Hvězdy v Davis Cupu: hrát bude Djokovič, Nadal i Federer

7. 9. 2011, 12:33
Aktuality 13
Tři nejlepší tenisté světa zasáhnou příští týden do bojů v Davis Cupu. Novak Djokovič bude v barvách Srbska bojovat s Argentinci o postup do finále slavné soutěže, ve druhém semifinále se proti Francii představí Rafael Nadal. Roger Federer se pak se svými krajany pokusí vybojovat v Austrálii postup do Světové skupiny.
Rafael Nadal

Tenisté Španělska sice vyhráli dva z posledních tří ročníků Davis Cupu, ale bez tehdejší světové jedničky Rafaela Nadala neměli před rokem ve čtvrtfinále proti Francii šanci. Porážku 0-5 mohou francouzským soupeřům oplatit příští víkend v Córdobě, kde už nastoupí i s Nadalem, který doplní tradiční trojici David Ferrer, Fernando Verdasco a Feliciano López.

Oznámil to kapitán týmu Albert Costa, jehož svěřenci budou s druhým hráčem světa na antuce favority semifinálového duelu, přestože hosté přijedou v silné sestavě Gael Monfils, Jo-Wilfried Tsonga, Gilles Simon a Richard Gasquet.

Ve druhém semifinále nastoupí obhájci titulu Srbové v Bělehradu proti Argentině. I oni budou favorité, především díky přítomnosti letos fenomenálního Novaka Djokoviče v týmu. Nejlepšího hráče světa a jeho kolegy Janka Tipsareviče, Viktora Troického a Nenada Zimonjiče čeká silná sestava ve složení Juan-Martín del Potro, David Nalbandian, Juan Monaco a Juan Ignacio Chela.

Letos už podruhé se v Davis Cupu představí i Roger Federer. Nejlepší švýcarský tenista se spolu se Stanislasem Wawrinkou pokusí vybojovat postup do Světové skupiny, do které se chtějí vrátit i jejich soupeři z Austrálie v čele s Lleytonem Hewittem a Bernardem Tomicem. Největší komplikací může být pro Federera případný úspěch na US Open: když postoupí do finále, bude mít na přesun do Sydney a aklimatizaci pouhých pět dnů.

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Moje hokejové srdce pláče :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Ano je to velká tragédie. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tragedie !!! :-((((((
Reagovat
smazaný uživatel
Čest jejich památce a díky za výbornou reprezentaci této země. Nezapomeňme!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-((
Reagovat
smazaný uživatel
:-((
Reagovat
misoSK
hrozne co sa stalo, doteraz nemozem uverit ze je to tak :(
Reagovat
taffer
Tak nevím, jestli je ta informace o Rogerovi 100%ní, páč DC v Austrálii nemá v plánu ani na svých stránkách (http://www.rogerfederer.com/en/tennis/schedule.html), přičemž třeba minulé kolo s Portugalskem tam měl a má. Možná si nechává zadní vrátka v případě úspěchu na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
I když nemám Federera rád, myslím si, že Hewitta dokáže bohužel porazit úplně bez problémů. Vzpomínám si na ty časy, období kolem roku 2002, když byl Lleyton světovou jedničkou. Tenkrát měl hvězdné manýry, ale to mi nevadilo, poněvadž jsem mu navzdory tomu fandil.

Pamatuji si, jak si ve 2.kole US Open spravedlivě stěžoval hlavnímu rozhodčímu na to, že mu čárový rozhodčí křivdí. Jsem si stoprocentně jistý, že měl Australan pravdu, jelikož čárový rozhodčí byl Afroameričan, podobně jako Blake, a tudíž Hewittovi několikrát zakřičel, že udělal foot-fault. Kdybych byl na Lleytonově místě, tak bych udělal totéž, neboť nepřízeň toho rozhodčího byla evidentní.

http://www.blinkx.com/watch-video/lleyton-hewitt-vs-james-blake-us-open-2001-round-2/bM8XsOWr7GlVXWL4lpRnBQ

Hewitt řekl rozhodčímu, ať se podívá na tu osobu, jež mu křivdí( čárový rozhodčí), a na Blakea. Pak chtěl, aby mu ten šašek sedící na té gigantické židli řekl, v čem je podoba. Měl samozřejmě v úmyslu barvu kůže.

PS: Nejsem žádný rasista!


PS: Nejsem žádný rasista.
Reagovat
hatatytla
no srbsko-argentina nebude vůbec jednoznačný, i kdyby hrál Nole páteční utkání, tak by rohodovala 4hra. Jenže on ho bude vzhledem k počasi v New Yorku hrát jen stěží. US open, které pravdopodobně vyhraje se bude dohrávat až začátkem příštího týdne, a do Bělehradu se dostane tak ve čtvrtek. Navic Nalbandian a Del Potro budou odpočatí a oba v solidní formě na to aby si poradili s Troickim či Tipsarevičem.
Reagovat
a.magerova
Teda kluci (Tsonga, Djokovič, Nadal) je třeba pošetřit síly na tak důležitá utkání - myslete na TO !!!
A schválně si počkat na to, jak se ten "stařík" s tou aklimatizací pouhých 5 dnů popere :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobré :D :D
I když počkat! Né je to trapné a ani trochu vtipné :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist