčů je Nadal nej travařem nebo betonářem.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa má tri GS z hardu, 2 z trávy..Myslím, že to na najslabší povrch bohate stačí, a to ešte nepovedal posledné slovo..
Reagovat
spaniel
A to je právě to...Nestačí to.
Reagovat
smazaný uživatel
Mat z naslabšieho povrchu 2tituly a 5finále?..Čo ja viem, u mňa dobré..Myslím, že by to Nole z antuky milerád bral a Roger vlastne tiež.
Reagovat
tito
Já jsem také spokojený :-)
Reagovat
spaniel
:D lol, to je ale demagogie. Roger by to bral, jo? :D Problém je, že Roger má slabší výsledky na jednom povrchu a Rafa na 3. Pochybuju, že by měnil. A vidím, že už bereš finále pomalu jako tituly. To bych teda rozhodně nedělal, nůžky by se ještě víc rozevřeli.
Reagovat
smazaný uživatel
No lenže problém je, že Roger nemá slabšie výsledky na jednom povrchu, on ich má skoro mizerné..Rafa ich má slabšie akurát v porovnaní s antukou, ale z celkového pohľadu ich má výborné, lepšie ako trebars Murray, ktorý je uznávaný hardovým hráčom, alebo trebars tolko ospevovaný Roddick, údajne skvelý trávar, či hardar..
Reagovat
spaniel
:D to už jsi na tom fakt mizerně, když musíš vytáhnout Murrayho, aby Rafík vyšel z porovnání dobře.

Bavíme se přece o tom samém už roky, o nej hráči všech dob. Murray do té debaty nepatří. A v porovnání s jinými kandidáty, je Rafa mimo antuky mimo hru. I Nole je už před ním. Rafa prostě honí čísla na antuce, absolutně vše má nafouklé dominancí na antuce, mimo ní není faktor. On dominoval antuce, nikdy pořádně nedominoval tour nebo jinému povrchu. Z nějakého důvodu vám to nestačí a nechcete to uznat, pak přichází na řadu porovnávání s Murraym a počítání finále.
Reagovat
smazaný uživatel
I Nole je už pred ním?..A to už ako?..On nemá svoje čísla nafúknuté vďaka hardu?..Hovoríš o dvojitom metre, ktorý používam pri finále..A ty nepouzívas dvojitý meter?..Stále sa oháňaš číslami, ale pri Nadalovi ideš do detailov, ale pri Federerovi ich berieš plošne..Tak pome do detailov aj tam :)..

Pravda je taká, že Nadal má na harde skvelé výsledky, aj vzhľadom na hardovú konkurenciu, ďaleko lepšie, než Djokovic s Federerom na antuke, vzhľadom na Rafovu konkurenciu..Aj menej zdatný uvažovateľ vie, čo z toho vyplýva..
Reagovat
Kozoroh
A dokázal Nadal obhájit neantukový titul? Na GS, 1000, 500?
Reagovat
smazaný uživatel
Či dokázal obhájiť neantukový titul??..Preboha, veď to je v celkovom kontexte s prepáčením totálne podradná disciplína..Nehovoriac o tom, že ak sa to Federerovi podarilo len jediný raz, tak s tým sa vobec neoplatí argumentovat..To, že Nadal dosiahol kalendárny GS v 24rokoch a to so skalpom svojich najvacsích rivaloch na W, AO, či USO má ďaleko vacsiu váhu, to hádam uznáš..
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, kariérny GS.
Reagovat
Kozoroh
:-D -> "Či dokázal obhájiť neantukový titul??..Preboha, veď to je v celkovom kontexte s prepáčením totálne podradná disciplína..Nehovoriac o tom, že ak sa to Federerovi podarilo len jediný raz, tak s tým sa vobec neoplatí argumentovat.."

Fedex dokázal obhájit neantukový titul víckrát :DDD, ale jde o to, že Fedex obhájil titul na trávě, venkovním a halovém betonu a na antuce. Nole obhájil titul na venkovním a halovém betonu. Rafa obhájil titul jen na antuce. A teď se nebavím o malých podnicích, o 250 či 500, ale o Masters 1000, TM a GS turnajích. A to už tak podřadně a nevýznamně nevypadá!

"To, že Nadal dosiahol kalendárny GS v 24rokoch a to so skalpom svojich najvacsích rivaloch na W, AO, či USO má ďaleko vacsiu váhu, to hádam uznáš.."

V roce 2010 dosáhl Nadal na kalendářní GS?? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Čítaj, písal som kariérny..Skús reagovať na obsah a nie slovíčko, aj tak sa pozná kvalita diskutéra..

Opakujem..Obhajoba titulov?..Hrá sa na tituly, ale obhajobu titulov?..To, že
mi tu podsúvaš nejakú druhoradú disciplínu je úsmevné..Apropos, Kolko tých titulov Roger obhájil po roku 2009 v súčasnej konkurencii hráčov?..A tu sa dostávame k meritu veci, že áno?..:)
Reagovat
Kozoroh
Sorry Forehand. Když jsem klikl na článek, tak si už tu hodil koment s "kalendářním GS", ale nebyla tu ještě tvá oprava, že se jedná o GS kariérní. Proto mě to pobavilo.

Jinak k obhajobám titulů - to, že Rafa mimo antuku neobhájil žádný titul ukazuje na jednu věc - žádný neantukový povrch neumí TRVALE ovládnout. Krom toho v sezónách 2011 & 12 nevyhrál žádný neantukový turnaj. Sampras, Borg, Lendl a Federer dokázali vládnout víc než jednomu povrchu.

Z velkých turnajů dokázal Roger obhájit titul na TM v Londýně (2010-11, halový beton) a na Masters 1000 v Cincinnati (2009-10, venkovní beton). Chtěl bych vědět, kolikrát se podaří Rafovi obhájit byť jen antukový titul, až dosáhne Fedexova věku v sezónách 2010 & 11.

To že považuješ obhajobu titulu za podřadnou a druhořadou vlastně ukazuje, že tě štve, že Rafa mimo antuku neumí obhájit titul a proto tento faktor znevažuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Skor to ukazuje na fakt, že od roku 2010 sa výrazne zvýšila konkurencia a nie že obhajoba titulov je náročná, ale aj samotné získavanie titulov..Naozaj mi fakt o obhajobe neprekáža, sú tu ďaleko podstatnejšie a smerodajnejšie faktory..Príde mi divné, že neriešiš tituly celkovo, ale riesis obhajobu titulov, čo je relevantná podskupina..
Reagovat
Kozoroh
Federer -
tráva - 7 GS titulů, 14 titulů ATP
beton - 9 GS titulů, 56 titulů ATP
antuka - 1 GS titul, 10 titulů ATP

Nadal -
antuka - 9 GS titulů, 45 titulů ATP
beton - 3 GS tituly, 16 titulů ATP
tráva - 2 GS tituly, 3 tituly ATP

Djokovič -
beton - 5 GS titulů, 37 titulů ATP
tráva - 2 GS tituly, 2 tituly ATP
antuka - 0 GS titulů, 9 titulů ATP
Reagovat
Kozoroh
Federer - 61 titulů venku, 21 v hale.
Nadal - 62 titulů venku, 2 v hale.
Djokovič - 38 titulů venku, 10 v hale.

Proti Rafovi hovoří i to, že je slabý v hale. Roger a Nole jsou v hale pečení vaření, Rafa ne. Roger a No1e jsou pro mě komplexnějšími tenisty než Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Skús z tých čísiel odčítať 250 a 500, nech máme obraz len z tých špičkových turnajov, kde sa stretávali najlepší.

Rafa v toho hale veľa neodohral, má 28 a trikrát musel TM oželieť kvôli zranenie, napriek tomu tam hral 2-3krát finále. Sám neviem presne. Ja sa ale samozrejme nehádam, v hale Nadal zaostáva. V hale.

Nemyslím si však, že to je faktor, ktorý by rozhodoval o komplexnosti. Nadal sa dokázal presadiť na tráve v konkurencii Federera a na harde v konkurencii Djokovica a Federera. Kariérny GS vyhral ako 24ročný, 2x vyhral FO a Wimbledon v sérii, to sú veľké veci. Federer sa na antuke v konkurencii Nadala totálne nedokázal presadiť, Djokovič čiastočne áno, ale nie na Grandslame. A ako hovorí Rod Laver, turnaje sa delia na grandslamové a všetky ostatné, to je berná minca a vždy bude.
Reagovat
spaniel
Vidim, ze zase zlehcujes co se ti nehodí do krámu. TM je za 1500 bodu, z toho jasne plyne ze je to v podstate 5 GS. Nadal ho nevyhral. Tečka. Ma v hale úspěšnost pod 70%. Tečka. To jsou fakta, zkus je nekdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Žiaden v podstate piaty GS neexistuje, Grandslamy sú štyri..Jednoduché ako facka..Antuka, hard, tráva sú smerodajné povrchy, v hale sa hrá necelý mesiac a aj to kvoli počasiu..Na antuke sa hrá 35% turnajov, ak nie viac..Ale ak ťa to poteší, v hale je Roger lepším hráčom, bohuziaľ hala je na chvoste dolezitosti..
Reagovat
Kozoroh
Forehande, tys tomu dal :-D Víš, kolik je antukových a halových turnajů?
Letos se na ATP Tour odehrálo 64 turnajů -> 21 z nich na venkovní antuce (32,8%), 14 na halovém betonu (21,9%). Jeden turnaj se konal na antuce v hale (1,6%).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snáď mi ale nebudeš argumentovať nejakou Rakúskou 250kou v hale?

Bavíme sa o turnajoch s najlepšími, tie ostatné sú v kontexte predmetu diskusie totálne bezpredmetné.

Navyše podľa tvojho výpočtu vlastne výjde antuka ako majoritný povrch, takže to, že má na nej Roger aj Novak najslabšie výsledky ich vlastne v celkovom porovnaní dosť znehodnocuje, nemyslíš?
Reagovat
Kozoroh
Antuka - 1x GS, 3x 1000, 3x 500, 14x 250
Hala - TM, 1x 1000, 3x 500, 9x 250

Velké antukové turnaje - Roland Garros, Monte Carlo Masters, Madrid Open, Italian Open
Velké halové turnaje - ATP World Tour Finals, Paris Masters

Představ si, že antuka dost převyšuje halový beton v počtu 250. Co se týče 500, zde je poměr vyrovnaný, 1000 má antuka sice víc, ale jedna z nich je nepovinná.

Antukových turnajů je celkově víc, ale je to hlavně díky 250, nebýt nich, tak antuka by nad halovým betonem měla převahu jen + dvou turnajů.

Fedex, vítěz RG 09 nemá na antuce slabé výsledky. Například drží rekord antukového turnaje Hamburk Open, kde dokázal porazit i Nadala.
No1e dokázal porazit Rafu ve čtyřech antukových finále. Kolikrát dokázal Rafa porazit No1eho ve finále betonových turnajů?
Reagovat
smazaný uživatel
No v prvom rade ho porazil dvakrát vo finále GS, a na olympiáde napr..To má cveng..To, že ho porazil v SF a turnaj vyhral, je v podstate jedno, o fáze stretu rozhoduje nasadenie hracov..Nole vyhral antukové finále, dokázal, že ho može porazit, no na rozdiel od Nadala v NY mu ten posledný krok chýba.

Antuka má v porovnaní s halou pohodlný náskok..Ty pises, ze sa tam hrá len o 2-3dolezitych turnajov viac, no kedze v hale sa hrajú len 2turnaje rovnakého rangu, tak na antuke ten pocet 2-3 je zrazu 100-150% prevýšenie..
Reagovat
Kozoroh
Nejprve si tvrdil toto - "v hale sa hrá necelý mesiac a aj to k"voli počasiu..Na antuke sa hrá 35% turnajov, ak nie viac."
Zjistil jsem, že tvé tvrzení není úplně pravdivé, především každý pátý turnaj na ATP Tour se hraje v hale, což je víc, než sis představoval.

"Ty pises, ze sa tam hrá len o 2-3dolezitych turnajov viac, no kedze v hale sa hrajú len 2turnaje rovnakého rangu, tak na antuke ten pocet 2-3 je zrazu 100-150% prevýšenie.."
Největší převahu má samozřejmě venkovní beton - 2 GS, 5 1000, podíl na všech turnajích +/- 45 %. Antuka je druhá nejrozšířenější, hala třetí a na posledním místě tráva.
O tom, který povrch je nejdůležitější, nejtěžší, nejcennější se nemá cenu bavit. Každý má něco do sebe. Komplexní hráč by však měl mít výborné výsledky na všech. Roger a No1e těmi hráči jsou, Rafa ne. Ten to v hale neuměl nikdy a a posledních třech letech se mu nevede na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
Lenže celá naša dnešná diskusia porovnáva najlepších hráčov..A ty mi tu podsúvaš všeobecné štatistiky, že každy piaty turnaj sa hrá v hale..To je síce pravda, ale tie turnaje sú podradné..

V kalendári špičkového hráča je okolo 17-18 turnajov a v hale je zaujímavá akurát bodka za sezónou, TM..Plus Paríž predtým..To sú 2 z 18!..Kdežto na antuke sa hrá od apríla do júna a nedá sa jej vyhnuť..Je to okolo 30-35%, ako som písal..Záleží od hráča, Rafa uprednostní 500ku v Barce alebo v Riu a nehrá napr. Dubaj a často vynechával aj Paríž..Tráva je napriek torzu turnajov stále ďaleko pred halou, už len kvoli tradícii..Tenis v hale je alternatíva, rovnako ako halová atletika alebo halový futbal, tenis sa hral odjakživa vonku, práve preto tam nikdy nebude Grandslam..

To, že Nadal nie je komplexným tenistom, napriek kariérnemu GS a iba kvoli absencii TM je hlúposť a veľká..Sampras by isto vymenil vsetky svoje TM za jeden RG, opakujem na GS sa vždy bude pozerať inak a pozri sa na Noleho ako velmi túzi ziskat RG, preco asi..
Reagovat
Mayo
pána boha, to už len koho zaujíma, či obhájil alebo neohbájil neantukový titul :D ... ako keby to nebolo jedno...ja by som kľudne bral keby vyhráva každý druhý rok príklad neantukový turnaj..hlavne, že by ich mal slušný počet ... vôbec ich nemusí obhajovať ... navyše za seba, ja som spokojný 2 x USO (vôbec ma netrápi, že ich neohbájil) + AO (: a 2 x W...som skromný :D aj keď je to super tak či tak ...nakoniec sa tu ešte dočítam, že je Rafa vlastne nula :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za stats. Pretože tie len potvrdzujú, čo som spomínal vyššie. Toto je diskusia o tom, či je Nadal lepším tenistom ako Federer. Môj argument bol, že má horšie čísla vďaka Djokovicovi, ktorý je konkurenciou, ktorú Roger nemal.
Reagovat
spaniel
Nole má výsledky na harde i trávě, na RG má finále a titul je otázka času. Navíc má spousty antukových titulů mimo GS. Mimo antuky je už lepší než Nadal. Stejně jako mnoho dalších legend. A to ještě zpomalili prakticky všechno na rychlost antuky a stejně je to málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole má výsledky na tráve s dvoma titulmi a Nadal ich na tráve s dvoma titulmi nemá..To sú tie paradoxy, že áno..

Nole má spousty antukových titulov, to je kolko?..Tých serióznych..Lebo Rafa ich má na harde tak odhadom 2-3x viac a nikdy si slovičko "spousty" nepoužil, to sú opat tie paradoxy..:)

Otázka času?..Aby si nebol prekvapený..
Reagovat
spaniel
Njn, jenže Nole jak ho známe teď je tady od 2011, takže to stihl za neporovnatelně kratší dobu. Ale Nole byl jen jeden příklad, čerstvý. Samozřejmě legend, které toho dosáhli mimono antuku více než Rafa je více.

Nevím proč se tomu tak vehementně bráníš, křičí to ze všech statistik, Nadal je nejdominantnější hráč jednoho povrchu v historii, až tak dominantní, že to přesahuje do celkových čísel. Federer žádnému povrchu až tak nedominoval, ale ovládl trávu i hard silným způsobem a i na té antuce to chtělo nejlepšího antukáře všech dob, aby neovládl i tento povrch. Prostě Federer dominoval hráčskému poli, ne jednomu povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby bolo jasné, ja netvrdím, že Nadal je naj hráčom histórie, to je odvážne tvrdit o komkoľvek..Vždy som len tvrdil, že Nadal je lepším hráčom, než Federer, čo zároven dáva odpoveď na otázku, či je tým najlepsím Federer..

Opat dvojitý meter..Djokovic ako ho poznáme je tu od roku 2011..Ale to, že Nadal ako ho poznáme mimo antuku je tu až od roku 2008 odmietas..Prečo?
Reagovat
spaniel
Pořád by měl o 3 roky víc než Djokovič...a méně GS mimo antuky, ne? Ale jak říkám, Nole byl jen příklad. Těch hráčů, o kterých bychom se měli bavit je víc.

Problém mám s tou první částí... V čem proboha je Nadal lepší než Federer kromě antuky? Nenapadá mě jediný argument, pokud teda není na Slovensku cenzurovaný internet a nemáte nějakou jinou verzi wikipedie a atpworldtour.com....
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa má od roku 2008, 11GS..Nole od roku 2011, 6GS..Prečo ale rátaš GS mimo antuky, to potom máme odrátať Nolemu GS z hardu?..Pointa je predsa v tom, že Rafa je schopný vyhrávať GS aj
mimo svoj najlepší povrch..

Ja som nikdy netvrdil, že Rafa je na harde lepším hráčom, než Nole..V zásade si myslím, že Nole má potenciál vyhrať najviac GS na harde v histórii a stať sa jednotkou..Aj to je odpoveď na otázku, prečo má Nadal na harde na prvý pohľad menej GS titulov, je to jednak Djokovic a jednak zranenia, 3vynechané GS v naj rokoch nie je málo..Stále je to však na harde viac otvorené, ako na antuke, minimálne výsledkovo..

Áno, myslím si, že Rafa je lepším hráčom..A to teraz nenarážam len na H2H, ktorá je tiež indíciou..Odpoveďou je konkurencia, najma Djokovic, prípadne Murray...To je rozdieľový faktor, ktorý absentoval v prvej polovici Rogerovej kariéry...V tej druhej na ňu už aj Roger dopláca a na výsledkoch sa to prejavilo viac, než drasticky.
Reagovat
spaniel
:D aha, takže Roger doplácí na konkurenci, ne na věk. Vidím, že o něm máte ještě vyšší mínění než fandové. Podle vás je nejspíš nesmrtelný a hraje pořád stejně dobře, ne-li lépe než za mlada :D A proto je jediný, kdo dokáže porazit Novaka, že? Vůbec nechápu proč sem zarputilě taháš Murrayho, ten je u Nadala a Federera zanedbatelným faktorem na GS.

Rafa je světová dvojka od 2005, měl moře příležitostí na to ukázat, že je lepším hráčem, ale holt hráči slabé éry mu to nedovolili.

Máš smůlu v jedné věci, že nejsou jen 2 povrchy, ale 3. Tam by ses mohl ohánět tím, že Fed nikdy nedominoval hardu stejně jako Rafa antuce. Jenže ona je tam ještě tráva. A Federer má lepší výsledky nejen na hard, ale i trávě, teda na 2 ze 3 povrchů. A to jsme ještě nezmínili halu, kde je Nadal úplně marný.

Suma summárum = Nadal ovládl 1 povrch jako nikdo jiný, ale nikdy nedominval více povrchům a hráčskému poli, na rozdíl od Federera, nebo i Djokovice třeba. Dokáže porážet nejlepší (kromě TM teda), ale je náchylný vypadávat se slabšími hráči ve formě, což nejsou jen poslední 3 Wimbledony, ale i hardy předtím. Proto i zaostává v týdnech na č.1, protože na to prostě samotná antuka nestačí.
Reagovat
smazaný uživatel
"aha, takže Roger doplácí na konkurenci, ne na věk?

Rozhodne, aj na konkurenciu. Veď predsa nie je normálne, aby hráč, ktorý vyhrával GS s takou pravidelnosťou v skupine jedných hráčov, zrazu v 28.roku života prakticky odpadol v boji o GS a v januári už tomu bude 5 rokov, čo vyhral jeden jediný.

"Rafa je světová dvojka od 2005, měl moře příležitostí na to ukázat, že je lepším hráčem"

To mal Nadal 19rokov. Porovnávať jeho výsledky z tejto doby je irelevantné, to že bol druhý ako mladíček, len dokazuje slabšiu konkurenciu. Djokovič bol v podobnom veku už tretí a napriek tomu si mi vyššie písal, že Djokovič ako ho poznáme je až od roku 2011 a výsledky po tomto roku pokladáš za smerodajné. Takže zachovaj rovnaký meter, Nadal mimo antuky ako ho poznáme je od roku 2008.

" A Federer má lepší výsledky nejen na hard, ale i trávě, teda na 2 ze 3 povrchů. A to jsme ještě nezmínili halu, kde je Nadal úplně marný."

V hale je Federer lepším hráčom, bez diskusie. Smola však je, že hala je doplnkový povrch, na ktorom sa nehrá žiaden GS. S hardom a trávou je to presne o tom, ako som písal. Výsledky sú skreslené rozdielnou konkurenciou. Alebo si ozaj myslíš, že ak by Nadal a Federer boli rovesníci, tak by mal Roger viac GS, keď je to dnes 17:14?..Ak by začínali rovnako, tak na antuke by sa moc toho nemenilo a na harde a tráve by Rogerovi ubudlo a Rafovi pribudlo. Suma sumárum?
Reagovat
spaniel
Kolik hráčů vyhrálo GS po 30? A kolik? (jen slepý nebo hater nevidí obrovský rozdíl v jeho hře. Jestli rozumíš tenisu, mělo by ti stačit 10 minut na youtube).

To už znám, jednou je Nadal zázrak, co už v 19 všechny drtil, když se to nehodí, je chudáček, co byl příliš mladinký. To neberu. Prostě to k němu patří, obrovské výkyvy, jeden dobrý rok, jeden špatný a náchylnost na výpadky s outsidery. Ať v 2007, nebo 2013.

Hala je dopňková, není na ní GS, ale je na ní TM. TM, který vždy legendy a velcí šampioni vyhrávali. Turnaj, kde musíš porazit několik nej hráčů v dané sezoně. Hala je rovněž důležitá pro post světové jedničky. Pokud je Nadal tak dobrý, měl by se mezi tyto legendy zařadit. Jenže zase narážíme na to, že jeho hra není dost variabilní a jeho antukové dovednosti mu tam prostě nestačí. Nebo čekáš že třeba 2020 dozraje i v hale?

Jestli by Rogerovi tituly ubyli a Rafovi přibyli je čirá spekulace, nic víc. Já můžu tvrdit, že by to bylo stejné. Rafu nevyřaďoval Roger, ale hráči slabé éry :D K Rogerovi se ani nedostal, takže tvé uctívané h2h ani není na scéně. Ty můžeš tvrdit, že Rafa 2008 dozrál, já můžu tvrdit, že Roger šel dole. Ale já se narozdíl od tebe nezabývám spekulacemi a fantasmogoriemi, ale čísly. Statistikami reálných událostí, ke kterým došlo a ne tím, co si představuju.
Reagovat
Kozoroh
S tím TM máš naprostou pravdu. TM je něco jako 5. GS. Ve všech zápasech je třeba porazit TOP hráče.
Roger vyhrál TM 6x, 2x na venkovním betonu, 4x v hale. No1e vyhrál 4x TM v hale (z toho 3x v řadě). Rafa má 0.
Roger na svém nejslabším povrchu (antuka) vyhrál 1 GS turnaj a 6 1000, No1e na trávě ovládl 2 GS turnaje, Nadal v hale všehovšudy vyhrál jeden Masters podnik.
Reagovat
smazaný uživatel
TM je neoficiálny piaty GS, IW je neoficiálny piaty GS, Šangaj je neoficiálny piaty GS, pravdou však je, že oficiálne je Grandslamov 4 a tak to aj ostane..Hierarchia povrchov je daná, v hale sa hrajú ročne dva seriózne turnaje a aj ten v Paríži zvykli hráči sabotovať, aby mali viac času na TM.

Na TM musis porazit najlepších, tak ako vsade na kazdom turnaji od QF..Zo skupiny sa dá dostať aj s dvoma prehrami, tak ako na žiadnom turnaji..Každopádne si nemyslím, že by to bol problém, veď koniec koncov má Rafa naj stats s hracmi TOP 10 v histórii, problém je, že v hale bol Roger a teraz Nole lepšími hráčmi..Napriek tomu si myslím, že Nadal turnaj vyhrá, pozícia Noleho v hale nie je v mojich očiach skalopevne neotrasiteľná..
Reagovat
Kozoroh
"TM je neoficiálny piaty GS, IW je neoficiálny piaty GS, Šangaj je neoficiálny piaty GS,"
1. Ano, slýchám často, že IW nebo Miami jsou pátým GS. Jsou to sice dva největší turnaje ATP Masters, ale v hiearchii ATP turnajů jsou za TM!
2. Odpověz si sám, co je prestižnější - vyhrát TM nebo IW?
3. IW nebo Miami se sice vyprofilovaly mezi prestižní události, TM je ale jen jeden.

"v hale sa hrajú ročne dva seriózne turnaje a aj ten v Paríži zvykli hráči sabotovať, aby mali viac času na TM"
Kdysi se hrály tři - i v Madridu, než v roce 09 přešel na antuku. Že je Paříž sabotována? Některými jo, ještě víc je ale třeba sabotováno nepovinné Monte Carlo Masters, hrané na antuce (kde mimochodem Nadal vyhrál 8x).

"Na TM musis porazit najlepších, tak ako vsade na kazdom turnaji od QF.."
Víš Forehande, před tenistou, který chce vyhrát TM, stojí jedna jistota - musí porazit hráče z TOP 8 (nebudeme se ohlížet na náhradníky). Na GS takovou jistotu nemá. Může porazit v QF, SF a F 3., 2. i 1. tenistu světa, ale klidně tam může mít 11., 22. a 33. na žebříčku, jelikož TOP hráči zrovna zaváhali.
Reagovat
Roger_Federer
v jakem stavu ti hraci jsou na TM, konec sezony, unava...Narozdil od RG nebo Wimbl.Vyhrat tento turnaj je vetsinou sakra drina.
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnako si môžeš odpovedať, čo je viac, vyhrať TM alebo Grandslam?..Hrá sa v hale Grandslam? Nehrá. Tým pádom je hala relevantne na chvoste dôležitosti.

Úprimne neviem, prečo jej venuješ taký priestor, hrá sa tam mesiac, na antuke sa hrá tri mesiace a v tejto diskusii sa jej venujeme minimálne. Rovnako by sme sa mohli baviť o Masters turnajoch všeobecne, kde má Rafa nedostižný rekord, no ani z mojich úst to nezapočuješ, ja ozaj riešim hlavne Granslamy, kde sa tá komplexnosť ukáže pod patričným psychickým tlakom. Ten náboj na majoroch je v porovnaní s ostatnými turnajmi neporovnateľný.
Reagovat
Kozoroh
GS > TM > IW, Miami atd.
Ale TM svou přestiží má ze všech negrandslamových turnajů k GS podnikům nejblíž. A je to turnaj jedinečný, pro 8 nejlepších, proto se mu přezdívá "pátý GS".

Djokovič, Federer, Sampras, Lendl - ti všichni mají vinikající výsledky jak na venkovních, tak i v halových turnajích. Nadal jen na těch venkovních. A to, že nikdy nevyhrál TM je kaňkou v jeho kariéře.

V hale se sice nehraje žádný GS, ale má aspoň TM, poslední turnaj sezóny, jen pro 8 nejlepších.
Reagovat
Kozoroh
"Zo skupiny sa dá dostať aj s dvoma prehrami, tak ako na žiadnom turnaji.."
V tom je TM jedinečný :-)

"Každopádne si nemyslím, že by to bol problém, veď koniec koncov má Rafa naj stats s hracmi TOP 10 v histórii"
No vidíš - co je mu platné, že má (jestli má?) nej statistiky s TOP hráči v historii, když TM nikdy nevyhrál.

"problém je, že v hale bol Roger a teraz Nole lepšími hráčmi..Napriek tomu si myslím, že Nadal turnaj vyhrá, pozícia Noleho v hale nie je v mojich očiach skalopevne neotrasiteľná.."
1. Je to Rafův problém, že je v hale slabý (v porovnání s Fedem, Nolem a dalšími legendami).
2. Že Nadal turnaj vyhraje? Přání otcem myšlenky. Loni měl výbornou formu a na TM hrál dobře, ale na zisk trofeje to stejně nestačilo.
3. Pozice Noleho v hale není neotřesitelná? Fajn, Rafova pozice na antuce taky není neotřesitelná, jak by se zdálo na první pohled.
Reagovat
Kozoroh
Rafa v letech 2008-2011 vyhrál 7 GS turnajů, Nole v letech 2011-14 6 GS událostí. Když už porovnávat, tak jen stejně dlouhá období, jinak se dostaneme k zavádějícímu tvrzení, že Rafa je o hodně lepší než Nole, neboť od roku 08 vyhrál 11 GS turnajů, zatímco Nole od sezóny 11 jen 6.

Rafa je sice schopen vyhrát GS titul mimo antuku, ale nedokáže neantukovému povrchu dominovat. Roger 5x za sebou vyhrál Wimbledon i US Open, Borg vyhrál 4x za sebou RG a 5x WCH. Nole je schopen vyhrát GS mimo beton, přesto je považován především za hardaře. Becker vyhrál 2x AO a 1x USO, je však na něj vzpomínáno jako na výborného travaře. Totéž se dá říct i o Edbergovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Ide o to, že nikto nedokáže po roku 2010 dlhodobo dominovať. Možno na svojom povrchu, ale mimo svojho nie. To je pointa. Roger dominoval v bohužiaľ pre neho v dobe, kedy nečelil žiadnemu seberovnému hráčovi. Nole a Rafa čelia sami sebe, preto je dlhodobá dominancia vylúčená.
Reagovat
spaniel
Já bych řekl, že Nole převládá od 2011 a bude to jen výraznější.
Reagovat
spaniel
A ještě jedna perlička a ukázka tvé typické demagogie. Abys dokázal, že Rafa má na jiných površích dobré výsledky, počítáš i finále. Ale u Federera už ne :D To je fakt dobré. I na tebe.
Reagovat
Kozoroh
Lol! Vítěz RG 2009, Hamburku 2002, 04-05 a 07 a Madridu 2009 a 12 má na antuce mizerné výsledky???
Reagovat
smazaný uživatel
To je 6velkých titulov z antuky, v porovnaní s Rafovými výsledkami z hardu to je ozaj prahbiedne..
Reagovat
Kozoroh
Ale Nadal žádný z titulů na betonu nedokázal obhájit. Roger ano -> Hamburk 2004-05.
Reagovat
Roger_Federer
+ dalsich 5 finale na RG, kde vzdy prohral z Nadalem.Federer je neodiskutovatelne 2 nejlepsi antukar poslednich 10 let..Hned po Nadalovi..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, kde ho nikdy nedokazal porazit, ten slavnej maestro, zatimco Nadal ho vymlaskal na vsech povrsich ;-)
Reagovat
Roger_Federer
pane Barney, ja jsem napsa 75% turnaju.., o granslemech tam neni zminka..
Rekni raci mamince at ti privaze na krk kus masa, aby si stebou hral aspon nejaky pes..
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand tam pise o dlouhodobem vyhravani grandslamu, coz jsi evidentne nejak zapomnel pobrat, nebo precist... ale vsichni vime, jak to mas s tou cestinou, mistre ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Ano, ja to tak mam z tou Cestinou, ty z celkovym chapanim..kdo je na tom lepe?
Reagovat
smazaný uživatel
No ty určitě ne, vzhledem k tomu že Forehand o voze a ty o koze... :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď H2H Rogerovcov aj tak nezaujíma, či?..:)
Reagovat
Roger_Federer
Ta zajima vlavne Nadalovcou, jako posledni zachrane lano.
Reagovat
smazaný uživatel
:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já Rogerovec nejsem, takže mě to zajímá :P
Reagovat
smazaný uživatel
panzer.dragon to počítá, TP taky, ale ostatní ne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist