Hrdá Kvitová: Já a Fed Cup? Kariéru teď beru zápas od zápasu

11. 11. 2018, 20:02
Aktuality 6
Nezvyklý finálový víkend má za sebou Petra Kvitová. Dlouholetá opora fedcupového týmu byla nachlazená, fandila z lóže a sledovala, jak Kateřina Siniaková s Barborou Strýcovou porazily v Praze Američanky.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Byla to jiná zkušenost. Chtěla jsem hrát, ale nemohla. Ale viděli jste, že máme skvělé hráčky. Jsem na ně opravdu pyšná. Jsem ráda, že jsem byla součástí týmu, bylo vidět, že fandění pomůže, a jsem ráda za titul," řekla Kvitová.

Zdravotní stav dvojnásobné vítězky Wimbledonu byl pod drobnohledem celý týden. S rýmou a teplotou příliš netrénovala. O šanci, že by mohla hrát, se ale mluvilo pořád. "Šance je asi vždycky. Potom, co jsem toho moc neodehrála během týdne, to na hru nebylo. A po sobotě jsem se necítila v módu, že bych nastoupila," řekla.

V letošní sezoně přispěla k úspěchu tenistek výhrami ve dvouhrách v prvním kole proti Švýcarsku i v semifinále v Německu. Díky nominaci na finále bude u jejího jména svítit šest fedcupových vavřínů, což z ní dělá třetí nejlepší hráčku soutěže.

S reprezentací se rozloučila Barbora Strýcová a ve Fed Cupu už nebude hrát ani Lucie Šafářová, která po lednovém Australian Open ukončí kariéru. Kvitová ještě nejspíš hrát bude.

"Zatím jsem v rozpoložení, kdy beru kariéru zápas od zápasu a stejné to je ve Fed Cupu. Jak to přijde, tak to bude. Se zdravím ve Fed Cupu hodně bojuju, to mi je trošku líto. Na druhou stranu to zbožňuju a jsem ráda v téhle éře. Je neuvěřitelné, že u toho můžu být," řekla světová sedmička.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Frick
http://www.vecernikpv.cz/archiv-pdf/rok-2018?download=508:cislo-45-2018

Ale nic moc novýho tam neni. Možná max. to, že obhajoba bude chtít psychologickej posudek Petry, který by jí mohl znevěrodnit.

#JusticeForRadim
Reagovat
milik254
Bez nominaci na finále by snad neměla šest FC?
Reagovat
tommr
je to divný, ale je to tak. Z nějakýho důvodu se titul z FC počítá jen u hráček který byly nominovaný na finále. Z našich má 6 titulů tudíž jen Petra. Třeba Bára Strýcová sice byla u všech 6 titulů stejně jako Petra, ale protože byla na rozdíl od Petry nominovaná jen na 3 finále tak má jen 3 FC tituly ...
Reagovat
Jan
A šafářové se to letos také nepočítá ? Ale malý pohár dostaly všechny, co letos reprezentovaly.
Reagovat
tommr
do statistik by se jí to počítat nemělo stejně jako Karolíně i když obě letos v předchozích kolech hrály ...
Jak je to s těma malejma pohárama nevím, ale tam to zřejmě závisí jen na blahovůli pořadatelů komu ho dají. Logicky by si ho zasloužily nejen finalistky, ale i všechny naše ostatní hráčky co letos FC hrály tzn. i Lucka Šafářová a Karolína Plíšková ...
Reagovat
Jan
Však je také dostaly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist