Hradecká ve Stuttgartu nestačila na Kontaveitovou a hlavní soutěž si nezahraje

24. 4. 2017, 15:12
Aktuality 5
WTA STUTTGART - Lucie Hradecká si hlavní soutěž halového turnaje WTA ve Stuttgartu nezahraje. Na německé antuce dnes v závěrečném kole kvalifikace nestačila 3-6 7-6 1-6 na rozjetou Anett Kontaveitovou. Letos již pošesté tak 168. hráčka světa v kvalifikačních bojích neuspěla. Do hlavní soutěže prošla jen jednou v Tchaj-peji.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

Zatímco ve čtyřhře Lucie Hradecká letos sbírá úspěchy, ve dvouhře, na kterou se chtěla zaměřit, se jí zatím nedaří. Jednatřicetiletá Češka se letos zúčastnila již sedmi kvalifikačních bojů, uspěla však pouze jednou, když na přelomu ledna a února došla z kvalifikace do osmifinále v Tchaj-peji.

Stejně jako na Australian Open, v Dubaji, Indian Wells, Miami i Charlestonu neuspěla ani tento týden ve Stuttgartu. Přitom začala překvapivým vyřazením čtvrté nasazené Anniky Beckové a vzápětí si poradila s Amrou Sadikovicovou.

Na dnešní soupeřku Anett Kontaveitovou to ovšem nestačilo. O deset let mladší Estonka má letos výbornou formu, což potvrzuje její bilance 24-5. V hale navíc jen dvakrát ze třinácti utkání prohrála.

Na konci ledna ovládla podnik ITF 60k v Andrézieux-Bouthéonu a před dvěma týdny došla do finále halového podniku WTA v Bielu, v němž prohrála s Markétou Vondroušovou.

Ve Stuttgartu byla v kvalifikaci o víkendu suverénní. Beze ztráty setu přehrála Katerynu Bondarenkovou i Antonii Lottnerovou a vypadalo to, že do tří sad nebude muset ani proti Hradecké.

Kontaveitová totiž dnešní souboj o hlavní soutěž zahájila sérií tří vyhraných gamů a náskok brejku si udržela až do konce setu, přičemž české tenistce nepovolila jediný brejkbol.

Ve druhém dějství si Hradecká ztracený servis z úvodní hry dokázala vzít zpět, nicméně o podání v devátém gamu potřetí v zápase přišla. Estonka ale utkání do vítězného konce nedotáhla, a ve dvanácté hře dokonce musela likvidovat šest setbolů.

Přestože Hradecká ani jednu možnost poslat duel do rozhodujícího setu nevyužila, následnou zkrácenou hru, v níž neztratila jediný fiftýn, jasně ovládla. Ve třetí sadě však měla jasně navrch favorizovaná Kontaveitová, když rodačce z Prahy dovolila vyhrát pouze jednu hru.

České barvy tak bude ve Stuttgartu hájit Barbora Strýcová, která čeká na úspěšnou kvalifikantku, nebo lucky losera, a nasazená dvojka Karolína Plíšková, jež má v prvním kole volný los.

Z turnaje se v průběhu dnešního dne pro zranění zápěstí odhlásila Dominika CibulkováJejí místo v pavouku hlavní soutěže zaujme Garbiñe Muguruzaová. Pozici Španělky obsadí kvalifikantka, nebo lucky loser.

• WTA PREMIER STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 776.000 dolarů
pondělní výsledky (24. 4. 2017)
• Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace •
Kontaveitová (7-Est.) - Hradecká (ČR) 6-3 6-7(0) 6-1
Ostapenková (2-Lot.) - Bradyová (8-USA) 5-7 6-1 6-3
Ósakaová (1-Jap.) - Hobgarská (Něm.) 7-5 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
FulnekUltras
Pěkně jste si teď odpočaly - celý Stuttgart se na vás dívá... ;) Říkám rovnou, že míň jak sf neberem. ;)
Reagovat
dunphy
Mluv za sebe.
Reagovat
FulnekUltras
oni to ty davy za mnou uslyší i tak ;)
Reagovat
horska.kraslice
Davy? Fronty na maso vyšly z módy :-)
Reagovat
EllNino
bože :D ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist