Hradecká v Paříži nehraje kvůli nemoci, do Francie ale letět musí

30. 1. 2013, 12:59
Aktuality 1
Lucii Hradeckou v závěru pobytu v Austrálii skolila viróza, kvůli níž chybí tento týden na halovém turnaji v Paříži. Česká tenistka ale navzdory užívání antibiotik do francouzské metropole odletět stejně musela, podle pravidel WTA ji musí prohlédnout lékař turnaje.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká si v sobotu na Australian Open zahrála s Františkem Čermákem finále smíšené čtyřhry, domů se však vrátila nemocná. Proto tento týden nehraje na halovém turnaji v Paříži, kde měla stejně jako ostatní členky českého výběru absolvovat generálku na 1. kolo Fed Cupu proti Austrálii (9. a 10. února). 

Právě kvůli týmové soutěži se rozhodla nehazardovat se svým zdravím a po konzultaci přistoupila na důkladnou léčbu. 

"Už před finále smíšené čtyřhry v Austrálii jsem začínala být oslabená a imunitní systém to nezvládl. Mám do neděle antibiotika a po konzultaci s kapitánem (Petrem Pálou) a doktorem (Vlastimilem Voráčkem) jsem se rozhodla Paříž oželet, abych byla fit na Fed Cup a následnou šňůru v Americe," řekla ČTK Hradecká.

Sedmadvacetiletá Češka ale dnes do Paříže stejně musela na otočku odletět, aby ji viděl lékař turnaje. "Jinak bych dostala pokutu," uvedla k přísným pravidlům WTA. 

Hradeckou v Paříži zastoupí v dnešním utkání úvodního kola s Rakušankou Tamirou Paszekovou Nizozemka Kiki Bertensová.
Stříbrná olympijská medailistka měla startovat i ve čtyřhře s Andreou Hlaváčkovou, ta se tak na poslední chvíli domluvila na spojení sil s deblovou specialistkou Liezel Huberovou.

"Bohužel nemoc Lucky nám zamezila společně se pokusit o dobrý výsledek v Paříži. O tom, že nebude moci hrát, jsem se dozvěděla dvě hodiny před koncem zápisu do debla, tak jsem už ani moc nedoufala, že bych mohla sehnat někoho vhodného," svěřila se Hlaváčková na svém webu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak snad se Lucka dá brzo dohromady.

Pozn.: pokud bere antibiotika, tak to asi nebude viróza, co ji trápí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist