Hradecké se daří dál. V Memphisu si zahraje o čtvrté finále

17. 2. 2011, 18:49
Aktuality 6
WTA MEMPHIS - Lucii Hradecké se v amerických halách daří. Během posledních dvou týdnů vyhrála už osmé utkání v řadě a po triumfu na turnaji ITF si na prestižnějším podniku v Memphisu zahraje o celkově čtvrté finále na okruhu WTA. V dnešním čtvrtfinále si poradila s Ruskou Pervakovou, kterou porazila i ve třetím vzájemném utkání.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká minulý týden vyhrála turnaj ITF v Midlandu a formu i zvýšené sebevědomí si přivezla také do Memphisu. Na turnaji WTA čekala na vítězství dlouhých sedm měsíců, u řeky Mississippi si ale poradila už se třemi soupeřkami, navíc bez ztráty setu. Nejprve smetla domácí Dittyovou, následně bez prohraného servisu vyřadila krajanku Záhlavovou a dnes se prodrala již do semifinále. 

Pětadvacetiletá Češka ve čtvrtfinálovém zápase narazila na Ksenii Pervakovou, jež v předchozím kole deklasovala jinou Češku Renatu Voráčovou. Ovšem Hradecká na devatenáctiletou Rusku umí: ve dvou setech ji porazila předloni na antuce v Praze, před týdnem během cesty za titulem v Midlandu a 2-0 vyhrála i dnes.

V prvním setu byly obě hráčky stoprocentní při proměňování brejkbolů. Ten rozdílový, celkově třetí, si v desáté hře připsala Hradecká a ujala se vedení 1-0.

V úvodu druhého dějství pak česká tenistka odvrátila obě hrozby ztráty podání a defitnitvně přebrala otěže zápasu. Postupně se začala opírat o perfektní první servis, po kterém ve druhém setu neztratila jediný fiftýn, a když v osmém gamu udeřila čtvrtým brejkem, proměnila v následné hře třetí mečbol a zvítězila 6-4 6-3.

Poprvé od loňského července tak postoupila do semifinále. O celkově čtvrté finále na okruhu WTA, ze kterého dosud nezískala žádný titul, se utká se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou, jež porazila 6-3 6-2 domácí Alexu Glatchovou.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS - 
- (USA / Tennessee , tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (17. 02. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hradecká (ČR) - Pervaková (Rus.) 6-4 6-3
Marinová (6-Kan.) - Vandewegheová (USA) 6-1 7-6(6) 
Rodinová (Rus.) - Watsonová (Brit.) 6-3 6-4
Rybáriková (SR) - Glatchová (USA) 6-3 6-2

Semifinálové dvojice: Hradecká - Rybáriková, Rodinová - Marinová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Pervaková/Senogluová (Rus./Tur.) - Voráčová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) 6-0 6-3
Hlaváčková/Hradecká (4-ČR) - Hamptonová/Oudinová (USA) 6-1 6-1 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Komentar o ceske tenistce si snad zaslouzi komentar o ni, takze Lucko jen tak dal k dalsimu viteznemu vavrinu. At to vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
V semifinále to vypadá na česko-slovenský souboj Rybáriková (první set vyhrála 6:3) vs. Hradecká, hratelné to určitě je, i když s ní Lucka na H2H prohrává 1:2.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně,Lucka má v Americe formu,má na to turnaj vyhrát.Není tam žádná top hráčka,tak snad se zadaří a Česko bude mít po týdnu další vítězku turnaje WTA!!!....škoda že se Radkovi po boji nezadařilo.....Sakale mě dnes vypekl Ljubičič,,,,ani nevíš jak já byl nas....
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tenistky se dneska snad na mě domluvili, nebo co. Nejdřiv Azarenka prohraje z *4:1 na 4:6 a teď Kanepi z *5:3 na 5:7. Jak já nenavidím WTA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a co je na tom špatného, že to otočily..vždyt to je dobře
Reagovat
smazaný uživatel
Drobná nápověda: Sakal měl evidentně vsazeno na vítězství Azarenky a Kanepiové. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist